• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

stipe kaže:
kolko ja znam nemam taložnu čašicu , a dosad nikad nije bilo problema više me brine što nema dima kad vergla
nema dima kad nema goriva ..jbg ..vrlo jednostavno

E sad ako svu krivicu svaljujemo na gorivo i ako nisi rezervoar čistil zadnjih 100 godina ,sad je pravi čas ..malo zebe za ruke ..ali svaka škola se plača .
Dakle ovako ..skineš rezervoar .. ;) /prije ispusti ostatk goriva ) u njega ubaci čaku matica M8 ili lanac od pesa ,goli lanac ..bez kopče
2-3 dcl. nafte i trasi gore, dolje , ljevo , desno ..tako dugo dok ti ruke ne otegne .
Poslje ga isperi vodom i montiraj natrag dok susjedova dijece nisu raznoslila sve matice i vijeke.
Ispuši sva crijeva ..ako nemaš kompresor samo propiuši na pluča da izbaciš sve van
Novi filter i gas , ne zaboravi natoćiti naftu :scratch
A možda ti je samo pukla sajla gasa a nisi skužio :lol:
može biti da je boila i ekstremno nisa temperatua kaj ne vjerujem ..i ne odugovlaci s tim jer dolaze hledniji dani ..toplo bude tek za 3-4 mj.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Rezervar sam očistil prije godinu i pol kad sam traktor kupil

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

stipe kaže:
Ok hvali ti
Provjeriti ču iako sam ja nadosipo pun rezervar goriva

Ako si nalio naftu, to ti nema veze ako ti je već negdje u međuvremenu povukao malo zraka u sistem!

stipe kaže:
Zanima me kako ozračit sistem

Imaš čep za označivanje na filtru goriva,
opustiš taj vijak pumpaš gorivo sve dok ti nede van bez mjehurića zraka.
Zaštafiš opet taj čep, tražiš dalje gdje je sljedeći čep za označivanje
(mislim da imaš će na pumpi visokog pritiska "boš pumpi"), mada nisam 100%
siguran da ti mali motori imaju čep za označivanje na visokotlačnoj pumpi.
Ako nema, skineš holender maticu na dizni i zavrtiš radilicu da ti par puta baci gorivo van,
vrati lajtung na svoje mjesto i stegni holender maticu i upali motor.
Ako ne bude išlo trebalo bide vaditi diznu van, rastaviti i očistiti te podesiti na radni tlak.

B

Bobo

Guest

Onda skini crijevo koje dovodi gorivo do visokotlacne pumpe i verglaj, ako na njega ne ide gorivo, znaci da je sistem negdje zastopan crijeva, sita filteri... A ako na njega pak izlazi gorivo, znaci da je pumpa dobila ili je nesto u njoj zaglavilo...

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Čak sam se provozal po snjegu iako sam gledo prije par dana rezervar bilo je malo goriva , e sad dli je to to daj bože ako je samo to , ali mislim da nebi trebalo ništ drugo ,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Bože moj dragi ,pripremi još jednu peglu .
@zbalija ..kaj 9najstica ima AC pumpu ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

puknuti ovaj si put ti u pravu 19-nastica nema AC pumpu :prayer: :prayer:
Ajde da se i jaedanputa neke zaj.... :madmana: :madmana: :madmana:
zaj… sam se sa LDA 672 i LDA 100

P.S.
puknuti ke ti imaš neku fabriku pegli i ugovor ke ih prodaješ sa Bogom ke ih on baca???!? :lol: :lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Pa ne mogu ja paziti na tebe , sebe i gledati jel stipa ima kaj u rezervoaru
Edit :
Stipe ,ako imaš prohodan filter i goriva u rezervoaru odzračuješ na ovaj naćin
prati crijevo koje ide prema visokotlacnoj pumpi , na spoju tog crijeva i pumpe je jedan mali vijak , može se otšerafiti odvijacem ili ključem 10 (nisam 100% siguran ..ali tako nekako)
Taj spoj malo otpusti i kad vidiš da ide nafta bez mjehurica -zategni ..to bi trebalo trajato 5-10 sec.
Ako nema tog malog vijka otpusti šuplji vijak to je ključem 17 ili 19 :oops: znaci na kraju toga crijeva--kod visokotlacne pumpe .
Odzracili cijevovod od do ...jel tak?
Sad otpusti holender maticu na dizni ..isto kljuc 19 ili 17 , otpustiš samo 2-3 kruga -ne skroz , isto vrijedi za sve ove prije spomenute vijke .
E tak ..idemo dalje, daj traktoru gas i čok tj. onaj cirkus za hladan start ...valjda znaš na kaj mislim ?
Pritisni dekompresor (ako ga imaš i verglaj ,tj. ključ okreni u položaj start :lol: .
Verglaj s prekidima od po max 10 sec. da ne ujebeš alnaser .Znaci 10 sec. verglaš 20 odmaraš ...
I tako sve dok kod dize ne krene nafta .
Ako ide nafta , čvrsto stegni holender, tada mora upaliti i živi sretno .

