• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Duboka obrada podrivačem - PODRIVANJE

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Uh,zaboravio sam kako se zove.
Ali ,on ti je na glavnoj cesti,sa jedne strane ceste ima kuću,a sa druge strane ceste uvijek imaš neki podrivač,tanjurače ili plug,jer on to sve radi.
Samo ideš selom,i nači češ ga sigurno.
Imao je prije i oglase na njuškalu,ali sad ga više ne mogu pronac...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Selo je Lozan, ali gle mi smo za tri radna tijela iz agroservisa dali 15000 kn.
Ali ovaj podrivać ima užasno jaku gredu, tri debela radna tijela koja trgaju duplo više i bolje
zemlje i krtične kugle od toga što radi u Lozanu.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Evo jućer u pola 1 u noći završio zadnje.

DSC_0374Kopiraj.jpg

Kebab je bio na meniu xD
DSC_0373Kopiraj.jpg

DSC_0372Kopiraj.jpg

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Podrivanje od danas,krenuo sam sa tanjuračom,ali pre suho je,pa sam prekopčao podrivač,pa kad padne dovoljno kiše,budem prešao tanjuračom.

dubina 60-70 cm.
potrošnja 25 l/ha :shock:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Z72THcNb73U[/YT]

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Podrivanje od danas,krenuo sam sa tanjuračom,ali pre suho je,pa sam prekopčao podrivač,pa kad padne dovoljno kiše,budem prešao tanjuračom.

dubina 60-70 cm.
potrošnja 25 l/ha :shock:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Z72THcNb73U[/YT]

kolega jel to zetor neka prinova ili...?? :shock:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Potrošnja jest malo povečana,ali vidim da ima dosta proklizavanja pa te nebi smjela brinut tak velika potrošnja..

A i ti Zetori svi puno troše.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
ma traktor je ok,ali nije to bila moja želja,hehehe
da,to je 9540.
potrošnja nije tako ogromna,samo se čini,da je 20 l/ha,bilo bi super.
znam da svi veliki zetori troše i odmah sam vidio da on za transpor nije. ali opet kad pogledaš učinak,ni to nije tako velika potrošnja.
bit ce samo za teže poslove za što je i namjenjen.
što je dobro,dosta je težak,pa proklizavanja gotovo i nema,samo niža brzina dolazi u obzir,ali zato podrivač ide duboko koliko ti želiš.

sutra ide pod plug,pa cemo vidjet :)

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
ma traktor je ok,ali nije to bila moja želja,hehehe
da,to je 9540.
potrošnja nije tako ogromna,samo se čini,da je 20 l/ha,bilo bi super.
znam da svi veliki zetori troše i odmah sam vidio da on za transpor nije. ali opet kad pogledaš učinak,ni to nije tako velika potrošnja.
bit ce samo za teže poslove za što je i namjenjen.
što je dobro,dosta je težak,pa proklizavanja gotovo i nema,samo niža brzina dolazi u obzir,ali zato podrivač ide duboko koliko ti želiš.

sutra ide pod plug,pa cemo vidjet :)

e da je meni takav, ne bi se vadio iz njega po cijeli dan .
mislim ok traktor, jednostavan, jeftini djelovi , dost dobra vučna sila, ok snaga na kardanu,carrraro p. most, kaj još treba za tu klasu ..
kako misliš velika potrošnja, koliko je to litara na sat?

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
koja je tvoja želja bila za traktor.

koliko vidim po slici i po starijim postovima , on ima steyr-a , pa mu je to vjerojatno želja ,
ili neki drugi zapadni zapadni ?

neki 9094 ili 9105 ?

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
pa recimo da bi me jedan steyr 9094 ili MF 4255 zadovoljio :supz:

a eto,ne vadim se niti ja iz ovog več treći dan,hehe
neznam koliko je litara na sat,ali kažem,s obzirom na učinak,potrošnja je ok.
nije da on nije dobar,ali kako bih rekao,navikao sam na višu klasu traktora, ZF mjenjač koji ima moj steyr iz 76-e godine,je nešto što 20 godina mlađi zetor može samo sanjati.

antonio,slažem se sa tobom,kad je vec morao biti zetor,samo najkvalitetnije dolazi u obzir,svjestan sam da za nešto zapadno bih morao izdvojit gotovo duplo više,a cijenu rezervnih dijelova da i ne spominjem,tako da mislim da za te novce to je ipak bila dobra kupovina!

D&D

Član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
275
Pozdrav

makar nije pravo mjesto,ali kako se većna vas kuži u to...imam neka pitanja.
Sijao bih Raoulolu kao zelenu gnojidbu za vočnjak.
Imam neke procjene koliko bi čega trebalo pa molim da to prokomentirate.
1. ORANJE
Gorivo: 40 l/ha
Rad: dnevno 3 ha
2. TANJURANJE
Gorivo: 20 l/ha
Rad: dnevno 7 ha
3. SIJANJE
Gorivo: 15/l ha
Rad : dnevno 7 ha
Kako je ovo hipotetski,jer bi se radilo o nekoj zemlji koja godinama nije obrađivana molim da i to uzmete u obzir.
Znam da to ima veze i sa "težinom" zemlje,ali uzmimo da je zemlja teška,ne baš najteža ali da je teška.
P.S. Pitao sam neke koliko bi tražili za ove 3 operacije gore i cijene su bile od 1300-1800 kn/ha sve kompletno, no kako bi se radilo o većoj površini svejedno mislim da bi mi bilo puno isplativije da sam radim (doduše ne doslovno ja nego da poznanik koji ima iskustva radi to sa mojom mehanizacijom)
Za podrivanje sam vidio da je netko napisao 25 l/ha a otpilike toliko sam i računao.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Moje prvo podrivanje:p

Došlo je i vrijeme da probam vuč podrivač s traktorom.Podrivač je Alpego Franter f-250-5klina sa valjcima,širok 2.5m.Ovo mi je prvi podrivač i koliko sam do sad vidio po slikama ovaj radi najbolje.Najbitniji su mu valjci iza,oni jako ljepo rade svoj posao kaj mi se posebno dopada.Nema velikih gruda iza njih.

Brzina je bila oko 6-7km/h u tvrdoj i lakšoj zemlji.
Dubina,neznam točno ali oko 45-50cm,ubiti skoro do kraja je bio pušten podrivač.Još jedna rupa je bila slobodna na valjcima za spuštanje,al nisam htio forsirat pošto radim prvi put.

Traktor,Hurlimann XT 130-135ks-jako močan stroj;)
Za ovaj podrivač najtaman,i mislim da traktori ispod 120ks nemaju kaj radit s ovim podrivačem da se napravi dobar posao.

A sad slike:
19900131.jpg

19900132.jpg

19900130.jpg

19900134.jpg

19900135.jpg

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Dobro je kaj s takvim podrivaćima različitih marki
možeš zamjeniti oranje, dok s mojim i ostalim takvog tipa nemožeš,
nego je jednostavno namijenjen za klasično podrivanje, odnosno krtičenje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nebi baš sad ulazio u to da može zamjeniti oranje, oranje je ipak nešto sasvim drugo s mojeg gledišta...

Marko, sviđa mi se podrivač, to si novo uzel??

Najnoviji postovi

Na vrh