• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

E pa ova ideja mi se čini da bi mogla bit OK. U stvari dosta zanimljiva.
Šteta da sam te prestigao Puknuti. Ali nisam se nikud žurijo, neko vreme sam se raspitivao, razmišljao..., tek onda krenulo radom.
Šta je je, da bi pala još koja slika ili objašnjenje, možda bi se odlučil ja za taj sistem. Tu zavisi i koja je cjena potrebnog razvodnika. Jel ima gde to za vidjeti?

S

Schumacher

Guest

Korisnici i poznavatelji Tomo Vinkoviča, dobar vam dan. Pošto vam nisam neki dobar u hrvatskom jeziku, ovdje je jedna slika.

slika080.jpg

Gdje da ovo nabavim? Jeli to uopšte moguče? Dogodilo se, da su od 4 vijaka 3 popustila i se odlomila u samom navoju, a ja nikako ne mogu da jih izvadim, pošto nemam nikakve opreme...

Ako tko nije skužio šta je to; to vam je predni dio hidraulične pumpe na TV 420.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Ako je samo u tom problem odnesi to nekom mehaničaru ili bravaru da ti precizno na odlomljene vijke navari matice i odšrafit če se bes problema u najgorem slučaju treba vijke probušiti i očistiti navoj ureznikom.Ako se bude bušilo treba čim točnije u centar izbušiti rupe prvo sa manjim svrdlom pa probati lagano zabiti neki imbus ili torks u rupu( ne previše na knap da se nebi vijak rastegnuo i navoji bi još više primili)i probati odšrafiti,ako neide treba izbušiti rupu koja odgovara tom navoju i očištiti navoj.

Z

zimmerman

Guest

puknuti kaže:
yzf ico kaže:
pozdrav da sprema se hidaulicni volan a neznam jos, imam dva cilindra pa mjerim malo da vidim koji ce ici a sada baš nema vremena pa se ne opterecivam s tim.naj vjerojatnije da neci ici hidraulicna glava nego jednorucni dvoradni razvodnik.na ljevu ruku kod sjedala malo bedasto ali vidjet cemo. 8)
Ako si stvarno odlucio to napraviti predlažem drugu varijanu .
skini sponu volana i produži je do razvodnika ,spoji je derekt s klipom (može i na rucku ,mislim da je bolje direkt)
Bitno je da je razvodnik da dijelu traktora koji se giba , dakle ako je meh.volan fiksiran na prednjem dijelu rtaktora -razvodnik ide na zadnji ...ili obernuto
Princip rada : kada okreneš kolo volana preko spone on gurne klip razvodnika i neka od komora cilindra dobije ulje .
Kada cil. dobije ulje zakrene kotače / prelomi zglob i sam sebe tj. klip razodnika vrati u nulti položaj -sustav miruje .

Takav sistem sam htio predlagati vatrogascu ali me prestigao i nabrzinu stresao lovu za hid glavu volana.
Ima tu još nekijih sitnica pa ako si spreman surađivati ..idemo u detalje "za stolom"

Pitanje za majstore hidraulike:

Dali je moguće koristiti hid glavu volana sa osobnog automobila, dali je moguće koristiti cilindre sa osobnog automobila, dali je moguće koristiti hidrauličnu pumpu s rezervoarom sa osobnog automobila.
Npr. na nekim starijim automobilima hidraulična glava (sa četiri izvoda) je odvojena od sustava (tj spojena je sa crijevima s pumpom, dvosmjernim cilindrom, rezervoarom), ima jedan dvosmjerni cilindar i posebnu pumpu sa rezervoarom.
Dali ovaj sustav s automobila ima dovoljno snage (tlaka) za zakretanje TV s obzirom da na osobnom automobilu je vjerovatno potrebna puno manja sila za zakretanje kotača nego za "lomljenje" TV. Dali se išta od ovog sustava može koristiti (npr glava i pumpa), jer cilindar je vjerovatno preslab za zakretanje TV...

