Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,945
Logično bi bilo po kg!
Ako je dogovoreno pri kojoj vlagi se se predaje sječka najpoštenije je po kg, ali to je teško ispoštovati (mislim na vlagu)Logično bi bilo po kg!
Imam orginalnog, naručen iz Poljske. Remet RP200 sa tri noža. Mislil sam i ja da bi to napravil u domaćoj radinosti ali kad sam sa kumom koji ima svoj tokarski i cnc obrt stavil na papir koliko bi to koštalo, zaključili smo da na isto dojde dal platil ili sam napravil. Tj., čak je i jeftinije kupiti. Mi smo računali i cementaciju, toplinsku obradu noževa... Pogotovo ak hoćeš da to traje. Ima tu dosta velikih opterećenja, drugo je ovu brezu sječkati, a drugo je bukva, hrast i ostala tvrđa drva...U zadnje vrijeme mi se vrti ideja za izradu ovakvog stroja za tanko granje, da se ne moram zafrkavati sa piljenjem tankih grana motorkom pošto nekak ne volim cirkular. Sad je moje pitanje ako je tko u zadnje vrijeme radio nešto slično od čega uzeti zupčanike da se odmah ne raspadnu? Razmišljao sam o zupčanicima iz getribe auta ali nisam siguran kako bi oni to podnosili?
Možeš poslikati svoj stroj? Rotor pogotovo.Imam orginalnog, naručen iz Poljske. Remet RP200 sa tri noža. Mislil sam i ja da bi to napravil u domaćoj radinosti ali kad sam sa kumom koji ima svoj tokarski i cnc obrt stavil na papir koliko bi to koštalo, zaključili smo da na isto dojde dal platil ili sam napravil. Tj., čak je i jeftinije kupiti. Mi smo računali i cementaciju, toplinsku obradu noževa... Pogotovo ak hoćeš da to traje. Ima tu dosta velikih opterećenja, drugo je ovu brezu sječkati, a drugo je bukva, hrast i ostala tvrđa drva...
Ak već želiš tak neke napraviti, najjeftinija solucija i dosta efikasna je da napraviš bočnog reduktora Zetora/Ursusa/neke Rusine... Imaš i to na YouTubeu.