Trnava ljepe su ti svinje a onaj svinjac mi se dopada velik je osta jel tu radiš boksove ili će biti u cijelosti jedna prostorija...
Kom ili drop? Djetelina je prva liga, mi ju sijemo svake godine sve više, jako je kvalitetna ali se da i dobro prodat.
Kako im daješ repu, mi smo posijali manji komad, za probu, nisam još vadio. Zanima me jel ju sječeš i da li im daješ repin list?
Evo nam kolege i mog imenjaka Tunje u GS.
http://www.glas-slavonije.hr/213537...id=fbc_225254950969213_760680_225732580921450
Zanimljiva je ta suraž, vidim da se sve više sije, kao i zob. Ljudi nerado mijenjaju naviku sijanja kukuruza, ali valjda ih tjera ova ekonomska situacija.
Zanima me ako hranite fajferice suraži ili nekom drugom žitaricom, kao zamjenom za dio kukuruza, koliko dajete?
Mislim da bi bilo jako korisno da podijelimo iskustva oko hranidbe i načina pripreme hrane(suho, mokro,mljeveno ili cijelo zrno).
Ja recimo dajem 2 mjere kukuruza, mjeru ječma i mjeru zobi. To sameljem, a onda nakvasim vodom i tako hranim. Dodam još ponekad i kostovita.
Mene nema dugo na forumu, ali kad dođem onda puno novosti. Evo prinove od prije 4 dana, a po nerastu bi se moglo reči da će ih biti još :icon_fU:
Jel to onaj nerast iz broda?
Dobro je, za tritikal ne bi smjelo bit problema, ali ječma nije dobro davat previše. Moglo bi doći do oštećenja jetre zbog suviška b vitamina. Ječam je opasan i dok je svjež, pa može doći do autointoksikacije...
Kad već govorimo o hranidbi, ja sam hranio sa friškim kuruzom jer su stare zalihe presahle, pa su mi prasci počeli teturat, alimentarna intoksikacija. Sad dobivaju samo zob, bundeve i lucernu.
Evo nam kolege i mog imenjaka Tunje u GS.
http://www.glas-slavonije.hr/213537...id=fbc_225254950969213_760680_225732580921450
Zanimljiva je ta suraž, vidim da se sve više sije, kao i zob. Ljudi nerado mijenjaju naviku sijanja kukuruza, ali valjda ih tjera ova ekonomska situacija.
Zanima me ako hranite fajferice suraži ili nekom drugom žitaricom, kao zamjenom za dio kukuruza, koliko dajete?
Mislim da bi bilo jako korisno da podijelimo iskustva oko hranidbe i načina pripreme hrane(suho, mokro,mljeveno ili cijelo zrno).
Ja recimo dajem 2 mjere kukuruza, mjeru ječma i mjeru zobi. To sameljem, a onda nakvasim vodom i tako hranim. Dodam još ponekad i kostovita.
Kolega svaka čast! Vidi se da veterina u Hrvata ima svijetlu budućnost. Kako je to dobro vidjet da čovjeka stvarno zanima ono čime se bavi ili će se daj Bože u budućnosti baviti. clap)::icon_pray:y):