• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ELEKTRODE

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Onda zemeš aluminijsku elektrodu, s oblogom od plastike :D:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Al kak da ju učvrstim unutra??

Da probušim iglu pa s aluminijskim netom zanetam s dva čekića tu kušuljicu??

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Al kak da ju učvrstim unutra??
Nesječam se detalja prošlo više od 20 god znam da se ni je dalo kupit a trgala špagu razrežeš košuljicu i onak kao poluprsten natakneš .

Posljednje uređivanje od moderatora:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Ja sam tražil prije dva mjeseca elektrode za aluminij ali bezuspješno....
Elektroda zagreb ih ne proizvodi di god sam u zagrebu pital nitko nije imao....

Imbra

Član
Tu od
12 Srp 2011
Poruka
132
Za elektrode za elektro zavarivanje nisam nikad cul. ali znam da se neki co2 aparat more prerihtati za zavarivanje aluminija, menja se zica, plin, i dodaje se jos nekakev dodatak za struju i transport...
Ajde jen strucni savjet, ak bi stel bas onak strucno zavariti lemes, koju elektrodu zeti? Znam da more obicna, kromova je bolja, ali bas onak po PS-u koja bi isla?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ja sam s njima vario na praksi u Petrokemiji. Tope se ko blesave, i na malim amperazama....

Evo jedan link elektrodi ovdje (nije reklama ali ako smeta slobodno maknite)

"Repair of wrought aluminium alloy pipes, tubes sheets or plates.
Deposits resist marine environments and may be electrolytically
treated."

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Ja sam tražil prije dva mjeseca elektrode za aluminij ali bezuspješno....
Elektroda zagreb ih ne proizvodi di god sam u zagrebu pital nitko nije imao....
Pitaj OVDJE .
Gotovo sam siguran da imaju. Ali bez debelog bunta v žepu nejdi k njima :icon_wink:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Sad mi više ne treba al budem baš pital dal imaju i kolko su

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
I naravno javiš ovdje pošto deka, baš me zanima.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Evo radosne vijesti :(rofl): paket dojde 1100+PDV :cool2: za druge informacije više nisam bil zainteresiran :icon_axe:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jesi pital kolko je težak paket i koje je debljine elektroda?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
debljina je 2.5 a za težinu nisam pital al sam našel na netu takve elektrode i težina paketa je 2.5kile...al kolko god da je isplativije je kupiti žicu plin i vodilicu za pištolj i to je to,Žice ima na njuškalu po 400 kn/8kila boca sa plinom od 400 do 800 kn i vodilica 50-tak kuna, je da si došel skoro na istu cifru al puno više zavariš...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Žica je doma, plin nije problem, još samo gorionik i probal bum ja kak to ide.

Željac, pa nije vetar problem. Samo dodaš gasa na manometru i neka puše.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Muha videl sam po slikama da imaš pravu strojčinu doma trebaš samo zamijeniti onaj bužir po kojem žica putuje mislim da za aluminij ide teflonski ako griješim nek me neko ispravi,davno sam bil na prezentaciji jednog aparata i varenja i frajer je svašta pokazal i ispričal samo kaj sam pol zaboravil:mur:
zeljko- za ovaj posao kojim se ja bavim svakak je žica u prednosti povariti polupan karter na autu koji nosač i takve stvari to su sve radionički popravci, normalno ak delaš kakvu halu onda je elektroda prednost

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Rekel mi je jedan forumaš da treba krači gorionik.
Neznam jel bi s ovim išlo.
Možda za sljedeče punjenje boce se bacim u trošak za kakav mix, tek tolko da probam.
Samo kolko ja švasam neznam kad bum ovu bocu potrošil.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
ja sam zapamtil za ovu vodilicu da je tip mjenjal al može biti da i gorionik treba....
napravi još koji sjetvospremač pa buš potrošil plin:biggrin::(rofl):

Najnoviji postovi

Na vrh