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Svi automobili imaju servo volane a ne hidrauličke večina automobila ima servo letve koje nebi bile dobre za volen na TV-u.Veči automobili đipovi i kombiji imaju servo glave koje su slične kao na TV-u i njih bi se dalo dosta jednostavno ugraditi na tomu jer ti cilindar netreba samo pumpa glava i spona.

S

Schumacher

Guest

majstor, i ja sam pomislio na nekoga koji ima delavnicu za takve stvari ali nije ni jednog čovjeka koji se s tom bavi u blizini.

A pokušavao sam sam sa vrtalnim strojem ali došao nikamo. :roll: Mal ču se raspitat oko majstora za ovakav rad ali još jednome ču pitat jeli ovo moguče gdje kupiti; novo ili rabljeno. Za svaki slučaj..

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

ZIMERMAN gdje si vidio na autu ( koji auto) Da ima hidraulicni dvoradni cilindar? NA autima su servo volani kako je i neko spomenuo sistem radi na oko 110 bara i koristi ATF ulje ima više vrsta ulja na koje radi.

PUKNUTI znam zašto ovo radim ovakav princip. molim te objasni onaj svoj sistem čitam ali nemogu shvatiti.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

matrix123456

Zelo lepo si se zanjdu. Les je ponavadno vedno pri roki. Pa vidim da si že desko obteževa ker ti jo je dvigovalao zaradi snega. Moja prva deska za sneg je bila tudi iz lesa :D . Sam drugo sezono sem kupil tapravo snežno desko. Ki mi po 7 ali 8 letih še naprej lepo služi.

p.s. pa čimprej gume zamenjal, ker takle spredni profil nimajo niti formule F1 :lol:

Z

zimmerman

Guest

yzf ico kaže:
ZIMERMAN gdje si vidio na autu ( koji auto) Da ima hidraulicni dvoradni cilindar? NA autima su servo volani kako je i neko spomenuo sistem radi na oko 110 bara i koristi ATF ulje ima više vrsta ulja na koje radi.

PUKNUTI znam zašto ovo radim ovakav princip. molim te objasni onaj svoj sistem čitam ali nemogu shvatiti.

Na Citroenu be-ixs sam vidio "solo" tj. odvojenu glavu volana (sa četiri izvoda) i dvoradni tj dvosmjerni hidraulični cilindar-sigurno i provjereno.
Zato sam i pitao dali se to može iskoristiti za npr. hidraulični volan na TV tj dali ovaj sustav ima dovoljno snage za TV? Tj dali ova pumpa ima dovoljno tlaka koji može proizvesti dovoljnu snagu za zakretanje TV? Tj dali uopće glava mora proizvoditi neku snagu ili je ona samo "ventil", a poanta priče je u pumpi i cilindru ili cilindrima???
Samo laičko i neupućeno razmišljanje naglas!
Nemojte da mi netko nešto zamjeri! :D

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117
ne makakvi nema zamjerke samo pitam baš me zanimalo. :)

evo izvještaj o hidro volanu. http://img696.imageshack.us/gal.php?g=picture059zh.jpg
razvodnik montiram,hidro cijevi postavjene, ostalo mi završit nosače cilindra, kupit neke sitne stvari od hidraulike, postavit naslon za ruku, i stavit neku ljepu ručkicu :) . odmah sam očistio filter hidraulike.

neki mi neko kaže kakve su mi slike. mislim na kvalitetu i veličinu jer sam dobio pritužbu :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

yzf ico slike su dobre kvalitete i dobro se vide.
Samo bi bilo bolje da si svaku sliku stavio posebno i da su direktno na forumu,
te bi se lakše pregledavale :D .

Nego daj reci koji je serije taj TV pošto je plave boje:

A ujedno koliko sati ima taj traktor, kad je tako zaprljan filtar hidraulike,
ja sa svojeg zamjenio na 3900 rh i bio je dalkeo čišći od ovog:

P.S.

