Ja imam 311 i motor je identičan tom 512, osim što taj ima turbinu, a moj nema. Inače što se tiče snage ima je dovoljno za svoju težinu od 5 tona i sitno, orem 3x14 na 1600 o/min, potrošnja u nekakvoj normalnoj zemlji oko 20 litara hektar. Mislim da je na tom traktoru motor zadnja briga, bitniji je mjenjač i hidraulika. Mjenjač bi trebao biti 6 stupnjeva i svaki od tih 6 ima kalanje brzine na 4 dijela bez kvačila. Inače sam razgovarao s jednim dobrim majstorom i kaže da zna taj sklop otiči i košta nekih 10 tisuća kuna, da je zbog toga serija 300 jednostavnija i bolja. Što se održavanja tiče, to znaš i sam, ako je sve u redu, mjenjaj ulje, filtere, toči i vozi. Jedino da kažem još možda glupost, ne znam, bar sam tako čuo, al za turbomatic, ne znam za turboshift. Dok traktor radi u leru na mjestu, probati gurati mjenjač u brzinu bez kvačila, ako traktor stoji na mjestu, sve je u redu, ali ako traktor polagano kreće onda nešto možda nije u redu s turbomaticom ili nečim već. To sam samo čuo, ne znam je li provjereno i točno.