• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ELEKTRODE

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Da se ne mučite: za alu žicu trebaju U kotači, poželjno 4 pogonska i cijev ne dulja od 2m. Vodilica može biti žičana, no teflonska je poželjna. Za dulje cijevi, ručka mora imati na sebi dodatni pogon, koji napinje žicu da se ne gužva. Plin mora biti čisti argon.
Imal sam ja neku takvu ideju, ali sam odustal, jer se za po doma to ne isplati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
napravi još koji sjetvospremač pa buš potrošil plin:biggrin::(rofl):
Baš tak, potrošil bum i kupil si drugoga :icon_evil::icon_evil:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač treba ti druga pištolja sa bužirom može biti duža od 2 m varil sam aluminij sa markom aparata kak je tvoj no mora biti u pištolji motorič koji vuče žicu i plin čisti argon ali to smrdi kaj sam vrag i varil sam sa onim čudom kaj dodaješ žicu pištolj ima elektrodu (mislim da je volfram ) a taj još više smrdi pištolja koja ima samo motor kaj gura žicu je tak za igru jer je al žica mekana pa gužva i stalno mora kabel biti više ravno dok kod dva motora vari kao obična žica .

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Al elektrode, 3.5mm, 2kg, zadnji paket u Merkuru na akciji za 165kn. Pa tko voli....
elektroda-za-aluminijum-AL-99-5-3-25mm-1-kg-_slika_L_563693.jpg

Posljednje uređivanje:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Nekako mi se to ćini mala cijena s obzirom na ovu di sam ja pital......

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ne znam, ako je netko zainteresiran, nije problem provjeriti..:(nod):
elektroda-za-aluminijum-AL-99-5-3-25mm-1-kg-_slika_L_563693.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Ja sam zainteresiran.
Jel to cijena za kilu ili paket?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Pretpostavlajm da je cjena za tu piksu, zatvorena je. Piksa naravno nije puna, a nisam stigel prouciti koliko je elektroda unutra. U pon mogu detaljnije pogledati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Usput pogledaj ima li i OVOGA od 1", jer u ZG nema, a trebaju mi 4 komada.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
jel vario ko sa geka 7018 elektrodama

na pakovanju pise da su za ac i dc+ varenje. na inverteru radi super

na mom ac aparatu nema boga dragog da pokrenes luk i startujes var. samo lijepi lijepi lijepi neeema sanse otpoceti elektroluk

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
7018 ti je oznaka za bazicnu elektrodu a nju nemozes variti sa obicnim trafoom nego sa inverterom.
Inverter ju moze taliti na + i na - a bazicna elektroda se tali uglavnom na + ja se jos nisam susreo sa bazicnima a da se tale na - polu.
Kod mene u firmi je dosta dugo prisutna geka i esab.

E

el pibe

Guest
Kaj si zašel uzimati 7018 uzmi si 6010 za prvi prolaz a za drugi i treći ak je potrebno zaliješ klasičnom 6013 filer elektrodom.Ili ak imaš horizontalni var zaliješ sa 7024 Varovi jaki i estetski lijepo izgledaju.Za mene najbolje elektrode oerlikon.Samo kaj ih moj dobavljač ima sve manje.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Kud bas jadranke?
To mi je najgora elektroda:mur:

Ovdje ima samo jadran i zagrepcanka

meni obje valjaju. jadran malo dublje ulazi...manje plasta ima manje sljake...manju amperazu za istu elektrodu zeru trazi. zagrepcanka malo ljepsi var...lakse odstranjivanje sljake i tanke limove bolje vari od jadrana

u principu meni licno su to obje dobre elektrode...

ne znam sto se toliko zale ljudi na jadran...ja sam ih sprzo tone nikad problema sa njima.

doduse ne mogu se pohvaliti da sam drugih mnogo probao...ali jadran uvijek odradi posao i zagrepcanka takodje

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Znači, najbolji izbor je Jadranka iz Zagreba. :icon_blackeye:

jadranka-kosor-in-slovakia-8.jpg

Još kad bi variti znala... :icon_weed: mogla bi se zaposliti u tvornici elektroda

:D::D::D:

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Zanimljiv stari ruski film, posebno druga polovica, zavarivanje laserom... :icon_e_geek:
Pregledajte cijeli, s tim da na kanalu tog korisnika ima još zanimljivih filmova.

Ok, zanimljivih meni.... i Puknutom.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=oIxfoi0maAk[/YT]

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh