• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Laksa je zemlja sigurno...samo sam htio reci da je 430 puno sposobniji od 5120 iako su oba 4 cil. Ili usporedivsi iste snage u tim serijama.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
moze biti,ipak je razlika u cijeni dosta velika...
a i ako si ga u radu vidio na nekoj prezentaciji,onda je mozda zemlja bila prethodno podrivana,obicno tako rade,da se osiguraju da bi sve islo fino...

jel zna netko koji je najslabiji model df-a,a da ima 6 cilindara?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Predpostavljam da misliš na ove nove seije 4, 5, 6 i 7.

Samo kompletna serija 7 TTV od 180 do 250 ks ima 6 cil. motore.
Te zadnji dio serije 6 TTV od 155 do 170 ks, te obična serija 6 od 135 do 190 ks.

Serije 5 i 4 imaju sve 4 cil. motore.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
citam vas i nije mi jasno jedno.
Na ovaj traktor moze se naprijed stavit 1000kg utega...ako se ne varam (uzmemo li da opciski ima prednja hidraulika)
Zasto onda taj traktor nebi efikasno radio oranje ili gruberanje?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma radit će on upravo tako da mu se nabaca hrpa utega na njega gde se god da staviti tak oda može odraditi te teže operacije, pa onda ajmo opet skidanje svega toga da traktor bude za kosidbu i međuredne operacije i tu onda dolazimo do dugotrajnosti takvoga rada, pohabat će se on brzo u teškom operacijama, mislite da je traktoru lagano kad nosi napred tonu utega??

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Predpostavljam da misliš na ove nove seije 4, 5, 6 i 7.

Samo kompletna serija 7 TTV od 180 do 250 ks ima 6 cil. motore.
Te zadnji dio serije 6 TTV od 155 do 170 ks, te obična serija 6 od 135 do 190 ks.

Serije 5 i 4 imaju sve 4 cil. motore.

znaci, 135ks je najmanji motor sa sest cilindara... a najmanji šestak za koji sam ja ikad čuo je bio 75ks,skoro duplo manje... sta se moze,treba ici ukorak s vremenom...

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
sigurno da mu nije lako nosit tonu nigdje, a pogotovo naprijed.
Koliko god mi bilo jasno da se islo na jaki kardan i da je snaga najvjerojatnije tolika zbog kardana meni bi bilo porazno da taj traktor ne moze vuc 3x16 ili 4x12...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Ma kako nebi mogao vuci. Svi mi traktor od 120ks zamisljamo vecim duzim,tezim ali nije taj malisan bas lagan. 5100kg sa tih 260ak kg utega-vagao je clan drugog foruma.
Toliko nema ni moj mf sa setom utega naprijed.
Mora on vuci 3x16 bez greske..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jest jači, ali ništa veči! :D:
Zadnji kraj u trupu potpuno identičan, osim što je na DF nabacano svega i svačega, tehnologija napreduje!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ima vise plašćike :icon_blackeye:
Svi kudili landinija zbog zadnjeg dijela krova a sad cnh i sdf isto tako. Bitno da je od naprijed tanak lijep a nazad nabuđili klimu i ostale kerefeke.
Nego nije napisano ili nisam vidio kakav mjenjac ima?

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
s ovim oranjem i težim poslvima za 5120 ste počeli pretjerivati, prečitajte si kaj pišete, samo kod rijetkih forumaša je teška zemlje drugdje svugdi vleče 3 x 16, imam agroplusa 100 koji je težek 4700 znači isto ko i taj i 3 x 14 vleče bez problema, a 3 x 16 mu je preko 7,5 problem (radi rasporeda brzin) i kaj nebi onda ovaj vlekel 3x16

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Jeste ga probali forsirat s kakvim strojem, ovak na oko Nebi rekao da ima isto KS, tehnologija napreduje...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Na sajmu u gudovcu sam razgovarao sa mehaničarem iz poljo-nove i rekao mi je da serija 5 je zamjena za agrofarma,jer se navodno više agrofarm neproizvodi,mada meni to bilo sumnjivo jer mi više serija 5 dođe za zamjenu agrotronu K nego agrofarmu.Serija 6 je zamjena za agrotrona M,a serija 7 zamjena za agrotrona X.Gledo sam taj traktor seriju 5 i vidio da ima i prednji i zadnji most isti kao i agrofarm,i odozada izvode za kipu ima iste ko na agrofarmu. Neki dan sam gledao na DF-ovom stranici da će se ipak i dalje agrofarm proizvodit,agrofarm G 410 (88ks) i 430 (102ks).

Ovaj df 3x16 vuče gdje god hoće na dubini do 30cm samo tako,sa tih svojih 5t. i sa kombinacijom 2.5m se igra. Kombinacija od 3m bi mu bila problem jer je teža a traktor je kratak,ni mf 5465 koji ima motor 6cil. sa svojih 120ks nemože vuč 4brazde a ni kombinaciju od 3m.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
@newholland...neznam koja je točno oznaka mjenjača, ali ima 5 stupnjeva i tri grupe ili kalača H, M, L te ručni reduktor zec-kornjača i elektronsko kvačilo na mjenjaču. Reverzer je elektronski kod volana.

