• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66
Re: TOMO VINKOVIĆ

zbalija kaže:
Daj malo napiši riješ-dvije o Slavijinim motoru.
koga god poznajem ili znam da ga ima svi se žale i doslovno "lupaju" po glavi što su ga kupili.
Ovaj razvodnik na zadnjem dijelu traktora sa lijeve strane je originalno tako stavljen ili si ti stavio?
Jer koliko znam razvodnike su te montirali na desnu stranu?!.

pa trakror je 92 godiste prvu godinu je vec zaribao,pravljena generalka,nakon 2 god.pukla radilica u oranju
nije proslo dugo plolupao,pa izbio dva vijka koja drze glavu ...
bilo je par pucanja osovina ali to je normalno
sad je traktor u redu
inace imam jos i 419
a imali smo 5 komada onih starijih

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re:

majstor kaže:
Veči automobili đipovi i kombiji imaju servo glave koje su slične kao na TV-u i njih bi se dalo dosta jednostavno ugraditi na tomu jer ti cilindar netreba samo pumpa glava i spona.
za nesto takvo sam ja zagrijan, tacnije moj otac, ima ih po otpadima za 10-20 € ali jos nije nasao glavu koja ima smjer koji bi odgovarao za TV-a, sve su kontra :roll:
radio sam dosta traktora na koje su montirane cisto mehanicke glave od nekih kamioncica, TAM ili nesto slicno i dosta su laksi za upravljanje od originalnog na TV-u tako da servo glave u svakom slucaju nebi trebale stvarati probleme
nadam se da ce neko pronaci odgovarajucu servo glavu za TV

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Re: Re:

edosoko kaže:
...
za nesto takvo sam ja zagrijan, tacnije moj otac, ima ih po otpadima za 10-20 € ali jos nije nasao glavu koja ima smjer koji bi odgovarao za TV-a, sve su kontra :roll:
...
Edo, taj ti je problem lako rješiv. Čovjek iz N. Marofa je to na TV-u napravil na način da je ugradil staru zupčastu pumpu između volana i glave, koja okreće smjer. Onda ti svaka glava paše ;)

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

ja na svojem 419 imam kutiju volana od tamica i puno je laksi za upravljanje
pase ti od toyote land cruisera koja vec ima servo

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jel ZJ, to je onaj što je bijo u novinama. Napravijo puno izboljšanja na TV serije 800.
Istina, on je izseko osovinu volana i stavijo zupčanike na svaki kraj osovine. Kako kažeš ZJ, u stvari stavijo je pumpu.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Re: Re:

ZJ kaže:
Edo, taj ti je problem lako rješiv. Čovjek iz N. Marofa je to na TV-u napravil na način da je ugradil staru zupčastu pumpu između volana i glave, koja okreće smjer. Onda ti svaka glava paše ;)
Dok sam čitao edoskov problem baš sam mu to htio predložiti.Prijatelj je na uaza montirao motor od mercedesa pa pošto je na motoru bila i pumpa stavio je i glavu sve prepravio stavio cijevi i kad su probali kontra smjer (prva je odluka bilada če se probat naučit)onda mu je neko savjetovao da iz dvije jednake hidrauličke pumpe napravi inverziju.Dvije trebaju zato da se dobiju dva poklopca sa otvorom i dvije izlazne osovine.Usis i izlaz je spojio i natočio ulje tako da je inverzija bila podmazivana.Uaz je čak prošao atest.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

a nalazio sam ja tih glava i servo pumpi na odpadima po cjeni njihove tezine ali problem je sto je to malo glomazno,jer je pumpa veca sa velikom remenicom pa bi je moro staviti negdje van traktora jer ispod haube ne moze stati,pase sa bilo kog dzipa koji ima servo volan dakle: toyota land cruiser,nissan patrol,nissan cing cab,nissan navara,mitcubushi pajero itd.....
za ovak slucaj koji sam ja naso nije ti potrebna nikakava mudrolija skinas sva crijeva u kompletu zajedno sa pumpom i glavom,naparvis postolje za glavu namonitiras povezes sponu za zglob,nadjes mjesto pumpi sve ispovezujes i eto,to je dan posla...........
ali mene nesto drugo buni da li ce uopste te pumpe moci lomiti tv-a,a mozda i ocee jer svaki dzip ima preko 1000 kila opterecenja na prednji kraj.........
a ako ne bi moglo,na ovom otpadu ima jedan fap koji ima tu hidro glavu i sva crijeva i pumpu pa moze i od toga

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

ako se stavi od nekog kamiona mora se pazit za okretaje u ljevi i desno da nebi se imalo 5 ili vise okretaja volana u stranu

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

[youtube:1mgt6lc2]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yHMzfOnvdLY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yHMzfOnvdLY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube:1mgt6lc2]

:mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter video je odličan!

Samo jedna mala zamjerka,
prošle godine kad je bio gore mehanički upravljač tada si dao traktor nećaku da
jača ruke :lol: :lol: , a sad kada imaš hidrauličan sada ti uživaš :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

bravo firemanpeter
traktor cisti odlicno a volan lak za upravljanje....
kod mi se cini da ti je malo spora hidraulika naprijed,a i noz ti je malo uzak,trebo bi bit siri jer ovaj je kolko vidom tek za sirinu traktora,kod mene covjek sa istim tim traktorom cisti sa nozom vec sirine 2,5m ili manje nisam siguran ali je preko 2m,50cm snijega bez problema.......

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija
:lol: :lol:
A setijo se ti prošlog videa, jeli? E pa netjak je sad u Americi pa moram sam odradit. Doči če on kuči do sledeče zime pa če tad opet on preuzet, a ja ču još koje izboljšanje napravit da mu bude lakše. ;)

Matrix
Znao sam da če neko reči da je spora hidraulika, pa i je. Ovako je od prvog dana. Svi koji imaju ovaku ralicu sa tim cilindrom (firme Gorenc), malo je sporo jer je cilindar dosta velik (možebit i prevelik) pa se polako puni jer mu treba dosta ulja. Dosta pomaže ako mu dam gas.
Može bit da bi gurao i veču ralicu ali iz više razloga meni ova odgovara, npr.: da je veča nebi mogao iči svugde po čoškima oko kuče, ovu može gurat i uzbrdo, može gurat i ako padnu veče količine snijega, netreba stavit lance za svaki cm snijega. Inače ralica je širine 1,4m toliko da ne baca pod kotače.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da primjetio sam da je prevelik,ali nigdje ti se ne zuri,
ako imas uske puteve onda u uredu,mada taj tv moze gurat mnogo vise,jer ova drvena kod mene sto sam napravio je sirine 180cm a tomica od 20ks je gura odlicno,namjerno nisam kosio dasku(a nisam ni mogo) snijeg se samo nagomilavao ispred pa tako uz brdo na manjem gasu bez problema ni zaslajdro nije a jos ide u rikverc..........

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Da, gledao sam tvoje slike, dobro je išlo. Samo treba znat da ne padne uvijek ovako suh snijeg. Ako je mokar onda su druge priče.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da to sigurno,onda je snijeg tezak i nebi se moglo cistiti,ali meni je nekad u planu da napravi mralicu koja ce se moci razvlaciti,prosirivati,pa tako bi moga na suvom snijegu je prosiriti a na tezem,jugovom smanjiti

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da ali to bi moglo mozda na tvom tv jer imas koji vise izlaz hidraulike a ja nemam,inace perfektno bi radilo

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

imali tko katalog djelova tomo vinkovic freze 95
treba mi jer neznam gdje idu neki lezaji

V

vinkotomovic

Guest

Dragi Tomeki i oni drugi!
Pošto je zima i ima dosta snijega za čišćenje, vidim imate ralice i to je super!
Sama daska nije problematična za nabavit ili napraviti ali... interesira me onaj postroj ili nosač što se montira na traktor odozdo i na njega kvačimo npr. ralicu. (Prednji nosač)
Gdje to ima za nabavit? Ako netko ima skicu za izradu molio bih pomoć! radi se o TV 826..
Hvala unaprijed.

A

Alen

Guest

imt5550 kaže:
imali tko katalog djelova tomo vinkovic freze 95
treba mi jer neznam gdje idu neki lezaji

Koji model traktora i freze? Ima ih raznih.....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh