• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
@drazenhonda, ak su ti nirmalni traktori preveliki, voćari su ti preskupi.
Rekel bi da pogledaj i rabljene starije Goldonije ili AC, možda se najde nekaj kaj bi ti odgovaralo, a modernije od TV-a. Gledaj slovenske oglasnike, jer tam zna biti veći izbor.

Glede japanaca:
Ima pri nama čovjek koji ima obrt i dela usluge s nekim Yanmarom, mislim: oranje vrtova, frezanje, košnja. Vozi ga s kombijem na prikolici.
Nemoj odmah razmišljati o generalki, nisu to baš igračke. Istina, nisu jeftini i dijelovi im nisu jeftini, ali su ipak "normalni mali traktori". Japanci ti imaju više brzina, obično i 3 brzine kardana (jest da je jednostepeni kuplung ko i na TV-u, ali bar brzine nisu zavisne o mjenjaču).
TV je zglobaš, nizak, neprohodan, možda neprikladan za neke druge stvari osim frezanja i slično.

I najvažnije, nemoj se žuriti.
Razmisli kaj ti treba i koliko misliš potrošiti, pa onda gledaj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ima pri nama čovjek koji ima obrt i dela usluge s nekim Yanmarom, mislim: oranje vrtova, frezanje, košnja. Vozi ga s
Brljo?
Nije baš ubol s tim Yanmarom, sretniji je bil kad je frezice i MAN- a s 539 motorom imal ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Je. A čuj, treba i održavati, a ne samo tjerati ;)
Premali je to stroj za njega.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa ja sam mu bil na održavanju, ne pišem ja to bez veze ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Ne sumnjam. Si mu delal popravke ili i održavanje?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Maltretiral me, maltretiral.... svaki dan, pošto sam u susjednoj radioni radil.
Svašta sam mu delal, dok mu nije postalo skupo 🤭

Probaj ga zvati da vidiš kolko njegove ruke vrede, plus alat, jer njegov alat se troši a moj se valjda obnavlja kad radim s njim :unsure:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ako si sprema dat 34tkn za tomo vinković onda barem uzmi 30ks ovi sa jedan cilindar nebi ne gledo, dimenzije su skoro iste
Nebi dvoklipca, onda bi bilo ono, pa zašto nebi zaradio koju kunu sa njim kad je jak .....
A i kažu da je malo prejak dvoklipac za getribu......

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ja ne bij tak razmišljal. Koliko bu traktor opterećen odlučuje vlasnik. Isto kak i za usluge. Od TV-a 730 ili 732 su sigurno duplo vredniji od jednoklipcov istog godišta i stanja, a u cijeni nije tolika razlika.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Ma daj molim te tv generalno ima loše mjenjace i ne ocekuj da ce ti slabiji duze trajat, kupi si neki 732 kad si vec odlucio toliko dat za traktor a jedan cilindar zaboravi to je neisplativa investicija po sadasnjim trzisnim cijenama jer je mala razlika i ne gledaj neke našminkane nego kupi krš koji ces si uredit i znat sta imaš...a to za po vrtovima radit ti i nije neki izgovor za kupit slabijeg, il si karakter il nisi ne krivi traktor za to...zahvalit ces mi kad skuzis koliko je bitan moj savijet bio,naravno nakon sta uzmes dvoklipca 😂

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
jednom davno, dok sam bil mlad, sam si otvoril tak na pumpi svog vladimirca...kak je išal, kak je fućkal...kak je klipnjača probila blok i usput prošla kroz boš pumpu... :hahah:
otad se vozim na tvorničkim postavkama...🤭
vozil sam imt 540 raspušten do cca 2600-2800 (išla kazaljka preko brojeva).to ide bez veze. lik koji sa njime radi tako radi godinama i motoru nema nikakvih problema.jedino spucaju šerafi na diferencijalu koji drže tanjurasti.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
neznam kako na 533 izdrži pumpa (klipna). i lanac.ako lanac na starim mercedesima je navodno dugo držal onda bu i na traktoru držal. ovaj 540 je imal roto pumpu. na ovom mom 540 sto više gasa daješ motor prima gas sve bolje.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Znam na ovom 533 kazaljka dođe do 24 i odeee još pofajn...i baš to što kažeš motor sve luđi bude

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
neznam kako na 533 izdrži pumpa (klipna). i lanac.ako lanac na starim mercedesima je navodno dugo držal onda bu i na traktoru držal. ovaj 540 je imal roto pumpu. na ovom mom 540 sto više gasa daješ motor prima gas sve bolje.
Fiat motor je gore?

Tu od
20 Sij 2022
Poruka
53
Bok.Imam jedno pitanje imam univerzal 445 1976 godište ima cca.2000-3000 rh sat je stao pa djed nije mjenjo pa sam ja poslje zamjenio sli nema vise od 3000.Generalka je napravljena komplet,njemački sklopovi,nova radilica novi ventili,nova klavijatura,mjenjać je slagan nešto,hidraulika komolet,sve pumpe nove...E to je bilo pred 12 godina i ja sam sad poslje slago kočnice i diferencijal i hidrsuliku,moram bosch pumpu i fizne reparirat i onda ga planiram prodst i kupit neki traktor s kabinom.Kolko moj univerzal može otprilike vrijedit i koji da traktor uzmem do 40000 kn.Planiram neki imt,razmišljo sam da kupim neki 539 u lošem stanju i sredim ga do posljednjeg šarafa.E pa da ćujem vaše mišljenje

Na vrh