@kikić MF
Gdje si gledal tog 512c? Vele da serija 5xx ima manu na diferencijalu. Znam za jednog kojeg je bratić išel glet, imal je kvar na diferencijalu. U osmom mjesecu je bratić kupil 311 96.g u Slavonskom brodu. A serija 5xx mi se ćini malo glomazna za svoju snagu. Koliko zemlje obrađuješ?
Neznam, mom ocu se više dopala serija 5xx, a pošto nije najajači u toj verziji, nekih 125ks mislim da nebi smjelo bit problema s getribom ili mjenjačem, ali opet ovisno tko je vozio i kako.
Koga bilo da sam pitao, rekli su mi svi bolje 512, nego 312 radi samog mjenjača. Kao malo je drukčije napravljen, i izdržljiviji je s istim motorom.
Htio bi ćut vaše mišljenje, ipak fend je za održavanje dosta skup, a najmanje bi želio poravak njegve guz..e. Poravak mjenjača i diferenciala ni na jednom traktor nije jeftin, ako se to želi napravi kako spada.
Za motor znam da nije neki problema bilo, samo sam htio ćut mišljenja iz getribe, o tom se malo prićalo, ali ništa nije neuništivo.
Ne obrađujem previše da bi imao potrebe i za takvim traktorom od 125 ks, ali cijenovno je jeftiniji i pristupačniji od nekog 80-90 ks. a pošto več imam 100 ks mf-a jedan uz njega jaći ili slabiji mi je potreban. a više se slažem za jačeg. Jer su i strojevi svi pripremljeni za 100ks na više, a radim oko 50 hektara za svoje potrebe + usluge.
Iako sam ja više glasova davao seriji 6xx, ali otac kaže kad kupuje rađe će noviji stroj nego stariji i fendt dolazi u obzir samo.