Imt 542 De lux
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2010
- Poruka
- 1,166
koliko ks je potrebno za jedno radno tjelo podrivača
koliko ks je potrebno za jedno radno tjelo podrivača
S te strane je to uredu. Ali ako ja na površini od 1 ha koja je ravna čak sa padom sobje strane prema sredini napravim podrivanje dali ću napraviti ¸¸spužvu¸¸ koja če povlačiti vodu sa susjednih parcela.
vi o podrivanju to nam je jako bitno a o poticajima ni riječi a o cijenama ništa samo podrivajte kažu stari i krmaća ruje ..A OVI NAS GAZE LI GAZE A VI PODRIVAJTE
Da li bi ti to mogao poslikati da vidim kako je to izvedeno.neces,jer nemoze to "povuci" vodu s drugih parcela,a ako ti se i do sad slijevala voda onda ces samo omoguciti da prode u dublje slojeve a ne samo da se zadrzava na povrsini..
ove ce godine biti jako vazno podrivanje zbog dosta oborina koje su dosta sabile tlo i narusile vodo-zracni rezim...
ja vrsim podrivanje prilikom oranja i ove mi je godine nije nigdje stajala voda na polju,tj stajala je tamo gdje sam isao bez podrivaca...
da pojasnim to prilikom orana: na jednoj brazdi imam klin koji ide 20cm ispod brazde,tako ako orem 25 cm vrsim podrivanje na 45 cm..inace orem na 30cm pa je podrivanje 50cm sto je dovoljno....
ljepota toga je sto u jednom prohodu i orem i podrivam,sto smanjuje broj prohoda po polju a i vrijeme i radnika..
Da li bi ti to mogao poslikati da vidim kako je to izvedeno.
Ne treba slikati. Pronašao pod pojmom vogel&noot dubinska motičica