predivni psi, stvarno su lijepi!
Imam tornjaka 3 mj starog. Sa čim ga najbolje hraniti da izraste i da bude kako treba ( velik i ljep )? Sad baš neće jesti. Valjda ga zeza vručina. Za sad mu kupujemo K9 hranu, mesa ( kuhanog i li pečenog ), kiselo mljeko i kruh ( to voli ).
mlijeko i kruh izbaci u potpunosti.pečeno mesi isto.kuhano može. za K9 ti ništa nemogu reći jer nisam nikad probao davati psima. hrani ga 4 puta dnevno sa šaku punu te hrane.sve ostalo nemoj davati. i mora imati čiste i svježe vode u izobilju
mlijeko i kruh izbaci u potpunosti.pečeno mesi isto.kuhano može. za K9 ti ništa nemogu reći jer nisam nikad probao davati psima. hrani ga 4 puta dnevno sa šaku punu te hrane.sve ostalo nemoj davati. i mora imati čiste i svježe vode u izobilju
kupovne hrane ima stalno pa jede kad želi a isto tako i vode. I svako jutro mu razbijem jedno jaje. Hvala
Zašto da izbaci mljeko iz prehrane psa,čime su se ti psi hranili nekada kada su bili uz ovce
to je ok.samo pažljivo sa količinom hrane.zbog zglobova
zato jer mu mlijeko sad u prehrani netreba,više mu može štetiti nego valjati.
Mljeko kao prirodni izvor proteina i kalcija može štetiti,zanimljivo.Samo kojom su se hranom hranili ti veliki pastirski psi,tokom njihovog boravka sa stokom na paši,u brdima.Od čega su nastali toliki.Jaje može svaki dan po jedno,samo pripazi ukoliko sam pronađe ,, izvor ,, jaja ode cijeli kokošinjac
Vjeruj mi najmanje su se hranili sa mlijekom, proteina i kalcija ima i u drugim namirnicama za pse.Meso.