• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema za izbor traktora

Daky5555

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
233
Nekako mi se cini da bi se mogao fokusirati bas na fiat i ove serije koje ste naveli, mislim i da im je cijena korektna, nisu precjenjeni.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Nekako mi se cini da bi se mogao fokusirati bas na fiat i ove serije koje ste naveli, mislim i da im je cijena korektna, nisu precjenjeni.
Fiat je svakako za preporuku, kod nas ih ima par u selu, svi su dobri.
Ako treba biti manji onda tražiti nekog sa četiri cilindra, u principu svi su dobri ako su dobro održavani, i Fiat i Same i Deutz i Steyr i ostale poznete marke........
Sve su to dobre mašine samo treba naći koji nije uništen

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Case IHC 956/1056 XL. Best buy za tu cijenu i u tom rangu ako ne želiš elektroniku.. Težak i robustan traktor, a udoban, okretan i kvalitetan. Precizna i jednostavna hidraulika.
Dodao bih još tu Fiat-a F1?0 serija ili 90 serija.
Kakav je International 856XL?
Koliko vidim na netu, to je 4 cilindra a 965XL je 6 cilindara?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
856 već ima digitalne vure nutra i većina njih je s dodatnom opremom dolazila. Npr prednji, kardan, hidraulika, pomoćni cilindar iza na hidrauliki...
I da. Turbo motor je 😉

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
@Matija_E30 Nema ti on digitalne vure. Kabina je ista kao i na tvome. To jedino imaju zadnje serije proizvedene iza 1990 i neke godine, ne znam točno (I oni svi imaju 40 getribu). Ali oni imaju malo drugačiji oblik prednje kabine. Ovi kaj imaju oblik kabine kao i tvoj imaju sve isto.

@baustelac99 Da ima turbo kao što kaže Matija_E30. Motor je 4 cilidra, pa je nešto kraći od 956xl. Ako nije baš uništen, jako dobar traktor. Ako ima uključivanje prednje vuče preko eletroventila, onda samo provjeri da radi dobro. Većinom zna otići špula u eletroventilu, pa ostane prednji pogon uključen.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Moja problematika je već bila spominjana, ali stalno tražim nove pristupe rješavanju problema. Radi se o dilemi što kupiti da zamijeni c 335. Muči me voćnjak na brdu koji ima oko 20 stupnjeva pada. Na traktoru su nove gume i tvornički utezi ali jednostavno ne može se održati nizbrdo. Proklizi, pa ga sa šperom na koncu ukočim nekako ali bojim se da ga jednom neću moći zaustaviti i onda, će biti velikih problema. Brdo je jako dugačko i nemam gdje stati na kraju. To se sve događa pod malčerom. Zanima me da li nešto ima i u prijenosu da je kod ursusa loše, da li bi neki drugi traktor starije masivnije izvedbe poput nekog. Eichera bolje išao nizbrdo...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,493
Nije mi poznato. Valjda je iz Radoboja a to je prek brega (Strahinjčice).
Iz jesanja je al se priženil kod nas u općinu Radoboj, radi prikolice doma i takve stvari.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Njega pokušavam izbjeći jer su skupi i manje okretni, a od 3.5ha voćnjaka, samo mi je na ovih 0.5ha problem jer je dosta strmo

Najnoviji postovi

Na vrh