• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Z

zimmerman

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Cijenjeni članovi foruma, imam molbu tj pitanje.
Dali netko ima katalog dijelova od TV PE-18. Interesira me oznaka semeringa na izlaznom vratlu na zadnjem trapu (dakle gdje se spaja npr. freza ili kosilica) po katalogu dijelova za ovaj model traktora.
Hvala unaprijed

B

bezimeni

Guest

oznaka ti je 52x26x10, a katalog ti imam ja, pošalji mi svoj mejl na pp, pa ću ti ja poslat, a ako ti je lakše, potraži na forumu ima na stranicama ranije.

matriks,

ma znam , šalim se, al nešto kontam da i ja to napravim, al ne bi bilo teško savit od lima 2,5-3mm, poput prave grtalice, na donji dio stavit gumu od trake za ugalj, i napravit solidan nosač...to bi bilo dugotrajno rješenje, a nije neki poso prevelik..

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da nije neki posao
imam ja onu haubu od stojadina pa mislim od nje nesto napraviti,ili cu otic na otpad pa osjeci od sliosa......

G

GROF

Guest

...veliki pozdrav iz snižne like - Jezeran! dragim i vridnim mojim forumašima!

joekeki!., poštovani forumašu!, lipi pozdrav u predivnu Vojvodinu!., nisam bil u mogućnosti da se prije javim na foruma imam problema sa serverom ili kako se već zove "to i takovo gov*o"!., pital si u svezi atesta za onaj zaštitni okvir - luk, aranj ili kako se već zove od naroda za narod., uglavnom se razumimo!., točno., za tu i takovu zaštitu treba atest., tomo vinković je imal atest po JUS-u., prima sada koristi stari tomin., hittner je moral delat atest ako se ne varam u Českoj., ma polomili pol traktora dok su dobili komad papira... ., da rezoniramo., izmedju ostalog si pital za onaj moj krov, polu kabinu ili nešto treće., taj krov je pripasan od IMT-ea., dobar je ča štiti od nedaj Bože! prevrtanja, sunca, kiše., onako ko kišobran!!!., a na tehničkom pregledu motorni vozila kodmene u mojoj liki moral sam vratit na moga tomu i onaj orginalni zaštitni okvir., nisam mogal proć tehnički pregled bez orginalnog "atestiranog" zaštitnog okvira; "prima" tvornice traktora iz Bjelovara., jer za sve traktore - motorna vozila u lipoj našoj postoji dokument o takozvanoj homologaciji vozila!, bla, bla, bla,..., i ča se more, ča mora bit? mora!., fertig parada!... /veži konja kadi gazda kaže, pa makar konj i krepal!/.-

BaTek!., poštovanje dragi moj forumašu!, lipi pozdrav u predivnu deželu Sloveniju!., poslal si mi p.p. u svezi mišanja nafte i ulja u kareteru motora traktora tome., nisam mehaničar pa ću napisat onako svojim slobodnim stilom!., "navodno" postoji nekakova brtva - dihtung izmedju bosch pumpe i kartera motora i nakon nekog vremena od 25 - 35 godin ta brtva - dihtung se pohaba - potroši i počme propušćat da se te dvi tekućine mišadu, svakako se u karteru motora podigne razina ulja motora i svakako treba napravit servis na bosch pumpi, te zaminit dihtunge!., i piči dalje., preporučavam da se traktor ne koristi - ne pokriće se - starta sa motorom dok se ne sanira - popravi isto., ako bi traktor vozil moglo bi doć do zaribavanja motora!.,, a to je skupa igra!., mehaničari i majstori struke nemojte se smijat, ovo sam probal seljačkim jezikom objasnit "ja" ali ko ekonomista - činovnik - nekadašnji mladi općinar!.-

firemanpetar!., poštovanje! lipi pozdrav., nadasve pedantnome i vridnome članu - forumašu!., samo sam til pozdravit i pofalit tvoga traktora tomu sa ralicom!., izgljeda ko nov!., ili čak bolje i lipše!., a snig gura ko od šale!!!

Bagudina!., veliki pozdrav dragome prijatelju!., preponosnom vlasniku traktora tome!., aj prijatelju strpi se još malo., mamicu mu njegovu ljubim!!!, rešićemo sve ove dane!!!.-

Bog! dragi moji forumaši!., čitamo se..., DOBRO MI STOJTE!!!

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

zna li tko koliko je protok pumpe na tv 419?
treba mi da znam kojih dimenzija da mi naprave cilindar za hid.volan

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Koliko ja znam, protok je 4,2 cm3/obrtaj. To važi za pumpu firme PPT, broj 3115.473.29, ta bi trebala bit na tvome TV.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

imt5550 kaže:
zna li tko koliko je protok pumpe na tv 419?
treba mi da znam kojih dimenzija da mi naprave cilindar za hid.volan

imt5550 Pozdrav!

Pozdrav to ti je već u temi nekoliko puta napisano,
a imaš i u temi "šumarstvo".

Dakle protok pumpe na TV koji nemaju na sebi montiran tvornički hidrauličan upravljač je:
4,2 ccm/1 okretaj osovine pumpe ili na 3000 rpm motora 12,6 L
(oznaka pumpe je sljedeća:3115.473.29M)

Dok modeli sa tvornički ugrađenim hidrauličnim upravljačem imaju pumpu majo malje od 50% jaču
te protok te pumpe iznosi 6,18 ccm/1 okretaj osovine pumpe ili na 3000 rpm motora 18,54L.
(oznaka pumpe je sljedeća:3115.422.29J)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

imt5550 Pozdrav!

Veliš da je to kopija tome.
Daj redi o kojem je traktoru riječ.
god. proizvodnje snaga motora i sl. tehnički podaci

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

to ti je 14 OKTOBAR po izgledu mi jako slici na tv gas brzine utezi kuka sve je isto ko na seriji 800
24 ks
upisi u google 14 oktobar pa ces nac oglas di se prodaje

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

To je ona firma što je radila građevinske strojeve ULT i sl.- (Utovarivač Lakih Tereta) ili?
dali još ta firma radi?
Čiji je gore motor ?

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

da to je ta firma koja je radila i tg traktor gusjenicar ....firma radi punom parom
za motor nemam pojma

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Da znam da su radili buldožere pod oznakom "TG",
motore na strojeve su većinom ugrađivala od FAP Proboj,
mjenjače od Famosa Sarajevo ili ZF, hidraulika PPT,
mostovi većino od ZF.
A sad na ovome traktoru je valjda neki motor iz proizvodnog programa DMB Beograd :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
GROF kaže:
pital si u svezi atesta za onaj zaštitni okvir - luk, aranj ili kako se već zove od naroda za narod., uglavnom se razumimo!., točno., za tu i takovu zaštitu treba atest., tomo vinković je imal atest po JUS-u., prima sada koristi stari tomin., hittner je moral delat atest ako se ne varam u Českoj., ma polomili pol traktora dok su dobili komad papira...

Pozdrav GROF-e!
Hvala ti na informaciji u vezi arnja! Znači ipak postoji neki atest,,,auuuu šta cu sad?
Moram nešto skleptati. Na prednji trap nemogu, jer su mi tu montirani blatobrani(na rukavce),,,ili da izvodim neke kerefeke...samo ću se zamrsiti. Mada bi to bilo najbolje, jer postoji takav oblik roll bara na novijim tt, pa bi se mogao vaditi da je to original - i još ga mogu spustiti kad mi smeta za rad,,,ali...blatobrani...uvek taj ali...
Ejjj....muka mi je od ovog novog zakona u saobracaju...upaljena svetla, roll-bar, rotacija, bla, bla...

Ajd ako neko ima vremena, i dobre volje - da izmeri prečnik cevi roll-bar a, mislim ko ga ima. Sa raznih fotki bih rekao da je 6/4col...al nisam siguran. :scratch
Ako ništa,,, bar da pravim od fi cevi koji je orginalni,,,a ostalo ću nekako izkemijati...
A tehnicki pregled kako ću proći...to ni sam Bog nezna...

GROF kaže:
u svezi mišanja nafte i ulja u kareteru motora traktora tome., nisam mehaničar pa ću napisat onako svojim slobodnim stilom!., "navodno" postoji nekakova brtva - dihtung izmedju bosch pumpe i kartera motora i nakon nekog vremena od 25 - 35 godin ta brtva - dihtung se pohaba - potroši i počme propušćat da se te dvi tekućine mišadu, svakako se u karteru motora podigne razina ulja motora i svakako treba napravit servis na bosch pumpi, te zaminit dihtunge!
He he...eto vidiš,,,meni se uvek javi višak ulja kad je menjam u motoru 2-3mm preko gornje crte, a nisam na to ni mislio...ejjj Joe Joe - svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem! :lol:

Taj traktor 14 oktobar, ima jedan u kikindi, čovek ga je kupio devedesetih godina, lik je radio u mojoj firmi i otišao u penziju, a ja nikad da se nakanim da ga zamolim, da odem do njega i namestim nekoliko fotki, i malo karakteristike o stroju, pa da vam predstavim slikovito! Gledaću da nešto uradim po tom pitanju...

Pozdrav Joe! :mrgreen:

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Na rol baru ti nema pločice sa atestom neka neko izmjeri debljinu cijevi i približne mjere pa nek oni na tehničkom dokazuju jel original il nije.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!

Tako sam i ja mislio...malo sverca, možda i prođe,,,pa šta Bog da...
Pozzz Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

majstor kaže:
Na rol baru ti nema pločice sa atestom neka neko izmjeri debljinu cijevi i približne mjere pa nek oni na tehničkom dokazuju jel original il nije.

Joekik Pozdrav!

Kako ti veli majstor,
a tako sam i ja reko ti prije na samome roll baru ti nema pločice od atesta,
pa samim time sam roll bar nema atest zaseban već zajedno sa traktorom.
ti njega lijepo doma napraviš neku "kopiju" orginala pa neka oni na tehničkome
dokažu da ne valja ili da nema atesta (tj. neka ti pokažu koji roll bar na TV ima pločicu sa atestom :mrgreen: ).

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Grofe!
Hvala ti na pozdravima i pohvalama koje djeliš. Stvarno si faca!

Joe!
Na mom traktoru su cjevi roll bara vanjskog promjera 43 mm. Kod nas je roll bar obavezan več odkako pamtim. Čudi me da su kod vas tek sad to uveli. Inače tu ih proizvode privatnici koji imaju taj atest. Batek je nabavijo jedan takav, pošto ga traktor nije imao.

Neznam što te zbunjuju blatobrani. Napraviš roll bar na rukavce i iz roll bara onda napraviš (navariš) nosače za blatobrane. Pa iskemijat češ ti nešto Joe, u to sam siguran. Ako slučajno ne, dođi u SLO pa čemo zajedno sigurno uspijet sredit nešto. :mrgreen: ;)

Danas sam završijo jedno izboljšanje. Da malo uštedim ledja, napravijo sam ručice bliže volanu, pošto je ona za reduktor tano ispred negde u p.m. pa se stalno treba nagnut puno napred.

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17572505.jpg

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17572500.jpg

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
auuuu Petre,,,pa ovo izboljšanje mnogo dobro izgleda...kako radi ručica reduktora? Jel se može lepo menjati???
Jes zaštitio patent...hehehe...jel se sme kopirati :D
Čista desetka,,,extra si sa izboljšanjima...pazi da te ovi iz prime ne kidnapuju za mozganje... :lol:
To je to 6/4coli ako je kod tebe taj prečnik roll-a!
Eto kod nas su tek sad uveli od ove godine taj novi zakon...jeb ga,,,kasnimo za evropom...
Hvala svima na savetima, al gde ću staviti roll...odspavam par dana, pa ću razmislim još...
Al kako kaže majstor i zbalija...nek oni dokažu da nije to orginal...ako nema pločicu :D
Pozzz Joe! :mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh