Stari majstori bi rekli da je motor najzahvalniji kad mu je ulja na pola ili malo iznad pola,znači između min. i max.
Kad se čipira vara se kompjuter i poveča količina goriva pa pojačano dimi.
Al malo izgleda kao kondenzat a ne neki bijeli dim od ulja ili tako nečeg.
Jel fendt ima turbinu?
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk
Da ima fendt turbinu, to je 514 C 140 ks ili 103 kW
Moj 311 sa takvim motorom ali bez turba isto lagano dimi u leru dok ga upalim, ali kratko i bijeli dim, kroz minutu-dvije dima nema. Grijač ne radi jer je negdje prekinuta struja između osigurača i grijača, no ne da mi se to samom prčkati. Tek negdje na -10 ne pali.
Što se ulja tiče, nemoj nalijevati preko maksimuma, jer to za ni jedan motor nije zdravo. Zato i postoji oznaka na mjeraču za min i max, da se poštuje. Inače taj motor ima strašne rezerve što se tiče ulja, od min do max je nekih 6-7 litara i to ako je motor dobar ne možeš potrošiti. Ja u svog nalijem uglavnom nekih 17 litara, to na mjeraču izgleda nekih 1 cm ispod maksimuma, nakon 250 sati rada nivo padne za centimetar do centimetar i pola, a opet daleko od mnimuma, što po meni nikako nije neka potrošnja ulja.
I meni grijač ne radi i isto je negdi struja prekinuta na kablu pa čekam da ispraznim rezervar pošto je iznad motora i smeta mi da dođem do tih kablova pa ću to riješiti...
Toliko dimi jer ga palis u hali da si ga upalio vani vidio bi duplo manje dima zbog kontrasta
imaš donekle pravo, kad sam ga vani palio onda se nevidi toliko al bude dima i onda
Loš motor. Probaj skinuti dizne i odnesi ih na provjeru, to bi ti trebalo malo pomoči da se smanji dim.
i ja isto malo sumnjam na dizne jer kad se zagrije onda manje dimi iako mislim i da je neko pomako na kasno paljenje jer ako se ne varam bijeli dim je inače i odlika kasnog paljenja
Posljednje uređivanje od moderatora: