S
salinjo
Guest
E pa da se i ja malo pohvalim sa svojim slavoncima tj. slavonkama. Moji su stalno vani, nemaju stalu nego nadstresnicu. Imaju na raspolaganju 9000 kvadrata ( 7 kom od 15 do 40 kg ). Vodu frisku na cuclu iz prirodnog bunara. Zelene mase sad nesto manje radi suse (pricam o srednjoj dalmaciji) ali cim padne prva kisa bit ce je u izobilju. Prihrana jednom dnevno svim i svacim ali uglavnom kombinacija kukuruz, sirutka, stari kruh pa dobiju kore od lubenica, sljive i smokve koje su popadale sa stabla, ne znam zasto ali obozavaju kostice od maslina pa stalno ruju i traze ostatke od lanjske berbe..na zimu im dovodim nerasta ( dominik, jel to stoji? ) pa krecem u rasplod..prvo klanje planiram u 1. mjesecu 2013 nakon zavrsnog hranjenja zirem u trajanju od 3 do 4 mjeseca. Ne mislim voziti zir iz slavonije nego imam ogradenih par parcela na raspolaganju krcatih mediteranskim hrastom gdje ce bit pustene. Zeljena zavrsna tezina je 180 - 200 kg, a ako bude i manje nije problem. O kvaliteti mesa, masnoci i svemu ostalom bit cete izvjesteni tada, a o kvaliteti prsuta 2 godine kasnije, kad dozriju..
Pozdrav svima..
Pozdrav svima..