• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

B

BAGERISTA

Guest
Rozeta če se delat,,,,a cisterna nije imala ovo gore,,,pa se neče ni stavljat,,jer je lopta njezina na vrhu,,,koja dela svoje delo,,,......

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kako i od čega planiraš praviti rozetu?
Stavi koju sliku kad budeš radio.:prayer:

B

BAGERISTA

Guest
Obavezno,,,,,,.....:mrgreen::mrgreen:

A imam jedan kraj spoj,,,koji sam nabavio,od jedne stare cijevi,,,,a paše na izlaz...,,,pa sam dela nešto,,,ali nije upalilo,,,,,sad se ide ponovno,,,ispočetka.......,,jer sam se malo prešo,,,,ali dok je brusilice i elektroda nema zime..

I

ihorzic

Guest
evo me i u ovoj temi ,..

imam na ponudu cisternu creina 3500 lit dosta jeftino

e sad tip mi kaže da je pumpa ispravna ali da ima dvije rupice na cisterni i kad usisava onda baci nekog smeća piljevine ili sl da počepi rupe.

to mi je prijatelj ALI ;:::

što da radim , tražim vaše savjete koji imate iskustva - ja je nisam nikad imao

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ako ti je potrebna cisterna on si ju uzmi i sa tim rupama jer one se daju zakrpat,to ti je najmanji problem.

B

BAGERISTA

Guest
Ako ima par rupa,,,trebaš vidit od čega i zašto,,,moguče da je rđa pojela svu,,,treba je iza otvorit i vidit..ili pogledat di su rupe,,,da nije skroz trula,,,,ako je bijež ča,,nač češ si problema i dela.........

I

ihorzic

Guest
ma on radi sa njom još uvjek a ja je nisam vidio gdje su rupe

a kaže mi da se mogu pokrpati sa autogenim

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ma on radi sa njom još uvjek a ja je nisam vidio gdje su rupe

a kaže mi da se mogu pokrpati sa autogenim

Povari se to bez problema..

Najbolje stavit neki komad lima na tu rupu i onda zavarit okolo..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ja ti ne bi preporučio da kupiš tu cisternu. Problem kod cisterne koja ima farbanu bačvu je taj da se farba na dnu ošteti i onda počne da hrđa. Najčešće se na to ne obraća pažnja sve dok ne bude kasno. Ta što ti imaš u ponudi vjerovatno je ili toliko hrđava da su se stvorile rupice ili je pjeskarita pa je na nekim mjestima toliko tanka da je probijena. U svakom slučaju bježi od nje. Da ti se nebi desilo ovo:
creina.jpg
ovo je moja Creina 2200 lit. toliko je hrđa pojela da se istanjila i zgužvala kao limenka piva.:mrgreen:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Crowboy to ti se nebi dogodilo sa cisternom da ju održavaš i da je pod krovom,ovo je prvi skučaj da sam vidio da se samo tako cisterna skupila kar hrđe.
Ima par cisterni u selu i to Creina koje su stare cca 25-30 god i još i danas voze bez greške.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ovo nema veze sa tim dali je cisterna garažirana ili ne, nju je hrđa pojela iznutra a ne izvana. Tačno je da je nisam baš pretjerano održavao, doduše jesam par puta čistio hrđu i farbao je al to nije bilo dovoljno.
Sad imam pocinčanu Bauer 3000 lit. Polovnu farbanu cisternu nebi uzeo a pogotovo ne ako je šuplja!! Nema tu krpljenja i varenja, dok ide ide. Nova Creina farbana bačva bez zadnjih vrata košta čitavo bogatstvo. Bolje je kupiti pocinčanu polovnu.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
tako je i kod mene bilo jednom čovjeku, isto se zgužvala ko limenka piva ali se je ta i navezla, čovjek je imao novaca pa je kupio novu i čim je cisterna došla, on ju je otvorio te je svu iznutra namazao bitumenom sa onim što se farbaju i pragovi na autu da ne rđaju, samo neznam odakle mu bitument nisam previše ispitivao.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
mi imamo pocincanu od 3000 litara i godinama nikakvih problema

promjenili samo jedan set bakelitnih letvica a creina radi svaki dan..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
tako je i kod mene bilo jednom čovjeku, isto se zgužvala ko limenka piva ali se je ta i navezla, čovjek je imao novaca pa je kupio novu i čim je cisterna došla, on ju je otvorio te je svu iznutra namazao bitumenom sa onim što se farbaju i pragovi na autu da ne rđaju, samo neznam odakle mu bitument nisam previše ispitivao.
Tako je najbolje, farba je tanka i osjetljiva, lako se ošteti i onda tu počinje da hrđa. Taj sloj bitumena je relativno debeo, otporan na grebanje i otporan na lužnato djelovanje osoke. Sa takvom zaštitom može biti jako dugo, bitno je samo povremeno kontrolisati da nema oštećenja.

B

BAGERISTA

Guest
Dao njoj je pola života više,,nego šta bi izdržala ovako.........:prayer:ili bitumen,,ili brodska farba..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Dao njoj je pola života više,,nego šta bi izdržala ovako.........:prayer:ili bitumen,,ili brodska farba..

I meni je pala na pamet brodska farba kad sam svoju čistio, međutim ovdje kod mene nema ni "B" od broda a kamoli brodske farbe :mrgreen: A bitumena ili ove farbe za auto pragove se nisam sjetio:madmana: farbao sam par slojeva temeljne al to očigledno nije bilo dovoljno. Mislim da se može zaštititi kad je nova, ali kad je jednom dohvati hrđa nema joj pomoći. Možda jedino pjeskarenje nešto može pomoći. Kod mene je komšija uzeo polovnu pa je pjeskario, međutim toliko je tanka na nekim mjestima da je na jednom čak napravio i rupicu. Bojim se da tu ni farba neće sačuvati na neko duže vrijeme.

I

ihorzic

Guest
Ja ti ne bi preporučio da kupiš tu cisternu. Problem kod cisterne koja ima farbanu bačvu je taj da se farba na dnu ošteti i onda počne da hrđa. Najčešće se na to ne obraća pažnja sve dok ne bude kasno. Ta što ti imaš u ponudi vjerovatno je ili toliko hrđava da su se stvorile rupice ili je pjeskarita pa je na nekim mjestima toliko tanka da je probijena. U svakom slučaju bježi od nje. Da ti se nebi desilo ovo:
creina.jpg
ovo je moja Creina 2200 lit. toliko je hrđa pojela da se istanjila i zgužvala kao limenka piva.:mrgreen:

daj nemojte me plašiti da se takvo nešto dogodi sa rupicama - kako ????????????

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
lijepo, to ti je obični lim koji je pofarban, i nju oseka iznutra pojede i čim se pojave negdje rupice znači da ti je svagdje lim tanak kao žilet i samo je ljepo pumpa zgužva ko limenku.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
daj nemojte me plašiti da se takvo nešto dogodi sa rupicama - kako ????????????

Pa kako misliš da su nastale te rupice, od čega? Nju ili je hrđa progrizla ili je možda pjeskario pa su se na najtanjim mjestima pojavile pukotine. Kako god bilo, znači da je na nekim mjestima jako tanka i za očekivati je da se zgužva.

I

ihorzic

Guest
dobro ok ali da li je moguće te rupice zakrpati ili da se presvuće izvana sa tanjim limom

Najnoviji postovi

Na vrh