• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
P9050479.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Je ova cisterna tvoja,,,:!:ako je zanima me jedna slika sastrane,,,i dali imaš rozetu da ti baca u široko,,,ako more slika..
I dali ti ruda di se kopča ide napred nazad(unutra-van)kad kreneš,,ili staneš,,,,ima kako neki jezičak,,,koji je drži kad kreneš se ruda izvuče,,,i zakopča,,,ako je isto ko na mojoj..

fala na odgovoru..8)

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
da to je moja cisterna..da imam da mi baca širom, ruda ima sve tako kako si rekao...

slike ču stavit sutra, sutra i budem vozio gnojnicu..

B

BAGERISTA

Guest
Zahvaljujem..
Jer i meni ide van ruda,,,pa reka da nije nešto,,u k...cu,a kad kreneš u rikverc,,onda krene unutra,,,bit če neki ublaživač udaraca,,jer sam ja to skida,,kad sam farba.pa da vidim dali sam dobro složija..:shock::blackeye

A najbitnija mi je rozeta..:shock:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zahvaljujem..
Jer i meni ide van ruda,,,pa reka da nije nešto,,u k...cu,a kad kreneš u rikverc,,onda krene unutra,,,bit če neki ublaživač udaraca,,jer sam ja to skida,,kad sam farba.pa da vidim dali sam dobro složija..:shock::blackeye

A najbitnija mi je rozeta..:shock:

U vezi rude,to je naletna kočnica,kad se zakoči s traktorom morala bi i ona kočit onda,ali na to treba pazit kad se ide u rikverc,treba zablokirat da rud ne može nutra jer če inače kotači kočiti...

Ovo vrijedi ako je sve ispravno,ispravno spojeno,i da svaki kotač ima doboš s kojim koči.

Kod mene je isto taj sistem,al je ruda zavarena tako da je fiksna.

B

BAGERISTA

Guest
To mi je jasno,,,,ali sad,,,nači u rudi bi trebala bit spojena neka šipka direkt na doboše,,,odnosno poluge koje šire pakne,,,di je inače sajla od ručne,,,,,,ako sam dobro shvatija..
Jer nešto mora gurnut,,,,odiza mehanizam..:scratchsamo šta kad sam ja skida,,,nisam ništa naša,,da je spojeno,,unutra,,:?

Čekaj da ne dođer,,onda povezano na polugicu koja se miče,,kako ide reuda unutra i van,,,jer ima neki kanal koji je pomijeri,,,...sinulo mi je na koji princip bi to trebalo delat,,,,ali poslikat ču,,da vidim dali je to na taj način nekad bilo gore,,,jer ručna radi..

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Imam Streu-mix 3200 l. Stanje manje-više kad je stara, a nije garažirana.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
nabavio redukciju za cisternu za bacanje gnojovke dok se nemože na zamlju dok je mokro jako ili dok je snijeg a nije zmrznuto , znači za posebne uvijete , a može se koristit za svašta...

DSC00324-1.jpg

DSC00323.jpg

i jedna slika za bageristu da vidi kakvu imam rozetu na cisterni

DSC00325.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Fala lipa,,,,na slici.;);)
Koliko je ta cisterna 3000lit

Idemo u predelivanje rozete,,,,,reci dali ti ovakav oblik baca lipo u lepezu,,kad prazniš,,,,i dali je prazniš sugašenom,,,ili upaljenom punpom..:!:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
cisterna je 6000l , ispuštam sa upalitom pumpom, baca lijepo lepezu...
DSC00267.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast kolega,:prayer::prayer:Ljepo baca,,nema se ča reč 6000l,,,,,mati moja,,2000više od moje,,ali radiš na minimunu,,,i smalim okretajima kardana,,,ili se varam,,da ne nabija puno,mlaza..:shock::shock:

B

BAGERISTA

Guest
Onda smo isti,,,jer ako mi malo fali,,,da popunim do kraja,,,malo više gasa i idemo..:blackeye:lol::lol:

ibockin

Član
Tu od
19 Ožu 2011
Poruka
43
To mi je jasno,,,,ali sad,,,nači u rudi bi trebala bit spojena neka šipka direkt na doboše,,,odnosno poluge koje šire pakne,,,di je inače sajla od ručne,,,,,,ako sam dobro shvatija..
Jer nešto mora gurnut,,,,odiza mehanizam..:scratchsamo šta kad sam ja skida,,,nisam ništa naša,,da je spojeno,,unutra,,:?

Čekaj da ne dođer,,onda povezano na polugicu koja se miče,,kako ide reuda unutra i van,,,jer ima neki kanal koji je pomijeri,,,...sinulo mi je na koji princip bi to trebalo delat,,,,ali poslikat ču,,da vidim dali je to na taj način nekad bilo gore,,,jer ručna radi..

vidim da kužiš dosta cisterne de mi reci jel si vidio di ravne utikače od hidraučike kao na slici i di se to može nabavit i koja im je cijena
05012012027.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Taj ravni utikač je priključak za uljnu kočnicu...

Tocno, imam takav na traktoru, na traktoru je muski a na prikolicu ili cisternu se montira zenski dio spojnice.

ibockin

Član
Tu od
19 Ožu 2011
Poruka
43
Tocno, imam takav na traktoru, na traktoru je muski a na prikolicu ili cisternu se montira zenski dio spojnice.

značito je muški dio na traktoru ja na cisterni imam zračne kočnice ovi što su mi to ugradili kažu da je to pod stalnim pritiskom

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
značito je muški dio na traktoru ja na cisterni imam zračne kočnice ovi što su mi to ugradili kažu da je to pod stalnim pritiskom
Ako imaš zračne,nečeš je moč koristit..
Treba mjenjat zračne cilindre i stavit uljne,onda možeš koristit kočnice na cisterni..

ibockin

Član
Tu od
19 Ožu 2011
Poruka
43

jel imaš jedan taki priključak ili dva pajdo na svom fendu ima dva i kaže da je to od kočnica

Ako imaš zračne,nečeš je moč koristit..
Treba mjenjat zračne cilindre i stavit uljne,onda možeš koristit kočnice na cisterni..

ne kužim kako to radi onda ako je stalno pod pritiskom to crijevo na cisterni su kočnice nameščane na zrak imam sve djelove od kočnica isto kao na prikolici što koristim zrače kočnice neznam koliko mi crijeva treba za tu zakretnu osovinu

jel znaš možda di se može kupit taj ženski dio spojnice i kolko je otprilike para

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh