• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fendt

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Marko, a da nisi malo prekardašio. Mislim da se današnji massey po kvaliteti ne može mjeriti s ničim boljim od deutza. Znam ih nekolicinu starih koju godinu i svaki ima neke mušice. Istina, ne znam u okolici za novi fendt pa ne mogu reći koliko su dobri, ali za masseye mogu sasvim odgovorno tvrditi da nisu baš toliko koliko bi trebali biti.

Također to mogu potvrditi cabage!

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Koliko si ovdje netočnih informacija -zabluda napisao!!??

1.Od kud znaš da kod nas nema TEŠKE ILOVAČE ( dali si orao pa znaš ili...-većinom i je ilovača kod nas -tu i tam koji brijeg je pjeskovito tlo)
2.kod nas ima svakakvih parcela od 50-350m (za 500m neznam ni jednu) -ak sam dobro skužio tvoje je mišljenje da su na ravnici teži uvjeti za rad nego kod nas na brijegu i na tzv. lakoj zemlji??!!!
3.ja uspoređujem JD 2850 sa Fendtom 108 ,Sameom Corsarom 70, Sameom Leopard 85 ...itd..A NE SA FENDTOM 611 i Zetorom Kristalom...(uspoređuje sa onim što imam u blizini i na dvorištu ,a ne s nečim na papiru !!!! 3000l cisterna i u malo veći brijeg pa mu podiže prednji kraj-očito je to previše -moram kupiti 1500 l da ga koristim zašto je predviđen !
4.Koliko dođe filter goriva ili bilo koji drugi za JD ,a koliko za Fendta- banalni primjer-
Neznam zašto je nekim ljudima teško shvatiti jednostavne činjenice temeljene na iskustvu rada sa dotičnim traktorima već više vole nametati svoje mišljenje bez pravih argumenata!
Svatko ima drugačiji ukus nekome više odgovara Fendt,nekome JD,IMT,Zetor...,a kad raspravljamo o kvaliteti tu imamo nepobitne činjenice koje nam stručni ljudi ,a i samo vrijeme dokazuje! Bez uvrade-i na kraju SVAKI JE TRAKTOR DOBAR DOK IDE, DOK RADI ,A I NAJNOVIJI AKO STOJI "NIJE DOBAR"!

kolega , znam da postoje izdvojeni slučajevi, ali bio sam u tvom kraju, i nekim djelovima bilogore, vidio sam dosta zemlji, i mogu reci da bih poželio većinu vaše zemlje.vjerujem da postoji i kod vas određen dio teške ilovače, i vjerujem da je rad u brijegu težek, jer ja sam iz ravnice, i kad dođem na moslavačku goru tj, sela na njoj , odmah svhvatim i poželim se svog ravnog blata, i prolaze me trnci kad pomislim na vožnju rosnim livadama ili pokislim strništima i ostalim "bajkovitim" terenima za vožnju u brdima.

ali.
1. .ono što je za vas teška zemlja , to je za nas u večini slučajeva poželjna zemlja. .
2. da to sam mislio, jer znam da je teško orati u brijeg , ali nije isto jel ores 5 minuta pod punom gasom ili 30 minuta, stroj to osjeti.
3.usporedba ti je relativno ok, ali jd ima relativno loš raspored mase , što se najviše osjeti upravo kod tog što si naveo kao primjer, točnije sav je nabijen na zadnji kraj, naprijed je samo rezervar i kiler. u prijevodu fale mu utezi naprijed, ali obje same što si naveo imaju cca 10 cm veći međuosovinski razmak, a fendt ima bolji raspored mase.
4. za filtere se slažem ,ali ostalo zupčanici, orginalni sklopovi motora.

ja također govorim iz iskustva , dosta toga iz prve ruke, jer npr. nedaleko ima kombinat koji je imao 6 jd 4755, + nekoliko manjih 30 do 70 ks) znam točno po imenu sve koji su ih vozili i kakvi su vozači i koliko se tada zemlje tamo radili, a sada imaju fendta 1 936 , dva 824 , 1 716 ili tako nešto i 1 412, i dva ,
tri ( 60 , 70 ks) također znam vozače , nekoliko puta savjesniji vozači, više se pazi, a radi se 4 puta manje zemlje, a ima više problema s tim fendtima nego prije sa jd -ima. servisira ih njihov generalni uvoznik belje-remont.

znam da se vi u brijegu više veselite starom fendtu ili same -i s njihovim dobrim kočnicama i dobrim prvim pogonima, nego zetorima i imt sa njihovim "jako kvalitetnim" kočnicama i podrobljeni prednim vučama,.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Marko, a da nisi malo prekardašio. Mislim da se današnji massey po kvaliteti ne može mjeriti s ničim boljim od deutza. Znam ih nekolicinu starih koju godinu i svaki ima neke mušice. Istina, ne znam u okolici za novi fendt pa ne mogu reći koliko su dobri, ali za masseye mogu sasvim odgovorno tvrditi da nisu baš toliko koliko bi trebali biti.
Ne mogu ni ja govorit za novi MF jer ih u mom kraju skoro ni nema.na prste bi ih mogao nabrojat u malo večem krugu,al zato Fendta ima skoro na svakom "čošku"..
U skoroj bodučnosti se gledam kao vlasnik jednog novijeg MF-a,a do tada se samo vodim pričama rekla-kazala....

Al pošto je MF u istoj grupaciji kao i Fendt (Agco),ne vidim zašto bi bio toliko lošiji traktor,možda je problem kod uvoznika traktora za HR...

No Fendt kao traktor je sigurno po kvaliteti jedan od najboljih..

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ne mogu ni ja govorit za novi MF jer ih u mom kraju skoro ni nema.na prste bi ih mogao nabrojat u malo večem krugu,al zato Fendta ima skoro na svakom "čošku"..
U skoroj bodučnosti se gledam kao vlasnik jednog novijeg MF-a,a do tada se samo vodim pričama rekla-kazala....

Al pošto je MF u istoj grupaciji kao i Fendt (Agco),ne vidim zašto bi bio toliko lošiji traktor,možda je problem kod uvoznika traktora za HR...

No Fendt kao traktor je sigurno po kvaliteti jedan od najboljih..

Iskreno, nekako sam razmišljanja u posljednje vrijeme da i u tim grupacijama pomalo dolazi do brendiranja najjače marke, a ostale kao da se zapostavljaju lagano.

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Ko god misli da internacional ne moze da se mjeri sa fendom i Johnom debelo grijesi,,taj kvalitet se vise ne radi,. dobar dokaz o pouzdanosti i kvalitetu i dugogodisnjem iskustvu u eksploataciji se moze vidjeti na njemackom forumu koji je citav posvcenj samo Internacionalu
Slazem se upotpunosti sa tobom. Mi ovdje, u Evropi,tacnije na balkanu mislimo da znamo sta je poljoprivreda i da znamo sta su trakori a niko ne gleda (bar vecina nas) sta se radi i kako se radi u Americi, tacnije SAD, rodnoj drzavi JD i IH traktora. Tamo je Internacional rame uz rame sa JD (bar bio), a mogu slobodno reci u nijansama cak i bolji (manja potrosnja goriva). Poredjenje sa kombinatima nije realno jer kod nas u bivsoj Yugi kombinati nisu imali internacionale, bar za vecinu znam. A niti jednom IHC traktoru nije nikakav problem napraviti 20000 sati (imam takvog). Da je grub to stoji, nisu pazili na udobnost, tu je jD nesto bolji. Ima jedna izreka u USA i kaze "Crops are green, tractors are red" u prevodu: "usjevi su zeleni, a traktori crveni".:icon_e_wink: ne zelim nikog uvrijediti, tako govore ameri. Ali na kraju mogu slobodno reci da ih Fend gleda odozgo jer su JD i IH "tezaci" u poljoprivredi a Fend vise kao "gospodin", ima kvalitetu kao oni, najnizu porosnju goriva i daleko je udobniji, bar meni, jer ovo zadnje je subjektivno misljenje. Ali posto mi je Fend nedosanjan san (muchos dineros), ostaje mi da se zadovoljim IHC trakorima:icon_super:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Tu kod mene je vlasnik jedne firme kupio prošle godine dva nova Fendta 718 i 312 i sada ih mjenjao za john deere 7530 i 6630..johniji su isto novi ...Zasto neznam propitati cu se..

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Tu kod mene je vlasnik jedne firme kupio prošle godine dva nova Fendta 718 i 312 i sada ih mjenjao za john deere 7530 i 6630..johniji su isto novi ...Zasto neznam propitati cu se..

koliko ja znam 6830 je na farmu došao prije Fendt-ova koje sam imao priliku provozat na pisti dok sam se zanimao za 312 ( 716 i 312 su u pitanju).
7530 nisam još vidio premda prolazim praktički svaki drugi dan tim putem

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Nije 7530 bila je dezinformacija :x: nego novi 7230R danas sam ga vidio ima duple tockove a vuce sjetvospremac mali oko 6 m..
valjda ga laufaju...

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Dobar dan forumovci.
Mene interesira za Fendta 612 LS 1983. g. što mu znači ona poluga iza gdje se kopča hidraulika. Nacrtano je prema gore za plugove a prema dolje za vuču. Mi koristimo samo plugove tako da ne razumijem ulogu te poluge.
Pozdrav,

Joža85

Član
Tu od
5 Lip 2011
Poruka
171
Dobar dan forumovci.
Mene interesira za Fendta 612 LS 1983. g. što mu znači ona poluga iza gdje se kopča hidraulika. Nacrtano je prema gore za plugove a prema dolje za vuču. Mi koristimo samo plugove tako da ne razumijem ulogu te poluge.
Pozdrav,

Pozdrav! gore ti je fini hidraulik ( npr. za oranje) dok je dole grubi -(barem je tako na mojem 611)!

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Pozdrav! gore ti je fini hidraulik ( npr. za oranje) dok je dole grubi -(barem je tako na mojem 611)!

Zahvaljujem Joža. Znači može se orati i u gornjem i donjem položaju. Ako pomaknem prema gore onda mi ručica za dubinu u kabini radi preciznije. Imam je neka uputstva na njemačkom ali teško je to skužiti bez prakse. Tamo mi spominje najmanje tri kombinacije.

B

BAGERISTA

Guest
Evo ga jedan friško uslikan u našim krajevima......:icon_cool::icon_cool:
makinica da se smrzneš...

2ptuf53.jpg

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Evo ga jedan friško uslikan u našim krajevima......:icon_cool::icon_cool:
makinica da se smrzneš...

Spakuj taj traktorcic u kutiju pa ti posljem adresu da mi posaljes :(rofl):

B

BAGERISTA

Guest
More,,,kolega..samo daj adresu...:icon_super:,evo bila dva,jedan iza drugog,,i mogu reč da je močan,(mali,ali u sebi) čak je ovaj drugi ima i prednju hidrauliku...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Forumaši dali je netko bio ovih dana na ovim prezentacijama Fendt traktora,onako malo oči kvariti i zazubice puštati :icon_jook:

Najnoviji postovi

Na vrh