@podravec...samo si zabil da Agroplus 100 ima 6.cil motor i zato more delati sigurno sve kaj i ovaj od 118 ks :), a sigurno bude više godin izdržal od ovih novih!
Uostalom imaš i K110 doma i znaš dobro kaj je 118 ks na 6.cil...sigurno se bolje ponaša od ovoga s 4. cil.
Samo da mi je videti tog novoga u kombinaciji od 3m kak se bude ponašal s tim malim motorčekom.

@muha...čeka se lijepo vrijeme za start!

@dado...U tvojoj zemlji gde ti s 85 ks vučeš 3x14" če vuči i ovaj 120 ks 3x16", ali negde će to biti jako teško...to govorim iz iskustva.
Moram te malo ispraviti da ne pišeš bedastoće!
Taj traktor nema kaj tražiti sa sjetvenom kombinacijom od 2,5, to je za traktore do 100 ks, ovaj po snazi mora raditi s 3m, a druga je stvar što bude prelagan za to.
MF 5465 radi s kombinacijom od 3m sa setom utega napred da ni ne trepne, ni ne osjeti, uostalom on je širok 270 cm i gde da radi s manjom kombinacijom pitam je tebe???
Uostalom FIAT F110 radi s kombinacijom 3m, set utega napred i može i u planine, no to je stara garda PRAVIH traktora!

Glede plugova i oranja. Ni jedan traktor 120 ks neće raditi s 4 br plugom da to bude efikasno i na duge staze. Pa ni MF 5465, a ni DF 5120, nit imaju snage za to, nit mase.
Uostalom zna se da je za 120 ks 3 br., a za 4 br treba 150-160 ks za dug i efikasan rad.
Računica je još uvjek ista, 40 ks po brazdi 4x3=12, 4x4=16...sve ovo ostalo može, ali za malo i kratko, za ozbiljan rad treba imati i ozbiljne strojeve.

Tvoj DF s tim plugom s kojim oreš nije mjerilo kod oranja, isto kao ni naš Same!

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kolega možda ti griješiš a možda i ja. Reko sam oranje do 30cm ne preko,mi oremo max 28cm za zimsku brazdu znaći ljetna brazda 25cm i ide 85ks sa 3x14 zemlja je srednje teška imam par parcela gdje na nekim djevolima je zemlja masna i traktor ima snage samo šta grebe klizi znači da mu fali mase,a ima oko 4t,pa zašto onda nebi ovaj df od 120ks sa 5t. vuko 3x16 do tih max 30cm?
Kombinacija (rotodrljača+sijačica) 2.5m za traktore ispod 100ks baš i nije,vidio si kako kolega belac radi sa zetorom s time da ima obični cjevasti valjak na rd.
U mome selu ima mf 5465 i tjera kombinaciju od 2.5m pitaj forumaša dinu on će to potvrdit.Ima v&n rd sa packer valjkom i neku gaspardovu sijačicu u koju stane dosta sjemena više nego u amazoninu sijačicu i bez utega mu je teško radit jer ga diže. I sad sam gledao da taj mf 5465 je širok 246cm.
Normalno da tamo u italiji gdje oru 40+cm,da tamo nemam šta tražit sa svojim traktorom i 3 brazde, dok recimo u virovitičko-podravskoj županiji bi možda vuko i 4x12,jer tamo sa zetorom 6340 major vuku 3x14.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja samo znam da imam zemlje gdje bi se SAME vukao ko mrav s 3x14" i to do 25 cm dubine, isto kao što 565 nemože vuči 2x12" do 25 dubine.
A naravno ima zemlje gdje bi Same mogo vuči 4x12" bez problema...sve je to relativno i zato netreba pretjerivati.

Ali ovo da traktor 120 ks u ovom slučaju MF5465 nemože raditi sa 3m kombinacijom mi je smješno jer kod mene svi rade s takvim traktorima s 3m kombinacijom.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Najbolji plug za bilo koji traktor je štelajući ili još bolje vario,pa si ti njega naštelaj kako hoćeš. Uzbrdo oreš recimo na 14cola a kad ideš nizbrdo daš ga na 20cola i uvjek oreš istom brzinom.
Uredu nemoraš vjerovat,jednom kad bude ta kombinacija skopčana i ako budem mogao uslikam i pošaljem ti slike pa vidi.Ako ti je smješno da traktor 120ks nosi 2.5m kombinaciju kak ti onda nije šta nose sa traktorima 200ks kombinaciju od 3m.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega, sama veličina traktora je bitna, ne snaga.
Traktor od 200 ks nije duplo veči od traktora 120 ks, razlike su vrlo male, govorimo o traktorima 6 cil. tako da je normalno da traktor 200 ks vuče kombinaciju 3m, pogotovo ako su parcele manje i usitnjene, to i je največi razlog.
Kupio kod mene čovjek Fendta 716 i RD 4m, ali ne pomišlja mu stavljati kombinaciju jer ju nebi mogao nositi, a i s RD nemože kroz dvorište preći nego mora kroz polja na vrt da može doći u dvorište s tim :)

Najnoviji postovi

Na vrh