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Ok hvala ljudi stvarno ste najbolji sutra ili preksutra ču probat pa vam javim... :D :D :D :D

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

stipe kaže:
Ok hvala ljudi stvarno ste najbolji sutra ili preksutra ču probat pa vam javim... :D :D :D :D
Rekel sam- ne odugovlaći :roll:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

stipe zemi lampuš i odi mam gled :D

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

deva kaže:
BaTeK kaže:
Pogej moj album, sem dodal par slik kjer se vidi kako so naredili nosilno konstrukcijo. Kje se jo lahko pritrdi itd itd.
Za kateri mogel TV misliš to narediti?

Moj album http://www.mojalbum.com/batekk/sprednja-hidravlika

Še par slikic.

17509289.jpg

Za serijo 7** in 8**, ker imajo serisko pritrdila na nosilceih za srednja kolesa.

Mozes li mi nacrtati i izmjeriti sve dimenzije, hvala unaprijed, snijega ima ko u prici, pozdrav!!!

Deva tako nosilno konstrukcijo ima Peter. Ker je serija 73* širša kot serija 4** ali 5**, jest imam TV 418.
Peter ali boš lahko malo zmeril nosilno konstrukcijo za plužno desko?

Napokon imamo sneg :p :p

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
puknuti kaže:
Dakle ovako ..skineš rezervoar .. ;) /prije ispusti ostatk goriva ) u njega ubaci čaku matica M8 ili lanac od pesa ,goli lanac ..bez kopče
2-3 dcl. nafte i trasi gore, dolje , ljevo , desno ..tako dugo dok ti ruke ne otegne .
I napred , nazad ... :lol:

BaTeK kaže:
Ju Huuuu,,,Jupiiiii...konačno sneg...akcija... :D :D :D

Stipe - što se tiče luftiranja(ozračavanja sistema),,,sve je objašnjeno!
Mogu samo par slika ...prvo na filter luftiram, dok ne procuri...

A posle na pumpu, dok ne procuri...

Ako nisi odpuštao(skidao) cevčicu od pumpe do dizne,,, samo zaverglaš,,, i pali za 1-2 sec! Ako si skidao,,, onda polako, dok ne zapuniš vod do dizne! Kao što je već opisano, na predhodnim postovima...
Sve to zimi traje mnogo duže,,,da ne bi puno čekao, jednostavno duvaš u rezervoar, i procuri dok si reko - keks!
A posle nema ljubljenja sa ženama... :lol: :lol: :lol:
Sretno čišćenje snega, ljubiteljima ralica,,,hehehe i guzica vam se smeje :lol: sretniji ste i od male dece, i Dedamraza... :lol: Ajd pa živi bili...
Pozdrav Joe! :mrgreen:
p.s. - a ja lopatam sneg, ko prost... :cry:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

BaTeK kaže:
Deva tako nosilno konstrukcijo ima Peter. Ker je serija 73* širša kot serija 4** ali 5**, jest imam TV 418.

Je super je, prava zima, 20 cm i -13 ujutro, hvala Batek.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav ekipa...

Evo da vam javim došo sposla i odmah se uhvatio odzračivanja i problem riješen u roku 10 min , tomo upalio ostavio ga malo da radi i sad krečem u riješavanje problema u sastavljanju ralice ..

Hvala vam ........... moj naklon hvala............. :D :D :D :D :D :D :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

BaTeK kaže:
deva kaže:
BaTeK kaže:
Pogej moj album, sem dodal par slik kjer se vidi kako so naredili nosilno konstrukcijo. Kje se jo lahko pritrdi itd itd.
Za kateri mogel TV misliš to narediti?

Moj album http://www.mojalbum.com/batekk/sprednja-hidravlika

Še par slikic.

17509289.jpg

Za serijo 7** in 8**, ker imajo serisko pritrdila na nosilceih za srednja kolesa.

Mozes li mi nacrtati i izmjeriti sve dimenzije, hvala unaprijed, snijega ima ko u prici, pozdrav!!!

Ovaj nosač ralice na sliki je za seriju 700.
Ja mogu izmjerit, ali koje stvari? Na sliki gore označi, sa strelicom od<->do, pošalji na moj mail i ja ču upisat mjeru.
Moram napomenut da ovaj nosač nema kopčanja u 3 tačke kao kod Bateka nego u 4.

N

NEBA933

Guest

Drustvo POZDRAV!!!!!

Moze li pitanje u vezi TV731? Burazer gledao tog tomicu, sve super, pali, radi, nema luftova, dosta prikljucnih stvari ali kad je ulazio u garazu kaze sevaju varnice iz auspuha???? Pita on tog prodavca sta je to? A ovaj ugasi i kao nista nista oce to ponekad
Pa drustvo, sta vi mislite o tome?????
Rekao sam bratu da saceka sa kupovinom dok se malko konsultujem sa Vama :p

G

GROF

Guest

LIPI POZDRAV FORUMAŠU; NEBA933!!!

...varnice ili iskrice iz auspuha su normalna stvar!., jednostavno obgara čadja-saja u auspuhu!!!., kada ga bećari ispušedu., ma ni više žarnic - varnice - iskric!!!
Bog!., čitamo se...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh