Izuzetno cijenim vaš rad i želim vam samo napredak i prosperitet, dozvoli da se čuje i drugo razmišljanje jer nije dobro da svi mislimo jednako to se zove jednoumlje, pajdo.
@šanana:naravno, a kod tebe bi uživale, imaš zrna, imaš lucerne i zelene i suhe. Zaboravit ćeš koncentrate, a hranidba svinja postaje uživanje,a posebno uživaš u delicijama heheh...
E neznam ti takvoga u P. Sesvetama...al svejedno hvala.Šana ako ne grišim, a ti pitaj Miku u P.Sesvete ima čovik,radi s mojim bratom u policiji.
Da, relativno mi je blizu i moram otići do njega pogledati to i pitati ga neke stvari u vezi uzgoja, kod njega bi možda i nabavio prve svinje, koje bi držao na drugom gospodarstvu par km dalje od njega, planiram svašta, treba se ozbiljnije posvetiti nečem vezanim uz poljoprivredu, godina je dugačka, a te dvije vrste svinja su mi postale baš zanimljive, još kad bi našao i dobar plasman za prodaju, možda čak i na jadran.Šanana pa tebi je blizu Čižmešinkin,mislim da i on ima,tamo kod njega je raj za takav uzgoj,pravi mali El dorado je kod njega za životinje:cool2::cool2:
Jajo koliko imaš komada CSS na svome gospodarstvu, koliko godina uzgajaš CSS i kakva su tvoja iskustva u uzgoju CSS??
Mislio sam nabaviti CSS pa što ti misliš dali CSS ili landras. Nabavio bih za potrebe svoga domaćinstva. Bitno mi je da su uvjeti držanja i ishrane što jednostavniji tj. da izbjegnem koncentrate, tople svinjce, česte veterinarske posjete kao što sam imao sa drugim plemenitim pasminama.
Želim samo kvalitetno meso pa makar i u manjoj količini.
Mislim za "pohvalu" je da netko na otoku Krku uzgaja CSS al nisam čuo da netko u Slavoniji uzgaja Boškarine, kolega iz Dalmacije želi iskoristiti CSS da bi stvorio heterozis faktor križajući ga sa pietrenom ili tako nekako, prijatelji nisam baš zapazio da netko kaže baja ostavi se čorava posla to jednostavno ne ide i to nije podneblje za uzgoj te svinje. Opet ću ponoviti CSS je vrlo vrijedna svinja ali u svom da se izrazim nogometnim žargonom rangu takmičenja. Svježi primjer jedan centar kod mene je u ponudi imao kulen u crijevu salamu od CSS i čvarke ajde pogodi koliko se prodalo? gotovo pa ništa. Na brendiranju treba raditi dugo vremena i nadasve biti konkurentan cijenom danas je to osnovni kriterij. U mom kraju je izumro pašnjački extenzivni uzgoj svinja ili je na izdisaju govorim o Lonjskom polju recimo na nekim poljima više na žalost NEMA svinja osim divljih. Ne mogu se oteti dojmu da je stočarstvu unaprijed osuđeno na propast i da sve što se događa nije slučajno.