• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

èudan neki jd

B

Bobo

Guest
Cuj, kad se zezam, stavim pokoji smajli tipa ovaj ;)

A kad sam ozbiljan, u vecini slucajeva nema smajlica.

Daj mi reci na koje tocno gluposti mislis? Pa da te prosvijetlim...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ja mislim da je nemoguće da skuter na veliko košta samo 400 kn.

B

Bobo

Guest
Kad kupis 1200 komada, tolika je cijena... Posto ljudima nije tesko izdvojiti niti 3500Kn za skutercic od 50ccm, tolika je cijena po kojoj se prodaju...

Ako ne vjerujete, ja vam nisam kriv. Ali ja provjereno znam za to, jer mi je to braticev susjed...

R

Ratarko

Guest
Hmmm , pa mogu vjerovati ...pogotovo što je samo prodavao bez obaveza koje idu uz to ili je pak preuzeo neke obaveze servisiranja , nisam baš shvatio onih 100 komada što je ostavio za djelove , ispada da je i popravljao ( barem u garantnom roku ) ?

B

Bobo

Guest
Koliko znam da je tih 100-tinjak komada ostavio "za svaki slucaj" ako nekome treci dan nesto ode, pa da ima dijelova...

Cak mi se cini da je za tu prigodu registrirao neku trgovinu za prodaju tih motora, i da je bila neka garancija, a kad garancija izadje, on vise nema nista s tim skuterima...

V

vito

Guest
Dečki bok!
Bratić kupuje traktor ali nije još odlučio. Zamolio me da vas pitam za savjet.
Ne može se odlučiti između John Deere 5820 i McCormick cx95 extra shift.
Cijenom su gotovo isti s tim da Cormick ima nešto više opreme. Što kupiti?

V

vito

Guest
cormick ima full bez kompresora.... JD nema zračni sic i ima meh. reverzor ...čini mi se da moraš stisnuti kvačilo...

V

vito

Guest
veli da ni ovo meh. sjedalo nije baš tako loše....jedini problem kod JD je meh. reverzer koji traži kvačilo, zapravo preporuča se...

R

Ratarko

Guest
Neka tvoj bratić malo razmisli i o ostatku vrijednosti nakon 5 ili 10 godina eksploatacije traktora a da ne govorim uopće o tome da li postoji potražnja za polovnim McCormick traktorima . Polovnog je teško prodati i ako je JD .

V

vito

Guest
Možda si Ratarko u pravu , no nađi mi nekoga ko kupuje novi traktor a razmišlja već o tome kome će ga prodati za 10-12 god......ovo danas je bitno...sutra ko živ ko mrtav...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
neka kupuje jd,,,5820 je odličan traktor,,svestran,,čak je proglašen i traktorom god, u hr,,lane ako se nevaram

S

sapat

Guest
vito kaže:
Možda si Ratarko u pravu , no nađi mi nekoga ko kupuje novi traktor a razmišlja već o tome kome će ga prodati za 10-12 god......ovo danas je bitno...sutra ko živ ko mrtav...
evo ja sam taj... mc cormick nećeš imati kome prodati, a i ako ga prodaš dobit ćeš smiješne novce za njega... bolji je izbor JD

R

Ratarko

Guest
vito kaže:

A onda dobro , ako tako razmišlja/te ... neka kupi McCormica .

R

ROKI

Guest
Orao sam sa CX 105 Xtrashift i VN 3x14" u Račinovci i to u teškoj zemlji te mogu reći da je traktor išao super. Ostao sam zapanjen! :shock: To je bilo na Lateranovoj prezentaciji. I mogu sa sigurnošću reći da ima, za tu klasu traktora, izuzetno tihu i udobnu kabinu. Po meni je bolji izbor McCormick nego ovaj JD 5820 koji je na akciji gol ko puška, ali se zato nažalost kasnije bolje prodaje nego McCormick. Masa ljudi kod nas još uvijek "puši" JD, dok za kvalitete ostalih traktora uopće neznaju. Plus JD-u dajem zbog polušasije, ako će traktor imati na sebi utovarivač. I nema CX malo više opreme, nego dosta više od JD za te pare.

V

vito

Guest
Tako je Roki.... JD nema zrač. sic., ima meh. reverzor,ima ugrađene oči u polugama hidraulika umjesto onih kuka.... ima klimu,utege,mjenjač 16/16.... Cormick ima 24/24,elektr. reverzer, klimu,zračno sjedalo, utege mjenjač bez kvačila tzv. extrashift teleskop. retrovizore nešto je teži od JD-a, nešto duži ,kabina nevjerovatno tiha pod full gasom... zadnji podizač...problem je što su cijenom tu... aJD kod nas ima status božanstva...par ljudi veli nek bratić kupi JD-a a Cormicka uopće ni vidjeli nisu....

R

Ratarko

Guest
Vito malo si prenaglio .
Kada sam dao savjet za JD odmjerio sam sve parametre a ne samo metalik farbu i maglenke koje dobiješ extra na McCormiku ;)

R

ROKI

Guest
Prije točno 7 dana sam bio u novom JD 5820 na sajmu za Vinkovačke jeseni i pričao sam sa kolegom koji ih prodaje. Traktor je dobar i tu se nema šta za reći, ali za te pare nema opreme kao CX. Kad bi naručio svu tu opremu JD-u bi cjena skočila do neba. Onda bi to bio traktor po mojoj mjeri (sa svom opremom), ali mi cjena nebi pasala. ;) Taj McCormick CX Xtrashift jako meko prebaciva tri stupnja pod opterećenjem, izuzetno glatko i meko, bez trzaja. E sad ko voli nek izvoli. Treba i na servis gledati.

Na vrh