deva
Član
- Tu od
- 7 Tra 2009
- Poruka
- 140
Re: TOMO VINKOVIĆ
U čem je problem kad se spoji križno? Ja sam tako spojio iz razloga da oba cilindra rade istovremeno i tako ne opterećuju sredinu. Iz tog razloga sam stavio dvoradne cilindre. Inače mogu ići jednoradni, koji su i dosta jeftiniji.
Ma napravljeno je super i vidim nešto jeftinije nego sam ja napravio.
Pozdrav.
firemanpeter kaže:puknuti kaže:Je ,da ..ali te promjene se budu dešavale polako ,ti se budeš na to polako navikavaoi i neš' shvatit kaj se dešava sve dok ne jednom ne pofali "anšlaga" .A i trebat će sve više druka a ..hm..skladno tome i sve veća sila na /u rukama .firemanpeter kaže:Puknuti
Da bi mogle pravit probleme kasnije, time misliš kad bi se sjebale dihtunge na klipu cilindra pa bi onda bilo manje anšlaga na traktoru? A možda je to ok, barem vidiš i znaš da su se dihtunge potrošile i to ti je znak da treba reparaciju.
Još bi bilo bolje za zglob i sustav da spojiš cil . križno ..no objasnio si zašto si spojio tako , ne treba ponavljati.
Ti si ovo jednostavno napravio , ali svakako ti fali sigurnosni da zaštiti pumpu ,OK ti znaš pa paziš ..ali kaj kad klinci upru okretati, pumpa ti bude najebala .
Da, sa godinama rada duhtunge mogu polako propustit na klipu (znači gledano na dugi vek), druga komora cilindra polako bi se napunila, tome bi uzrukovalo sve manji anšlag na volanu. Dobro, to bi ja odmah primetil da se anšlag smanjio, pa bi onda sredijo, mislim da to ne predpostavlja neki veči problem. Što se tiče tiče druka, glava može da radi i na 40 bar, tako sad ima puno viška pa mislim neče bit potrebno više sile na volanu. Več si spomenuo da mi netreba spomenut zašto sam tak napravijo- spojio, puno stvari u +, stoga bi drugačiji spoj(križno) cjevi pogoršao sustav više nego izboljšao.
Kako več rečeno, ovo je dosta jednostavno napravljeno, ja tačno znam kako to treba upravljati. A da neko drugi radi sa hidraulikom i radi nešto pogrešno ona sa drukom upozorava (to se čuje) i samo namjerno ako baš ne želiš odustat i tako savestno ustraješ, onda bi moglo doči do oštečenja pumpe.
Kako več rečeno, vidjet ču kako če se cjeli sustav hidraulike ponašati i u slučaju nekog problema mogu ugradit još jedan sigurnostni. Imaju i neki drugi forumaši ovako spojeno, pa možda čujemo i koju rječ od njih.
U čem je problem kad se spoji križno? Ja sam tako spojio iz razloga da oba cilindra rade istovremeno i tako ne opterećuju sredinu. Iz tog razloga sam stavio dvoradne cilindre. Inače mogu ići jednoradni, koji su i dosta jeftiniji.
Ma napravljeno je super i vidim nešto jeftinije nego sam ja napravio.
Pozdrav.