1.u brijegu rijetko gdje ima teške ilovače , ili drugih teških tala kao npr. u dolini save ili teške hrastovače.
2. polja u brijegu su malo gdje duža od 500 m , a u dolinama ih ima i preko 1500 m i još na to teška zemlja i način rada u kombinatima
3. čak malo i prelagan za svoju snagu ovo je isto kao i što ljudi kažu da novi traktori ne valjaju, a uspoređuju npr, zetor 7320 i starrog crystala 8011., ili jd 5820 i 6220. a ne vide razliku od cca 500 kg, oko 10 cm veći međuosovinski razmak, i veću širinu.
Očito ga ne koristiš za ono što je predviđen, ne može on sa npr. 3-ososvinkom kamionskom, kao što ima specijalaca kod mene pa sa 75 ks i 3500 kg traktorom i bez zračnih kočnica vuku takvu prikolicu.
trebao si uzeti seriju 3050.
4. fendt je u večini slučajeva još skuplji za održavanje od jd-a.
Koliko si ovdje netočnih informacija -zabluda napisao!!??
1.Od kud znaš da kod nas nema TEŠKE ILOVAČE ( dali si orao pa znaš ili...-većinom i je ilovača kod nas -tu i tam koji brijeg je pjeskovito tlo)
2.kod nas ima svakakvih parcela od 50-350m (za 500m neznam ni jednu) -ak sam dobro skužio tvoje je mišljenje da su na ravnici teži uvjeti za rad nego kod nas na brijegu i na tzv. lakoj zemlji??!!!
3.ja uspoređujem JD 2850 sa Fendtom 108 ,Sameom Corsarom 70, Sameom Leopard 85 ...itd..A NE SA FENDTOM 611 i Zetorom Kristalom...(uspoređuje sa onim što imam u blizini i na dvorištu ,a ne s nečim na papiru !!!! 3000l cisterna i u malo veći brijeg pa mu podiže prednji kraj-očito je to previše -moram kupiti 1500 l da ga koristim zašto je predviđen !
4.Koliko dođe filter goriva ili bilo koji drugi za JD ,a koliko za Fendta- banalni primjer-
Neznam zašto je nekim ljudima teško shvatiti jednostavne činjenice temeljene na iskustvu rada sa dotičnim traktorima već više vole nametati svoje mišljenje bez pravih argumenata!
Svatko ima drugačiji ukus nekome više odgovara Fendt,nekome JD,IMT,Zetor...,a kad raspravljamo o kvaliteti tu imamo nepobitne činjenice koje nam stručni ljudi ,a i samo vrijeme dokazuje! Bez uvrade-i na kraju SVAKI JE TRAKTOR DOBAR DOK IDE, DOK RADI ,A I NAJNOVIJI AKO STOJI "NIJE DOBAR"!