dane001
Aktivni član
- Tu od
- 7 Svi 2009
- Poruka
- 2,262
Pa vrijeme ja sad, sad se sije sjeme....
ma da,zar tako rano? pa koliko mu treba da naraste?
Pa vrijeme ja sad, sad se sije sjeme....
ma da,zar tako rano? pa koliko mu treba da naraste?
nemam grijanje u plasteniku. mislio sam da se to ne sije prije trećeg ili četvrtog mjeseca.
Tada biš već trebao sadit na balkon :mrgreen: Ali ako nemaš grijanje onda ti ne preostaje nego da pričekaš.
Evo u trg. centru OBIJU u VŽ,stigli prvi jaglaci, i zamislite cijena maloprodajna samo 4,5kn,....minus pdv-e,marža,pa pošto su platili proizvođaću...,a kako proizvođač pravda rentabilnost takve cijene?....puno pitanja...ali dok če biti takvh...glavno da prodam...polako ćemo piši kuči propalo!
pozz!
ma to su sigurno uvozni
Jučer meni jedna gospođa dođe doma da hoće jaglace. Ja sav sretan vodim je u plastenik. Pita me koliko koštaju. Kažem 6kn. A ona: "ojoj, neću puno uzet, doći ću kasnije kada budu po tri kune, sad su skupi" :rolfer:
Jaglaci u OBI-u su Slovenski. Barem su prošle godine bili. Mislim da ih proizvodi Revital Kidričevo. Oni bi molgi pravdat takvu nisku cijenu činjenicom da imaju (pretpostavljam) geotermalno grijanje tj. za grijanje ne potroše ni lipe :gitarist: A možda ih siju sami a možda dobiju veliki rabat na sadnice. Ne znam. Ili jednostavno imaju tako veliku količinu da je sve to moguće.
idem sutra u sisak bas u obi trebam nekog materijala pa cu bas vidjet ciji su ...ima firmi koje si mogu dopustit da idu par godina ispod svake razumne cijene samo da uniste nas male proizvodjace a kad velika vecina nas propadne jel necemo moci pratiti tu cijenu onda ce oni odredit realnu cijenu i drzat monopol i nije to samo u cvijecu i povrcu tak nego u masu proizvoda se to dogadja i u cijeloj europi je to tak...veliki koncerni ce odredit trziste...
Velike firme će uvijek zajebavat sa cijenama međutim ti jaglaci u obiju će već za 10 dana bit na akciji jer će ih se pola osušit od botritisa i nebrige radnika.
Tu si u pravu,međutim,nakon akcija sva neprodana roba će se baciti,a trošak ide na račun prodajnog lanca,a kada naš domaći proizvođać dobije priliku plasirati svoju robu preko njih,akcije na neprodanu robu nema,već se ona do krajnjih mogućnosti drži na policama po punoj cijeni,sve dok ne počne venuti,a nakon toga se neprodano/uništeno vraća proizvođaću na njegovu štetu,tj. neplaćeno.
Ako ćeš ih sijati u trečem ili četvrtom mjesecu nećeš ih moći saditi u tegle na balkon prije kraja šestog ili početka sedmog mjeseca.Od tih biljaka nečeš imati ništa jer ćeš ih posaditi kad budu najveće vručine i biljka se zbog toga neće lijepo razvijati.Postoje pravila u proizvodnji koja su provjerena i treba ih se pridržavati.Želiš li lijepe biljke treba ih sijati sada,pikirati koncem drugog najkasnije,tako da ih u drugoj polovici posadiš u teglice i polovicom četvrtog u tegle koje možeš ostaviti nekovrijeme u plasteniku,a kad lijepo popune površinu izneseš ih van i staviš na balkon
Tu si u pravu,međutim,nakon akcija sva neprodana roba će se baciti,a trošak ide na račun prodajnog lanca,a kada naš domaći proizvođać dobije priliku plasirati svoju robu preko njih,akcije na neprodanu robu nema,već se ona do krajnjih mogućnosti drži na policama po punoj cijeni,sve dok ne počne venuti,a nakon toga se neprodano/uništeno vraća proizvođaću na njegovu štetu,tj. neplaćeno.
Evo u trg. centru OBIJU u VŽ,stigli prvi jaglaci, i zamislite cijena maloprodajna samo 4,5kn,....minus pdv-e,marža,pa pošto su platili proizvođaću...,a kako proizvođač pravda rentabilnost takve cijene?....puno pitanja...ali dok če biti takvh...glavno da prodam...polako ćemo piši kuči propalo!
pozz!
provjerio danas u sisku u obiju jaglaci po 2,99 uvoz njemacka ali su vec i ofucani i nevrijede ni te novce medjutim u sisku u kauflandu su varazdinski jaglaci po 3,99 (od cepanca) i ok su pa se opet vracamo na onu pricu o varazdincima i poklanjanju robe.....
U đakovu u kauflandu jaglaci 6,99 kn.Roba ok.Mislim Cepanec ali nisam gledao.Pretpostavljam da će sniziti na 3,99 kad se malo ofucaju,prije nabavke nove robe.