• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Re: TOMO VINKOVIĆ

Peter lepo si to naredil.

Ali imaš kaj majši hot prestavljanja? To velja posebej pri zgorni ročici?
Pa peter ali lahkuo še enkrat slikaš ker se nova :D črna barva preveč sveti zaradi fleša?

Joe!

Takole ploščico imam jest na varnostnem loku.
Ko sem ga prišel kupit je mojster vzel pormašino zvrtal dve luknji vzel ploščico in jo prinetal. Drugače pa je točno edel ker model rabim itd itd... Meni so ga za 10cm skrajšal ker me je višina zajebavala pri nadstrešku.
Nobenega papirja. Rekel je "to je to" .Da te nesmejo zajebavati na tehničnem.
Pred tem sem spraševal na tehničnem pregledu če lahku kakšen rabljen varnostni lok od TV kupim, pa so mi strikno rekli da ne ket nimajo narejenega A-testa...

prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17572914.jpg

prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17572915.jpg

Grof. Majstore je skidalo bosh črpalko. Zdej sam čakam da mi jo čimprej popravi in molim da nebo kaj preveč snežilo. Ker nemislim spet z lopato strašiti po dvorišču...

G

gasparovic

Guest

Pozdrav iz Jezerana!

Imam pitanje a mislim da će cijenjeni članovi imati odgovor.
Zanima me dali se na originalnom razvodniku hidraulike na tv 523 može nešto poštelat da se smanji povrat ulja?
Pitam iz razloga kad čistimo sa ralicom kad je idem spustit lupi jako dole.
Ili ako ima neko neku pametniju ideju bit će dobrodošao.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Staviš prigušnicu na crijevo, najlakše na holenderu gdje se spaja, na način kako su to rusi riješili, napraviš okruglu pločicu i bušiš na sredini rupu, promjer rupe odrediš eksperimentalno.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav gasparovc!

Naravno da se da to urediti trebaš ugraditi prigušnicu,
te da sa njom reguliraš brzinu protoka ulja.
Ali i ako malo polaganije guraš ručicu i ne stisneš ju do kraja unutra (kad spuštanja priključaka) ulje će se sporije vračati u rezerva i ne će ti ralica lupiti dole :D .
Malo više prakse sa razvodnikom i sve će biti ok bez ikakvih dodatnih ulaganja u
traktorom... :mrgreen:

G

gasparovic

Guest

@zbalija
Ma prakse s razvodnikom imamo 39xy sati rada al ostali priključi nisu tako teški a i nije bitno npr. na plugu,frezi,kosi i sl.
Ja sam gledal one male imbuse na razvodniku pa mi palo na pamet da pitam da nije šta na njima.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Gle ima dosta sati prakse na TV i znam što govorim.
Dakle mogu da spustim plug tako da lupi na zemlju tako da ti sve zvoni u užima,
a i mogu spuštati plug nekoliko sekundi, te taj sistem mora da i funkcionira na ralici (nema tonu ili više da sad taj sistem ne bi to moglo da funkcionirati :D )
Ali kako ne ide najlakše ti je da ugradiš prigušnice i problem je riješen.

Na koje inbuse misliš na razvodniku sa prednje strane (gledano od motora prema upravljaču) ili
na one kod ručice? Na tim vijcima nemaš što podešavati! :!:
A sad možeš i da imaš problema sa onim redukcijama pomoću kojih se spajaju brze rastavljive spojke sa crijevima hidraulike, najme tvorničke u sebi imaju jako mali promjer kud prolazi ulje dok kad se mijenjaju nitko ne montira takve već ugrađuju i montiraju one koje imaju unutarnji promjer puno veći od originala.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

gasparovic kaže:
Pozdrav iz Jezerana!

Imam pitanje a mislim da će cijenjeni članovi imati odgovor.
Zanima me dali se na originalnom razvodniku hidraulike na tv 523 može nešto poštelat da se smanji povrat ulja?
Pitam iz razloga kad čistimo sa ralicom kad je idem spustit lupi jako dole.
Ili ako ima neko neku pametniju ideju bit će dobrodošao.
Treba ti nepovratno prigušni ventil .
Može biti nekoliko vrsti izvedbi uglavnom pripazi da ne bude veci od nazivnog protoka TV hidraulike kako bi se mogao fino regulirati .
Dakle treba ti neki do 15 lit/min protoka .
xdebyp.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
joekiki kaže:
Pozdrav svima!
auuuu Petre,,,pa ovo izboljšanje mnogo dobro izgleda...kako radi ručica reduktora? Jel se može lepo menjati???
Jes zaštitio patent...hehehe...jel se sme kopirati :D
Čista desetka,,,extra si sa izboljšanjima...pazi da te ovi iz prime ne kidnapuju za mozganje... :lol:
To je to 6/4coli ako je kod tebe taj prečnik roll-a!
Eto kod nas su tek sad uveli od ove godine taj novi zakon...jeb ga,,,kasnimo za evropom...
Hvala svima na savetima, al gde ću staviti roll...odspavam par dana, pa ću razmislim još...
Al kako kaže majstor i zbalija...nek oni dokažu da nije to orginal...ako nema pločicu :D
Pozzz Joe! :mrgreen:

Joe, Moram ti reči da se šalta u redu. Kod izrade malo me zezala pozicija kad je u sporoj. U sporu brzinu ljepo uskočilo ali iz nje malo je bilo težko. Onda sam malo prepravijo i sad je i ta bolja tako da če bit u redu. Inače sve ostale brzine odmah su se fino šaltale.
A moram te razočarat da ovo nije moj patent nego smo ja i Sančo- forumaš iz SLO foruma iskopirali iz njegovih slika, a on je uslikao jednog TV. Onda smo mi još malo kemijali na forumu kako to još bolje napravit jer se na onom TV jako tvrdo šaltalo i eto. Imali smo ideju kako rješiti i prvo on napravijo a onda i ja. A moram napomenut da mi je Sančo otokarijo djelove koji su mi trebali (koje ja sam nemogu napravit- otokarit), doneo na 2/3 puta, i dao za đaba. Slušaj još jednom, Đ A B A! A nisam ga nit zamolijo da mi otokari, nego je on to sam od sebe napravijo jer zna da ja takve stvari volim pravit. Tako da svaka mu čast! Tako sam ja onda dobijo mogučnost da i ja napravim to za sebe.

Što se tiče rolla takve su cjevi kod mene. Inače pogledaj malo ove nove traktore na netu kave imaju i iskopiraš onaj koji ti se dopada, koji je praktičan, najbolji za tebe. A mislim da češ pravit onaj na rukavce napred jer ti smeta on u vočnjaku a taj se može brzo složiti preko haube. Treba i nešto znati. Na prvom je mjestu praktičnost i upotrebljivost neke stvari a tek onda izgled ali treba i to imat u vidu.

BaTeK kaže:
Peter lepo si to naredil.

Ali imaš kaj majši hot prestavljanja? To velja posebej pri zgorni ročici?
Pa peter ali lahkuo še enkrat slikaš ker se nova :D črna barva preveč sveti zaradi fleša?

Čini mi se da hod jeste mali krači ali nisam ni toliko to gledao. Toliko sigurno nije da bi bilo to odmah zapaženo, zato mislim da ne puno.
Kažeš da bi trebalo još jednom uslikat jer se nova boja previše blista pa se loše vidi. Pa sačekat ču da se zaprlja pa ču onda ponovit slikanje :mrgreen: ;)

G

gasparovic

Guest

@zbalija
Sad kad malo razmislim taj se problem počeo pojavljivat odkad sam stavio ralicu i kupil nove priključke.
Nema šanse spustit je na ručicu lagano, pomičeš je i u jednom trenutku samo lupi, a sa hidrulikom radim i na viličaru i vozim šleper kiper spustim punu šlepu asfalta bez da trzne a da tu nebi.

@puknuti
Bit će najbolje kupitovaj ventilić a to mi je i savjetoval kum koji je mehaničar a mene je samo zanimalo da nisu oni imbusi za takvo nešto.

Hvala svima!

Pozdrav iz Jezerana.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Baš mi je čudno da ti tako lupi ralica.
Kod mene ide dole sasvim lagano, čak bi nekad želeo da ide brže, a ja ventil otvorim odmah do kraja. Inače ja sa razvodnikom mogu priključke polako puštat, brzina ovisi koliko pomičem komandu. Čudi me i to jer imaš dosta velik cilindar na ralici, da je neki mali sa malo ulja onda bi trebal bit brz, a ovakav? Barem mi na sliki uzgleda velik.
Istina da razvodnik za puštanje priključaka ima mali hod, pa se samo malo oslonim i več ide dole. Možda je opruga u njemu pre mekana pa ti odmah uskoči do kraja pa zato ne možeš samo malo otvoriti.

Inače rješenje koje je predloženo bit če dobro, jer češ brzinu na tom ventili podesiti kakvu češ sam htit.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Grof ali joe ali kateri drug.

Ali mi lahko izmerite pri seriji 8** te mere.

tv-foto_10819035_10819076_17575912.jpg

Lp batek

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
bezimeni kaže:
Auuu brate slatki,,,al ga cepa...totalno ludilo... :lol:
Jel to stvarno može tako ići??? :scratch
Gume su bez ripni,,,neke od nekog kombia...ala šlajfuje...svaka mu čast. Malo da naoštri zubčanike :lol:

BaTeK kaže:
A - 28cm
B - 36,5cm
C - 11cm
D - 4,5cm
Pozdrav Joe! :mrgreen:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

A - 28cm
B - 36,5cm
C - 11cm
D - 4,5cm
Pozdrav Joe!

[[url]http://www.mojalbum.com/tv-foto_10819035_10819076_17576193.jpg/img][/url]

Joe ali lahko še za E izmeriš.

Ker bi rad predelal to plato da bi mi pasala na 418. Lažje plastiko se reže kot pa pleh :lol: .

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!

E - 16,5cm
G - 3cm
H - 26,5cm
F - 3mm(debljina plastike)
Pozdrav Joe! :mrgreen:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Hvala joe.

Ti si malo pomislio kake mere še trebam :lol: . Ja bi ti še to sada rekao.

Z

zimmerman

Guest

zimmerman kaže:
Cijenjeni članovi foruma, imam molbu tj pitanje.
Dali netko ima katalog dijelova od TV PE-18. Interesira me oznaka semeringa na izlaznom vratlu na zadnjem trapu (dakle gdje se spaja npr. freza ili kosilica) po katalogu dijelova za ovaj model traktora.
Hvala unaprijed

Bezimeni mi je dao odgovor, ali njegov odgovor jr bio za model TV sa dva kardana, a meni treba oznaka semeringa za model TV sa jednim kardanom.
Ako netko ima katalog za ovaj model da mi pomogne sa oznakom....

G

GROF

Guest

pozdrav bećarima najboljeg poljoprivrednog foruma!

...forumašu batek!!!., ma prijatelju moj nis te niš razumil ča si til sa onimi merami instrument table..., ???., čujemo se i čitamo neki drugi put!., svaka čast za onaj broje atesta ukucan u zaštitni okvir!!!.-

...forumašu firemanpeter!., legijo!, prijatelju moj!!!., najiskrenije čestitke na ponovnom izboljšanju!., na tvome traktoru tomi!!!., odlično odradjeno ili recimo bolje od orginala., onako slično imam brzine na mome tomi., to i takovo mjenjanje brzina ugradjivalo se u tvornici po narudžbi - na zahtjev izbirljivi kupaca i na drugačijim modelima traktora., i to se ugradjivalo unazad 30 godina!!!.-

...joekiki!!!., nemoj se zamarat sa atestima., ko prvo!., kopiraj onako kako su ti predlagali vridni i dragi naši forumaši!!!., a moram ti napisat i ovo u svezi atesta!., ma vidim da se neki uvatili atesta ko pijan plota!..., svaki ugradjeni aranj - okvir - zaštitni luk ili kako se već zove imal je takozvani tvornički atest po bivšem YUSU!., ali ako ste došli ili naručili drito u tvornici taj i takov zaštitni okvir!., e onda ste dobili u tvornici broj atesta ukucan u željezo i zakucana je bila onakova pločica sa brojem rješenja i odobrenja!., /sličnu pločicu je poslikal i prikeljil naš vridni i mladi - poduzetni forumaš; BaTek!!!/.-
Bog!., dragi moji forumaši., čitamo se., lipo vas za čitat!!!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

GROF kaže:
pozdrav bećarima najboljeg poljoprivrednog foruma!

...forumašu batek!!!., ma prijatelju moj nis te niš razumil ča si til sa onimi merami instrument table..., ???., čujemo se i čitamo neki drugi put!., svaka čast za onaj broje atesta ukucan u zaštitni okvir!!!.

Samo gledam in mislim če bom na mojem TV 418 spremenil instrumentno ploščo. Sem mislil da mi bo pasala komplet instrumentna plošča oz serija 818 ali 821 ali 822 ali 826 (832 je širši), ampak je mera A prevelka, ni panike se jo da skrajšat. Ampak mera E je za 8 cm prekratka.... Tako da bom jo probal narediti iz pleha. Trenutno se malo igram s papirjem režem prepogibavam itd itd.. Ko jo bom dal delat iz pločevine (da mi jo skrivijo) levi in desni del, sredino (tam ko bo ključavnica, stikala, a-meter, števec delovnih ur, itd itd, ) da jo bom lahko po potrebi snemal (tako kot imajo TV 8** narejen pokrov motorja). Upam da se bom kaml to lotil naredit.

Grof ali lahko slikaš bolj podrobno kako ima prima traktorji narejeno nosilce za varovalke.

Joe ali lahko še ti pri sebi to slikaš. 8)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh