• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fendt

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Samo nek on radi, ako je sve napravljeno kak se spada mora biti dobro. probajte pa javite. E, a kolko para je placen 311

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
@kikić MF
Gdje si gledal tog 512c? Vele da serija 5xx ima manu na diferencijalu. Znam za jednog kojeg je bratić išel glet, imal je kvar na diferencijalu. U osmom mjesecu je bratić kupil 311 96.g u Slavonskom brodu. A serija 5xx mi se ćini malo glomazna za svoju snagu. Koliko zemlje obrađuješ?

Neznam, mom ocu se više dopala serija 5xx, a pošto nije najajači u toj verziji, nekih 125ks mislim da nebi smjelo bit problema s getribom ili mjenjačem, ali opet ovisno tko je vozio i kako.
Koga bilo da sam pitao, rekli su mi svi bolje 512, nego 312 radi samog mjenjača. Kao malo je drukčije napravljen, i izdržljiviji je s istim motorom.
Htio bi ćut vaše mišljenje, ipak fend je za održavanje dosta skup, a najmanje bi želio poravak njegve guz..e. Poravak mjenjača i diferenciala ni na jednom traktor nije jeftin, ako se to želi napravi kako spada.
Za motor znam da nije neki problema bilo, samo sam htio ćut mišljenja iz getribe, o tom se malo prićalo, ali ništa nije neuništivo.
Ne obrađujem previše da bi imao potrebe i za takvim traktorom od 125 ks, ali cijenovno je jeftiniji i pristupačniji od nekog 80-90 ks. a pošto več imam 100 ks mf-a jedan uz njega jaći ili slabiji mi je potreban. a više se slažem za jačeg. Jer su i strojevi svi pripremljeni za 100ks na više, a radim oko 50 hektara za svoje potrebe + usluge.
Iako sam ja više glasova davao seriji 6xx, ali otac kaže kad kupuje rađe će noviji stroj nego stariji i fendt dolazi u obzir samo.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Prije tri godine uspoređivao sam 3xx i 6xx. Kupio 6xx i prezadovoljan. Prevaga u korist 6xx u svemu osim u anšlagu.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Prije tri godine uspoređivao sam 3xx i 6xx. Kupio 6xx i prezadovoljan. Prevaga u korist 6xx u svemu osim u anšlagu.

To svakako stoji, samo što serija 300 i serija 600 nisu baš za uspoređivati. Trojka je broj manji traktor, više za finese u odnosu na šesticu. Šestica je ipak zvjerka za teške poslove, 4 brazde plug i ostalo, ima lijepu težinu.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Usporedio sam radi toga jer se radi o potrebi za traktorom s više od 100 ks. Ja za fendta više od 100 ks uzeo bi uvijek traktor s 6 cilindara, ZF diferencijalom i ZF mjenjačom. E sad za noviji traktor i da traje +30 g. teško je reći. Uostalom ja nemam toliko oranja i korištenja prednjeg utovarivača da mi treba išta mlađe i bolje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Upravo tog i ja pratim i stvarno za cijenu ispod 100.000 kn dobiješ stroj samo takav koji bude još radio i radio!
Dok recimo ja tražim traktor između 60 i 80 ks i nemoš naći ispod 100.000 kn nikaj normalno, sve samo više i više.
Al kaj ču kad mi traktor 120 ks netreba još nekoliko godina, a nemam ni jedan jedini priključak za njega.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Za te novce nadjes i neki 308, 309 ili manji pribliznih godina, kako nema..?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma nema nijedan pristojan kolega, no možda koji naleti.
Ima par 308LSA s prednjim utovarivačem, ali kojeg sam god vidio svaki ima neku manu, da ne kažem koliko su razj....

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Na slikama vecina izgleda uredno, kao i taj 612 iz gornjeg oglasa. Nisu to vise mladi traktori, ne treba cuda ocekivati..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Stari mi je u Njemačkoj pa dok ima slobodno malo traži tamo po selima, možda naleti kakav 307 ili 308 LSA s prednjim utovarivačem kod čovjeka ili kakav International. Nije hitno, polako tražimo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
U vezi ovog 612, čuli smo se s čovjekom, on ga je uvezao 2000. godine za sebe i kod nejga je navodno u ovih 14 godina napravio 4000 rh, a sad traktor ima oko 22.000 rh ako sam dobro zapamtio. Čovjek je sad kupio 514 pa mu ovaj netreba, garantira za njega da je doabr!

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
871
U vezi ovog 612, čuli smo se s čovjekom, on ga je uvezao 2000. godine za sebe i kod nejga je navodno u ovih 14 godina napravio 4000 rh, a sad traktor ima oko 22.000 rh ako sam dobro zapamtio. Čovjek je sad kupio 514 pa mu ovaj netreba, garantira za njega da je doabr!

koliko bi mogla koštati prava generalka za takav traktor?

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Reci ti šta oćeš ali u Zagorju su traktori uredni. Možda nisu ulickani, ali izrabljeni teško da jesu osim ako nisu u šumarstvu radili. Iako većina i tamo pazi.

Najnoviji postovi

Na vrh