Ujedno ova svoje tri postava si mogao sve staviti u jedan.
Ako ubuduće nešto zaboraviš dodati imaš na svojem postu tipku „uredi“
te nju stisneš i nadodaš tekst.

Posljednje uređivanje od moderatora:

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

ok mislio sam da je lakše odgovarati kad su različita pitanja odvojena postom. traktor je tv 826 1995 god oko 2000rh,plave boje je zato jer sam ga ja polakirao tako.

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

dobar posao .sad imas upravljac ko na buldozeru.
jesi probao koliko brzo izlazi klipnjaca,dali se grije ulje od hid?
kako te sluzi motor?i ja imam isti traktor motor katastrofa mislim slavia

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Daj malo napiši riješ-dvije o Slavijinim motoru.
koga god poznajem ili znam da ga ima svi se žale i doslovno "lupaju" po glavi što su ga kupili.
Ovaj razvodnik na zadnjem dijelu traktora sa lijeve strane je originalno tako stavljen ili si ti stavio?
Jer koliko znam razvodnike su te montirali na desnu stranu?!.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Pozdrav novom forumašu Schumacher, mi se več znamo, jel? ;)

Matrix
Snašao se ti jeli, sve je bolje od lopate? I ja sam ovako za početak prvu ralicu napravijo od drveta :mrgreen: , znači da sad imam več treču, nadam se da poslednju :mrgreen: .

Zimerman
Ako kažeš da je na BX tako napravljeno, možda bi moglo radit i na TV. Znači glava i pumpa slično kao što se ugraduje na traktore (po jednakom sistemu), pritisak 110 bar (dovoljan, na TV je 120). Treba biti pažljiv kod cilindra jer bi on morao bit slično velik kao što je na BX, znači komora cilindra bi trebala bit sličnog volumna inče se može desit da bi imao puno obrtaja volana iz jedne strane na drugu.
Inače ne poznajem sistem kod BXa, ali kakav si ti naveo, čini mi se da postoje mogučnosti.

Yzf ico
Pa ti češ postat bagerista, :D baš me zanima kako če se to vozit. Samo nas ti i dalje izveštavaj ovdje jer me baš zanima.
Još mnenje koje tražiš. Iz slika se vidi šta radiš, nisu loše.

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

Yzf ico
Pa ti češ postat bagerista, :D baš me zanima kako če se to vozit. Samo nas ti i dalje izveštavaj ovdje jer me baš zanima.
Još mnenje koje tražiš. Iz slika se vidi šta radiš, nisu loše.[/quote]

pa ja i jesam bagerista(strojar) ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Yzf ico takav sistem imaju šumarski traktori Timberjack tako da ti je patent propo ;) ali traktoristi koji su se naučili na takvo upravljanje kažu da nebi više išli na volan a i oni na LKT-u i na hitneru im pomalo zavide(između ostalog i zbog načina upravljanja).

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

batek,fireman
gumu sa kupio ali nikako da je namontiram,a ovu sam naso negdje na otpadu,bogami isto ko da je neko spaljivo asvalt sa njom. a daska je mrak,drvo je uzeto od stare stale,stara suva omorovina,tvrda da nepovjerujes,
na ideju sam doso kad je pao snijeg i mrsko mi bilo lopatat i malo pogledam nadjem materijal,malo testerisanja busenja sarafljenja i eto ga ralica,lancima sam je pripaso za vagir,a ovaj teg sam stavio odozgo da pritisce jer ova nema tezine...
uglavnom je posluzila,e sad cu malo da je doradim da joj namjestim pravo povezivanje za vagir i da se moze zakosivat....
traktorm je iznenadio kolko moze gurat,bilo je oko 20-ak cm snijega i rikvercom uz veliku stran na malom gasu gura iza sebe gomilu snijega dugacku 2m jer nije daska bila nakosena a razgonilo se tek kad e nagomila preko duzine daske.....

yzf ico

bas me zanima kao ce to funkcjonisat,posto ces sad izbaciti glavu volana moces instalirat nesto drugo tu,npr radio :mrgreen: :mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh