• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

21yes Pozdrav!

Da malo prokomentiram tvoj komentar na traktor TV 732.
Problem sa tim traktorom bez hidrauličnog upravljača ne treba previše trošiti riječi.
Dakle jako brzo se trgne lijevo-desno što ako nisi spreman može ti ruku strgati;
prste ne smiješ držati nikad unutar kola upravljača.!
To što je sa samo 500 rh sati rada imao preko 1/3 lufta na upravljaču govori
sve kakav je odnos vlasnik prema tom traktor, moj susjed ima TV 730 iz 1978 i 3800 rh
Je imao lufta 20 stupnjeva tako da. Što se tiče oranja to što je te bacao lijevo-desno je zbog toga što nisi ima pravilno podešen plug. Na 500 rh na sredini ne može baš imati neki prevelik luft, sve mi se čini da si zaboravio da ima sredina mazalice koje je treba redovito podmazivati.
Ja sam na svojem TV sredinu piksao na 39** rh tako da…
U šumi se mogu dobra drva vuči sa njim bez vitla i sl… tako da, ti si možda imao problema pošto nisi imao utege na kotačima ili si imao male utege te si zbog toga bio prelagan.
Što se tiče ispušnih plinova iz auspuga ako je motor pravilno podešen to se ni ne osjeti
(očito da ti motor nije bio dobro podešen kut ubrizgavanja, loše podešene dizne…)
Što se tiče dizanja zadnjeg kraja kod vožnje većeg tereta nije mi se nikad dogodilo
Sa jedno osovinskom prikolicom znam voziti preko 1 tone bez kočenja na velim nizbrdicama u nemam nikakvih problema, jedini problem ti može praviti dvosovinak (kola i sl. bez kočenja) jer ona ne pritišće ništa na traktor već da samo gura.

Što se tiče da je traktor samo za vrt i sl. ne bi se složio pošto ja radim sve sa njim orem, frezam, kosim, sušim sjeno, u šumi izvlačim drva i vozim ih doma……

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

altenator nema na sebi regler od auta je valjda nemora regler majku mu moze valjda i bez toga
nisam u prilici poslikat jer mi je traktor na selu jbg
sto se tice komentara korisnika 21yes
prvi put cujem da se neko zali na tv kao traktor,jes da je nekomforan u voznji to si u pravu,nezgodan je za voznju ali samo onima koji ga nevoze citav zivot,tv je u sumi bolji od svih imta do 60 ks to ovde svi znamo,oranje je malo teze jer je zglobni tu si upravu,al isa pravilno podesenim plugom to ide ko s pjesmom....

A

AGRIPLUS65

Guest

zbalija kaže:
Kakvih problema sa paljenjem imaš !?!
jako tesko pali na alnaser ,dok ostali kaj su u susjedstvu pele bez problama,pa sumnjamo da paljenje nije dobro nastelano :scratch

matrix123456
nezna kako ti mislis bez njega :lol: :lol: :lol: drugi put pitaj kaj da stavis ,od stojadina ti je naj jednostavnije a i regler ti kosta oko 50 kn novi kod nas ,a za forda ti je bar 5 puta skuplji :idea:
kolko si platil altelnator :?:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

matrix123456 kaže:
altenator nema na sebi regler od auta je valjda nemora regler majku mu moze valjda i bez toga
Normalno da treba regler :lol:
Kad budeš u prilici poslikaj ga

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

AGRIPLUS65 kaže:
jako tesko pali na alnaser ,dok ostali kaj su u susjedstvu pele bez problama,pa sumnjamo da paljenje nije dobro nastelano :scratch

Tako je bilo kod mene kad sam kupijo traktor, kad sam to naštelao, sasvim druga pjesma.

Batek
Natjeraj Marfija da ode, samo nemoj da ide kod mene! :scratch :mrgreen:

Znam zašto si produžijo priključak jer je i kod mene isti problem. Ruda prikolice dode u španer za poluge te ga iskrivi ako puno zamotaš i ako ti je između poluga hidraulike onaj nosač koji ih povezuje.

Ja sam priključak za auto prikolicu več napravijo da je nešto duži. Trebam u nekoj priliki i ovaj sa bolcnom, kod mene je malo drugačiji priključak ali to u biti nema veze. Razmišljao sam da bi napravijo onaj da se vrti ali sam onda prepravijo na prikolici tako da se tamo vrti kuka. Ona se kupi za male pare.

montaza-dodatnih-luci-foto_10744305_14502668_14593466.jpg

Na sliki se vidi ova kuka za auto pikolicu koja se prikopčana sa bolcnom na origi priključak. Te je zato produžena malo nazad i brzo se skida ili prikopča. Ako mi treba kopčat drugu prikolicu sa bolcnom, samo ovu skinem.

prikolica-platon-foto_10744305_15883366_17438817.jpg

Na sliki se vidi ova kuka za prikolicu koja se vrti. Košta 13€ i ne isplati se to radit kod kuče, kupiš, dobro zavariš na prikolicu i eto.

A vidi se i jedno izboljšanje na prikolici. Dobijo sam ovaj kotač od kamp prikolice. Vanjsku cjev (koja služi kao teleskop) promjenijo, stavijo jaču jer je bila originalna sva iskrivljena. Onda sam napravijo nosač između prikolice i kotača. Taj nosač ima 3 funkcije. 1. stoji ovak kao na sliki, 2.može se kotač preklopit da stoji uzduž rude, 3.može se komlet kotač skinuti dole ako ti smeta.
Inače ovo nije namjenjeno da se optereti sa nekim jako težkim teretom. Tad podstavim drvo ako mi baš treba.

A

AGRIPLUS65

Guest

firemanpeter kaže:
AGRIPLUS65 kaže:

Tako je bilo kod mene kad sam kupijo traktor, kad sam to naštelao, sasvim druga pjesma.
jesi to sam radil ili majstor :?:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

posliakcu ga mozda ima regler sta znam
nista ga nisam platio dobi ga zadzaba a i cjena popravke bila opet dzaba

edit
sad sa calem pricah kaze da ima regler na sebi,ja to nisam ni gledo to je sve on naso
e sad kako da ga povezem,da li da povezujem na one zice gdje je bio regler ili moram ubacivati negdje drugo :scratch

B

bezimeni

Guest

matrix123456 kaže:
konacno sam nabavio altenator za traktor,skinut je sa nekog forda i poslat je kod majstora kod
da li bi mi neko mogo objasniti...................pozvo bih ja majstroa ali kod nas paprene pare uzimaju za to,a ja bas ne bih im dao tolke novce za tu manje vise laku stvar za uraditi..........

pozdrav matrix

ja sam postavio slike kako sam to kod sebe napravio nekih 20-30 stranica ranije, možda i više, ne sjećam se baš...
vrlo ti je lako spojit, kućište alternatora ti je samo od sebe minus, tako da oko toga ne trebaš ni mislit, oznaka B+ ide direkt na akumulator i na boš bravu, gledaj da staviš osigurač na taj kabal prije brave, dovoljan je od 20-25A, dok oznaka D+ ide na kontrolnu lampicu (kontakt). drugu žicu od kontrole samo spojiš na masu. to ti je sve, ili barem kako je kod mene spojeno, jednostavno do kraja, a ako šta ne bude jasno slobodno pitaj opet. a regler ti mora bit postavljen na alternatoru, inače sa zadnje strane alternatora ima rupa ako nema reglera.

najbolje bi bilo ipak da slikaš kako to kod tebe izgleda, pa da se vidi kako bi bilo najbolje spojit, da li imaš išta od stare instalacije ili treba izvesti nanovo od početka, što bi po meni bilo najbolje...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

hvala na odgovorima
ma instalaciaj je u losem stanju ali se moze nesto iskoristiti,traktor mi na selu pa nemogu poslikat

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

AGRIPLUS65 kaže:
firemanpeter kaže:
AGRIPLUS65 kaže:

jesi to sam radil ili majstor :?:

Sam sam to radijo.

bezimeni kaže:
matrix123456 kaže:
konacno sam nabavio altenator za traktor,skinut je sa nekog forda i poslat je kod majstora kod
da li bi mi neko mogo objasniti...................pozvo bih ja majstroa ali kod nas paprene pare uzimaju za to,a ja bas ne bih im dao tolke novce za tu manje vise laku stvar za uraditi..........

pozdrav matrix

ja sam postavio slike kako sam to kod sebe napravio nekih 20-30 stranica ranije, možda i više, ne sjećam se baš...
vrlo ti je lako spojit, kućište alternatora ti je samo od sebe minus, tako da oko toga ne trebaš ni mislit, oznaka B+ ide direkt na akumulator i na boš bravu, gledaj da staviš osigurač na taj kabal prije brave, dovoljan je od 20-25A, dok oznaka D+ ide na kontrolnu lampicu (kontakt). drugu žicu od kontrole samo spojiš na masu. to ti je sve, ili barem kako je kod mene spojeno, jednostavno do kraja, a ako šta ne bude jasno slobodno pitaj opet. a regler ti mora bit postavljen na alternatoru, inače sa zadnje strane alternatora ima rupa ako nema reglera.

najbolje bi bilo ipak da slikaš kako to kod tebe izgleda, pa da se vidi kako bi bilo najbolje spojit, da li imaš išta od stare instalacije ili treba izvesti nanovo od početka, što bi po meni bilo najbolje...

Sve mi je jasno ali ono što sam napravijo debelo, zar nije ovako:

D+ ide na lampicu, drugu žicu lampice spojiš na kontakt bravu na +
To je u stvari buđenje.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
bezimeni - jel kod tebe kontrolna sijalica punjenja upaljena dok traktor radi??? Sijalica gori-dok puni?
Imao sam prilike provozati juče jedan PE-18...pa što se tiče volana - isto je kao i kod mene na TV818, mislim dosta se lako upravlja! Nikakve poteškoće nisam primetio u upravljanju,,,kao što se pričalo! ;)
Sasvim solidno!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

firemanpeter, ta pobuda, lampica, jedna žica ide na D+, a druga na masu, sto posto...kakva joj je svrha ako se spaja na kontakt brave koji je takođe plus??

joekiki, lampica se odmah ugasi kad traktor upali ako je sve u redu sa alternatorom i instalacijom. ona je upravo tu da da pobudu alternatoru i da da na znanje ako se desi neki kvar, dakle ako ne puni, tad se upali...

matriks, slike su ti na 182. stranici...

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

D+ je masa kad je motor ugašen a kad počne puniti dođe + i dva plusa gase lampicu.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Ako se lampica gasi kad upališ traktor - onda si drugi kraj kontrolne sijalice vezao na +12V
Jer na D+ je masa dok se alternator ne okreće,,,čim se krene okretati i postigne obrtaje za punjenje, na D+ se pojavljuje potenvijal +12V - tako da se sijalica gasi, jer nemože goreti ako na oba kraja ima +12V!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

majstor kaže:
D+ je masa kad je motor ugašen a kad počne puniti dođe + i dva plusa gase lampicu.

Ovo podpisujem Majstore!

D+ je masa, a kad radi motor ona dava +. To ide na lapicu na prvi kontakt. Drugi kontakt iz lampice ide na kontakt bravu a taj je +.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

e sad me ljudi zbuniste sad nezna kako sta ide
dal ide B+ na akumlatro i na bravu ili D+ ide na lampicu i kontakt bravu ili ona ide na akumulator

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Majstor, Joe, Puknuti i ja
U stvari svi smo mi u pravu ali mislim da čemo Matrixa sasvim zbuniti.
Matrixe, jednostavnije nego što sam ti ja pre ovoga napisal nemože. Spoji tako i bit če OK.

Za D+ več sam napisao. D+ ide na lapicu na prvi kontakt. Drugi kontakt iz lampice ide na kontakt bravu a taj je +.
B+ spoji na akomulator to je +.
To je naj jednostavnije rješenje.
Taj B+ mogal bi spojit i drugačije a to je na ampermetar ako ga imaš.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bezimeni

Guest

majstor kaže:
jest, jest, moja pogreška, sad sam bio u garaži, D+ jest masa dok je motor ugašen, druga žica lampice ide na plus...u pravu ste...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

dakle d+ ide na kontrolnu lampicu i kontak bravu,znaci ne treba nikakav osigurac
a ampermetar imam ona njegov fabricki samo neznam dal je ispravan a to je lako provjeriti,i kako da ga spojim sa ampermetrom

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh