• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66
Re: TOMO VINKOVIĆ

slabo ti se vidi na toj slici
koliko sam skuzio ti bi stavljao hid. volan? znaci nebi stavljao orbitrol nego dosmjerni ventil(distributor)
ako bi to stavljao onda moras ventil stavit ga iza zgloba i povezat ga kutijom volana

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ejjjj dobri video klipovi, petera što čisti sneg...pa tebi treba skinuti ručicu gasa,,,maltene na leru teraš :lol: ima snage i viška kako ja vidim...jel... ;)
bezimeni - sve pohvale za video klipove...hehehe,samo mi je žao što nisam video na kraju - kad se stiže na njivu...klupe i sto za druženje!!! Taman se prekida filmić!...al to je najbitniji deo - deo za odmor, i predah uz veselicu...

Uveli naši neki novi zakon u srbiji,,,popizdeo sam!Trebam praviti Roll Bar, rotaciju, itd...bla bla bla...
Dao sam oglas da kupim,,,al niko se nejavlja! Tako da mi je ostalo praviti ručno.
Kažu da original Roll Bar za TV, treba imati atest???
Pitam ja vas...koji posedujete Roll Bar...dali je to istina,,,ili je samo zajebancija da se uzmu pare???
U fazonu, da na Roll Bar treba imati neka pločica sa atestom???
Pozzz Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav joekiki!

Što se tiče Roll Bara (zaštitnog luka) na TV koliko ja znam on ti nemam poseban atest,
tj. nemam nikakav atest. Atest ima jednino cijeli traktor.
Jer da je atestiran na sebi bi imao pločicu sa atestom.

Inače u HR ti važi zakon da svi traktor koji su proizvedeni posle 1.siječnja 1983 god.
moraju imati zaštitni luk ili kabinu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Tomazy kaže:
[
pozdrav ekipi!
e ovako neznam jel puknuti nešto ovako predlagao?
Pa da , tako nekako ..samo razvodnik mora biti na zadnjem dijelu traktora.
Dakle kad okreneš volan , spona gurne klip razvodnika -razvodnik propusti ulje u cilindar i traktor se zakrene .
Kad se traktor zakrene razvodnik se udalji od hm..spone , racka razvodnika se vrati u nulti položaj i zakretanje traktora stane .
Brzina reagiranja bi bila onolika koliko brzo okrećeš volan ..broj krugova bi bio isti .
..ako nađen neku zgodnu sliku prabat ću skicirati .

T

Tomazy

Guest

slika je loše nacrtana ali postavio sam je da shvatite kud sam ja to zamislio otprilike stavit naravno ako mi se posreči s kupnjom tv

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Znači na ta priča sa atestom, nepije vode!!!
Mogu i sam praviti, i staviti na traktor,,, jer mi je traktor registrovan...
Moram i rotaciju staviti...verovatno i kod vas treba rotacija!
Zategli su nam lanac maksimalno...***** ti nov zakon...
Koje cevi su korištene za originalni Roll Bar??? Mislim na prečnik, ili col???
Pa ću ja nešto izkemijati...
Al mi se najviše sviđa Grof-ova kabina(polu kabina,,, ili roll bar) nazovi kako hoćeš!
Grofe - taj tvoja polu kabina, što je odrađena sa profilnim cevima - koliko je teška??? Dal ti možeš sam skinuti?
Vidim sa nekih slika, da ima prerezano, i fiksirano sa vijcima. Verovatno se skida prema gore??? Ali dali je teška?
Možda bih pravio nešto na spuštanje, u tom fazonu, ali prema nazad...jer kad uđem u voćnjak...smeta mi visina Roll-a...
Pozz Joe! :mrgreen:

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

pogledaj na nekakvom utovarivacu ili damperu oni imaju taj mehanizam
mogu ti ja nabavit koju sliku

T

Tomazy

Guest
puknuti kaže:
Tomazy kaže:
[
pozdrav ekipi!
e ovako neznam jel puknuti nešto ovako predlagao?
Pa da , tako nekako ..samo razvodnik mora biti na zadnjem dijelu traktora.
Dakle kad okreneš volan , spona gurne klip razvodnika -razvodnik propusti ulje u cilindar i traktor se zakrene .
Kad se traktor zakrene razvodnik se udalji od hm..spone , racka razvodnika se vrati u nulti položaj i zakretanje traktora stane .
Brzina reagiranja bi bila onolika koliko brzo okrećeš volan ..broj krugova bi bio isti .
..ako nađen neku zgodnu sliku prabat ću skicirati .
ok, al zakaj to mora iči na zadnji trap?i dali bi taj sistem bio skuplji ili ili jeftiniji od recimo petrovog

pa še nekaj "gasilec samo" :lol: ogledal sem si video posnetek in menim da je Tomo enkraten, in vidi se da je vloženo veliko truda in časa vanj!
p.s. boljše govorim po slovensko kot pa kekec in mojca skupaj. se hecam pa ne zamert,no! :lol:

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Tomazy kaže:
ok, al zakaj to mora iči na zadnji trap?i dali bi taj sistem bio skuplji ili ili jeftiniji od recimo petrovog
Mora ići na zadnji trap jer bi inace volanom morao loviti sredinu ,tj imao bi sljedecu situaciju:
-kad bi okrenuo volan cca 30 stupnjeva ljevo ..traktor bi se okretao do granicnika ...u desno ista situacija .
Kad bi htio da stane okretanje prije granicnika morao bi volan vratiti "kontra" tako da ravodnik dođe u nulti položaj .
Ovako razvodnik putue s okretanim dijelom traktora i "lovi ga" i sam sebe vrača u neutralni položaj .
Jeftije bi bilo utoliko kaj sve te dijelove nađeš podoma .. ;) -sistemom sam svoj majstor .
Ovo pišem za entuzijaste tipa yzf ico koji su spremni za egzibicije .
Za sve osstale preporucam štediti na ljetovanju i pijači pa uzeti galvu kao gasilec ;)
edit:
Evo slije..na mjestima plavog kruga treba neki okretni zglob -najbolje kuglicni .
Isto tako na ravodniku spojiti direkt na klip a ne preko ove ručke za rucno upravljanje razvodnikom ,sigurnije je pouzdanije itd.
Još da napomenem da ispred razvodnika napraviti neku mehanicku blokadu da ne bi neki sivonja izvukao klip razvodnika van .Nrocito kad je traktor ugašen
Isto tako da u slucaju da traktor krepa ,nema okretanja kao u slucaju si hid. glavom .
http://i45.tinypic.com/1z64c8x.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomazy kaže:
pa še nekaj "gasilec samo" :lol: ogledal sem si video posnetek in menim da je Tomo enkraten, in vidi se da je vloženo veliko truda in časa vanj!
p.s. boljše govorim po slovensko kot pa kekec in mojca skupaj. se hecam pa ne zamert,no! :lol:

E pa ti si naš čovek, stvarno nemaš greške u slo pričanju ;)
A je je, dosta truda u njemu, ali nije težko pošto je to i malo za dušu, znači hobi.

Joe
Dopada ti se novi video? Pa dobro onda ču ga stavit i tu gore. Šteta što tad snega bilo samo za uzorak ali imam materiala (ali nije još obrađen) od danas, danas palo dosta, A Tomo gura, neumoran je i ne zaustavljiv :lol:
Što se roll bara tiče, kod nas sad prave samo na prednji kraj jednu cjev koja se onda (kad ti netreba) složi napred preko haube. Znam da si to več video, to ti je naj jednostavnije, napraviš to na prednje rukavce i gotovo. Ako ti takav ne odgovara, onda iskopiraš originalni samo što je on malo teže napravit. Inače ja sam za ovaj moj kupijo polovni- origi.

Puknuti
Ma ne štedim ja ništa na ljetovanju, svaku godinu sam kod vas ;) . Ah znam da se zezaš :lol:
A moram ti reči da ima okretanja sa volanom i kad je traktor ugašen, radi volan samo malo tvrđije ;)

eto još onaj video video koji sam napomenul:

[youtube:1epkqs1h]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jycb8HyNt1M&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jycb8HyNt1M&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube:1epkqs1h]

T

Tomazy

Guest

hehe od kuče pa do _Ormoža mi je 5km. a kao klinjo sam gledal samota mislim gasilca i če boste pridni boste si ogledali smrkce. :lol: ata smrk a je še daleč? petka je tvoja?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Aha, činilo mi se tako, da si nam u blizini ;) , pa zato pričaš za 5/5. Ali vidiš da nije ni meni vaš jezik sasvim strani, samo što ja malo mix HR i SR :lol: . A petica jeste moja, da.

T

Tomazy

Guest

ma neznam ni ja sve rječi al se znam dobro ukamuflirati u ormožu. jeruzalemska vina poznato?e da i ja imam 5 golfa

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jeruzalemska vina, znam za njih! Aj ne brini, doči če dan i za tebe i imat češ peticu. Ako čovek ima neku jaku želju, to če da postigne ;)
Da ne idemo previše u off, stavljam neke slike od danas:

pluzenje-2009-2010-foto_10744305_17377522_17565018.jpg

pluzenje-2009-2010-foto_10744305_17377522_17565023.jpg

Stavljam popravak: Sad sam pogledao PP, tvoje slike.
Ajoj, ti namaš samo petice nego imaš i četvorku, oba dva :scratch :lol: , dobro si me... :lol:

C

cesmina

Guest

pozdrav -šta staviti na ispucale gume da se produzi vjek trajanja?
Naso sam jedan oglas evo teksta Specijalna formula Fibro-Seal za tubeless gume. Pakiranje je idealno za jednu gumu radnog stroja ili dvije gume automobila. Služi kao preventivno sredstvo protiv bušenja guma za vozila koja ne razvijaju brzine preko 100 km/h i kao sredstvo za popravak kod ostalih vozila.

Svaku rupu promjera do 6 mm trenutno i trajno će zabrtviti. U gumi traje dvije godine i može eliminirati čak do 30 nastalih rupa. Tekućina je neškodljiva za ljude i okoliš.

Šta kazete jel drzi vodu
pozdrav

B

bezimeni

Guest

imt5550 kaže:
imali tko katalog djelova tomo vinkovic freze 95
treba mi jer neznam gdje idu neki lezaji

na tu frezu znam da na osovine idu ležaji dimenzija 90x30x27, a ostala 4 komada su isti, ne znam im mjere napamet jer sam ih pobacao, jer su se rasturili komplet, a mislim da su 6205.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kod vas samo snijeg pada li pada a kod mene ga nema ni za lijeka,
mada iskoristio sam ovo lijepo vrijeme pa sam doradio ono svoje sokocalo :mrgreen: i napravio mu pravo vezivanje za vagir i da se moze kosit,pa kad padne nov snijeg ima da ocistim sve puteve u selu za dzaba

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Oče li bit slika? Ako ne od dorade, barem onda kad budeš čistijo po selu? :mrgreen:
A snijeg kod vas ne pada jer ga imate več dosta :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh