• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
zbalija kaže:
Pozdrav društvo!

Petre kad su to sad sve napravo trebaš da "izboljšanja" prodaš u neku od tvornica:
Primu, AGT ili Hitter pa da se ugrađuje na nove traktore te da i drugi korisnici tih traktora mogu da
uštede leđa i rastezanje ruke:D

firemanpeter kaže:
Ah, ovaj patent nije moj.
Inače oni fino čitaju forum i netrebaju kupovat ideje izboljšanja nego jih samo...

GROF kaže:
zbalija kaže:
Petre kad su to sad sve napravo trebaš da "izboljšanja" prodaš u neku od tvornica:
Primu, AGT ili Hitter pa da se ugrađuje na nove traktore te da i drugi korisnici tih traktora mogu da
uštede leđa i rastezanje ruke:D

Poštovanje dragi moji forumaši!., lipi vam pozdrav svima skupa!!!

...prijatelju i vridni forumašu; zbalija!., fala za pokeljene slikice!., fala, dužnik sam ti!...
ali moram samo iznest moje znanje i spoznaje o ovim produženim ručicama mjenjača!., ma svaka čast i fala nadasve vridnome Petru na njegovom odradjenom poslu - izboljšanju., ali nažalost to i takovo izboljšanje nemože unovčit!., razlog je i više negoli jasan., te i takove ili slične "produžetke" ručice mjenjača prvi je počeo ugradjivat "brend" tomo vinković i to prije neki 30 godina, /već sam negdi pisal o tome., zavisilo je sve o željama kupaca, stroju i tako to,/...., a poslje svi ostali proizvodjači ti naši mali traktorića., svaki inžinjer - majstor - tvornica napravila - prilagodila onako kako je imala ideju na sebi svojstven i jedinstven način., tako AGT ima nesto slično kao stari reno 4 uz kombinirku sa tomom, HITTNER slično kao tomo i Peter naš., jedino PRIMA ima onaj stari način kakav je bil i nekada., a takav način mijenjanja brzina - šaltanja imam i ja na mome tomi!., uz napomenu da sam imal jako, jako puno muke oko mijenjanja brzina jer sam uvik šaltal kontra., a ovim produžecima šaltanje se odvija sasvim kontra od klasičnog redosljeda brzina!., pa sam ja imal dosta problema sa šaltanjem dok sam se privikal na kontra redosljed brzina!!!...

Ovo stavljam samo zato da nebude zabune da sam ja ikada rekao da je ovo moj izum ili patent, suprutno, ja sam pojasnijo da nije! Rekao sam to i više puta, jedan od njih je citiran iznad ovoga gore. Isto tako sam i pojasnijo kako je i nastala ideja o tome, koja isto nije moja.

Zanima vas hod ručica u krajnijim položajima. OK. Da se možda ne sumnja u kvalitetu moje izrade? :scratch
;) :lol: Ah, znam da ne.

Eto slika

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17585086.jpg

Prva-brzohodna

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17585085.jpg

Treča- sporohodna

Grof
Kažeš da si se težko navikal na obrnuti redosljed brzina. Tako su sad brzine i kod mene. Ali moram napomenut da su sad više logočki postavljene jer su spore brzine napred a brze nazad prema vozaču.

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Petre - boga mi lepo odrađeno!
Na prvij slici izgleda da je to vrlo jednostavno uraditi...
Ali kad gledam drugu sliku,,,boga mi nije baš jednostavno, dosta pipljiv posao...trebalo je to i uklopiti da u praksi funkcionira!
Svaka čast!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Ovo stavljam samo zato da nebude zabune da sam ja ikada rekao da je ovo moj izum ili patent, suprutno, ja sam pojasnijo da nije! Rekao sam to i više puta, jedan od njih je citiran iznad ovoga gore. Isto tako sam i pojasnijo kako je i nastala ideja o tome, koja isto nije moja.

Pozdrav!

firemanpetre ja nisam mislio na same ručice nego na skoro pa sva "izboljšanja"
koje si ti napravio na svojem TV tako da..,
jer ti imaš neke stvari koje nama ni jedan od nabrojeni proizvođača ni u dodatnoj opremi tako da....

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

petre hvala na slikama
rucice su dobre,hod nije prevelik a mogo je i manji,ali to je vec peripetija,ja mislim na svom da ih stavim tacno ispod volana da su mi nadohvat ruke,a redoslijed brzina nije bitan brzo cu se naviknut

G

GROF

Guest

brane kaže:
imali neko šemu kontakt brave

poštovanje dragi moj prijatelju i forumašu; brane!!!., preponosni vlasniče traktora tome!; tt-830!!!

...evo tek sam sada vidil da tražiš šemu kontakt brave!., ma ja imam šemu kompletne instalacije., ali, nažalost iz nje niš nevidim., sve je sitno skicirano i obilježeno pismom?, očito šema?, ku zna samo čitat auto-električar., tako da je moje mišljenje da iz nje nemogu niš napisat - prepisat., a barem kodmene nisu navedene boje žica i koja je žica za što???., pa prijatelju moj!., ove dane idem u tvornicu na nekakov sastanak pa budem majstore električare zamolil da mi skiciradu šemu brave točno po bojama žica., ja ti pustim faksom iz tvornice na tvoj faks kod kuće!.-

...veliki i lipi pozdrav iz snižne Like - Jezeran! tebi i tvojima u predivnu i zlatnu našu Slavoniju!., čitamo se., Bog!
LIPI POZDRAVI SVIM FORUMAŠIMA I POSJETITELJIMA KI VAMO NAVRATIDU!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joe
Istina, dosta je ovo "pipljivo" kako ti kažeš. Treba napravit tako da se šaltanje ne pogorša a da se pridobi na prostoru, znači da je na boljem dohvatu ruke. Pogotovo je pipljivo kad su ručice u krajnijim položajima pa se morata oba dva sistema (jedne i druge ručice) uklopit- susreti u sredini, mislim na zadnju sliku koju sam postavijo.
Inače hvala na pogvali.

matrix123456 kaže:
petre hvala na slikama
rucice su dobre,hod nije prevelik a mogo je i manji,ali to je vec peripetija,ja mislim na svom da ih stavim tacno ispod volana da su mi nadohvat ruke,a redoslijed brzina nije bitan brzo cu se naviknut

Matrix
Hvala ti na pohvali a slike mi nije bilo problem staviti.
Ja ti želim kod izrade ovih ručica puno uspjeha kad počneš sa radovima. Kažeš da misliš stavit baš izpod volana, znači na neko drugo mjesto napram ovim mojima. Moram ti napomenut da za odabir nekog drugog mjesta još bi se puno puno stvar zakomplicirala ali ništa nije namoguče.
Trebaš i znat da se prostor iza volana upotrebljava za ulazak na traktor.

Zbalija
Ja te razumem šta si mislil reči, sve je OK.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da hoce se malo zakomplikovati ali ne previse,inace izmedju volana i sjedista ima dosta mjesta a rucice nece bit problem.kako je npr kod imt i ostalih traktora poluga mjenjaca u sredini

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

AGRIPLUS65 stvarno lijep primjerak TV 730,
traktor izgleda skoro kao da je iz tvornice izašao, stvarno se vidi da
vlasnik drži do njega.
Po mojoj procjeni to je model iz 1978-1979 god.

A

AGRIPLUS65

Guest

da bude koji dan lijepo vrijeme pa cemo ga malo u palit da prodela slike obavezno,tonček ima negdje oko 1000 rh ,a zadnji 10 godin ga samo upalimo da malo prodela i da dopelja grozdje iz vinograda radi toga i je u takvom stanju ,inace je tonček od strica :heart:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Isti ko moj kad sam ga kupio, čak iz istog kraja, tj isto reg područje. Sačuvan, ispravan.

A

AGRIPLUS65

Guest

sve je isprauno osim akumulatora ali za to je jajcoteg :lol: jedino ga zeza paljenje a to je tvornucka greska koja nikad nije uklonjena :(
deva od kuda jesi :?:

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

AGRIPLUS65 kaže:
sve je isprauno osim akumulatora ali za to je jajcoteg :lol: jedino ga zeza paljenje a to je tvornucka greska koja nikad nije uklonjena :(

Kakvih problema sa paljenjem imaš !?!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdrav.

Murfi je kot moje kuče........
Napred bosh pumpa, sada neče raditi štarter (rabiv sem 30 minut da sem najdu štirk (špaga) da sem ga spet po dolgem času na roke užgal :oops: )....

Upam da čimprje gre od moje garaža stran....

lp batek

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

konacno sam nabavio altenator za traktor,skinut je sa nekog forda i poslat je kod majstora kod koga se povlacio 2-3 mjeseca i npokon mu he uradio nove cetkic piksnovo lezajeve itd.
e sad bi ga da ga ugradim na tomicu,mjesto nije problem il cu ga ispod hidro pumpe il po haubu ali ce tesko stat je malo poveci,najme problem je u tome sto neznam kako se povezuje on na elktro instalicaju gdje se povezuje na koji nacin..
da li bi mi neko mogo objasniti...................pozvo bih ja majstroa ali kod nas paprene pare uzimaju za to,a ja bas ne bih im dao tolke novce za tu manje vise laku stvar za uraditi..........

pozdrav matrix

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436

Imao sam tv 732 87god. i prodao sam ga s 500 rh. Da ja nešto napišem o tom "traktoru". Moj nije imao hidraulični volan i imao je lufta na volanu skoro jednu trečinu kruga, kako me je znao opalit s volanom po prstima prilikom oranja, brananja ili kad sam išao u šumu, dobro da mi prste nije odbio. Zglobni je i nije dobar za oranje, pogotovo ako orete na dvije strane njivu i onda na kraju onaj jarak zadnju brazdu kad treba izorat samo nosi plug lijevo, ja smotam da ide prvi kraj u desno a plug zadnji kraj izbaci u lijevo. Lufta je naravno i s samo toliko radnih sati dobio na sredini na onom zglobu. Dimio je naravno na auspuh što me smetalo kad sam išao u šumu jer sam ja to sve morao iza njega udisat. Nemojte misliti da ćete vući neke trupce s njim ili teret jer je lagan i on to ne može. Posebno opasan je na nizbrdicama jer mu je lagan zadnji kraj i ako malo skrečete s traktorom a ne kočite s prikolicom ili kolima (mi smo vozili na kolima, gumenjaku) digne zadnji kraj i baci ga u stranu, jako opasno, obavezno se mora kočiti i to dobro s gumenjekom ili prikolicom osim ako nije mala auto prikolica, mislim da ona ne bi mogla nikako natjerati traktor. Potrošnja goriva mu je zanemariva, brzina kretanja mala, komfor vozača mali ili bolje rečeno nikakav, šaltanje brzina loše. Pred par godina sam s njim imao nezgodu u šumi i trebalo ga je vući doma. Došao je susjed s ursusom 335 i prikolicom jednoosovinkom, natovarili smo na prikolicu drva koliko ja s gumenjakom ne bih mogao odvesti, zakačili za prikolicu tomicu i gumenjak i ursus je sve to odvukao kući. Toliko o tomeku. Dobar je za nekoga tko ima malo zemlje, vrt i za tako nešto sitno napraviti, pofrezati, za bilo što ozbiljnije nije. Lp! :)

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Pozdrav.

Najprej dobro poglej na altenator kakšne imaš oznake priključkov.

Verjetno imaš sledeče oznake:

+B na akumulator
-B na maso,
L je dejansko lučka proti plusu
EX pa je v bistvu EXcite, kar res pomeni vzbujanje. Ko je tu 12V, takrat alternator deluje

http://www.iskra-ae.com/eng/docs/alternators.pdf

Pozdrav grof.

Takole bom podalšal priklop za prikolico (narejeno je iz debelo stenskega profila).
prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17595953.jpg

prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17595956.jpg

Pa še novi priključek
prikljucki-za-tv-foto_10819035_14986455_17595951.jpg

Pa zamenjal sem vsa tesnila pri hidravlični črpalki.
Tudi v ventilu kjer mi je puščalo.

tomo-1518-6-foto_17371228_17378997_17557746.jpg

tomo-1518-6-foto_17371228_17378997_17557737.jpg

tomo-1518-6-foto_17371228_17378997_17557743.jpg

tomo-1518-6-foto_17371228_17378997_17557745.jpg

Najbolj težko pa je tale semering zamenjat, ki je v notranjosti
tomo-1518-6-foto_17371228_17378997_17557736.jpg

Pri tem mi je veliko pomagal slo. uporabnik keclu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

matrix123456 kaže:
konacno sam nabavio altenator za traktor,skinut je sa nekog forda
1. da li alternator ima regler na sebi ili je odvojen ?
2. kad mottiraš alternator na tvoj TV onda slikaj priključna mjesta na alternatoru pa ti budem objasnio

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh