• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Imam neke stare slike o tabli,,,pa možda i može poslužiti,,,da neidem sad po mraku da slikam :scratch

Pozdrav Joe! :mrgreen:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Hvala joe.

Lepe slike.

Glede varoval. Imaš še stare (10A so bile bele, rečmo take ki so jih imeli stari avti) ali imaš že tiste nove ploščate?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Batek - malo lomim slovenski,,, pa te nerazumem uvek sta želiš, kao ni sad! Dali fotke od osigurača, ili instrument table?
Ako su osigurači u pitanju...nemam ravne(pljosnate), nego stari tip osigurača, što se koristi na Stojadin i Yugo...
Petre... pomagaj ako vidiš da nekad lupam gluposti!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pa ja onda rasturam ove jezike...hehehe :lol:
Hvala Petre!

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joe, rasturaš, rasturaš.
;)

GROF kaže:
...forumašu firemanpeter!., legijo!, prijatelju moj!!!., najiskrenije čestitke na ponovnom izboljšanju!., na tvome traktoru tomi!!!., odlično odradjeno ili recimo bolje od orginala., onako slično imam brzine na mome tomi., to i takovo mjenjanje brzina ugradjivalo se u tvornici po narudžbi - na zahtjev izbirljivi kupaca i na drugačijim modelima traktora., i to se ugradjivalo unazad 30 godina!!!.-

Prijatelju Grof!
Šteta da ja nisam znal prije da imaju i Prime napravljeono neko takvo rješenje oko tih ručica menjača. Sad sam pogledao slike tvog traktora i vidim da su prebačene bliže ka vozaču ali nevidi se sistem jer je sve ispod lima. Možda je kod tvog traktora to još jednostavnije napravljeno i lakše za napravit. Ja uopšte nisam ni razmišljao da bi se pozanimal kako imaju Prime jer sam mislijo da imaju na način kao AGT (ručica kao na Renault 4) a taj mi se ne dopada. A vidim sad da imaju drugačije.
Ah nema veze, sad imam napravljeno i funkcionira ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Sad sam tražio u kompu sliku od prije postavljenog TV 832,,, nisam siguran ali mislim da je i on imao neko rešenje (bližih ručica)menjanja brzina! Znam da je puknuti rekao jednom prilikom da je ružan traktor :lol: ok to je njegovo mišljenje.
Ajd ako neko ima tu sliku, nek je baci(gde se vidu ručice reduktora i menjača), znam da je GROF tad prokomentiro da on ima nešto slično! Mrzi me da listam unazad, da nađem tu fotku...
Petre...kad malo matira boja,,čekamo nove fotke izboljšanja...ručica ;)

T

Tomazy

Guest

moram priznati joe da je i tvoj fino obojen odlične slikice
a što se slikica tiče pa večina aparata ima funkciju slikanje u sumrak ili portret u sumrak i tu nema odsjaja kolko ja znam ajde peter probaj

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Moje su ručice kopija tog TV 832, samo što su moje još nešto prepravljene da se lakše šalta. A u principu jednako je. Te je slike koje su bile na forumu uslikal moj prijatelj Sančo iz SLO foruma. On ga je uslikao baš zbog tih ručica i tu je sve počelo. A kako išlo dalje več sam vam rekao.

Evo slike.

tv-832-foto_10744305_15065721_15065723.jpg

tv-832-foto_10744305_15065721_17583207.jpg

Ali ja mislim da ove ručice (na sliki iznad) nisu tvornički rad nego kučni. Za tvornički mi se čini malo ...

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17583226.jpg

Eto, kad kažete da se loše vidi. Tu je jedna slika kad još nisam obojao.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Eeee... jeste to je taj :D ,,,znam da ste komentirali o tim ručicama. E sad vidim razliku,,,po ovome ja bi reko da se kod tebe lakše šalta reduktor, jer si izkrivio(polukružno) taj lim što gura ručicu!
Ako je taj na TV832 mogao tako da šalta reduktor,,,pa onda je kod tebe mnogo lakše! Kao pesma...al leđa nebolu :D
Hvala Tomazy za pohvale!
Pozdrav Joe!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Da, tamo se reduktor šaltao jako tvrdo. Sančo je imao priliku to isprobat i rekao da je dosta tvrdo ali može se. Onda smo iskemijali ovo što ispravlja taj problem.

A leđa ne bole više. :D Kad sam več radijo na komfortu, a to je hidro volan i njegova nova pozicija, onda sam morao iči dalje. :mrgreen: Tu je bio još onaj reduktor, predeleko od mene, menjač još bi išao nekako.
A imao sam več sve na pola napravljeno i samo je trebalo još završit.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav društvo!

Petre kad su to sad sve napravo trebaš da "izboljšanja" prodaš u neku od tvornica:
Primu, AGT ili Hitter pa da se ugrađuje na nove traktore te da i drugi korisnici tih traktora mogu da
uštede leđa i rastezanje ruke:D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ah, ovaj patent nije moj.
Inače oni fino čitaju forum i netrebaju kupovat ideje izboljšanja nego jih samo...

Ispod na sliki označeno pokaziva kako sad netreba gledat sa strane na menjač i reduktor u kojoj je brziji. Sad je to označeno kod ručica i vozač vidi to iz sjedala. :mrgreen:

izdelava-rock-menjalnika-in-reduktorja-foto_10744305_17379708_17583246.jpg

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

petre molio bih te da poslikas rucicu od reduktora kad je u sporom modu da vidim dokle ide,i rucicu mjenjac u prvoj.....

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ručica mjenjača je u prvoj matrix123456 daj malo bolje gledaj sliku:D,
a ručica reduktora je u leru između rikverca i brzog hoda :mrgreen:

G

GROF

Guest

zbalija kaže:
Petre kad su to sad sve napravo trebaš da "izboljšanja" prodaš u neku od tvornica:
Primu, AGT ili Hitter pa da se ugrađuje na nove traktore te da i drugi korisnici tih traktora mogu da
uštede leđa i rastezanje ruke:D

Poštovanje dragi moji forumaši!., lipi vam pozdrav svima skupa!!!

...prijatelju i vridni forumašu; zbalija!., fala za pokeljene slikice!., fala, dužnik sam ti!...
ali moram samo iznest moje znanje i spoznaje o ovim produženim ručicama mjenjača!., ma svaka čast i fala nadasve vridnome Petru na njegovom odradjenom poslu - izboljšanju., ali nažalost to i takovo izboljšanje nemože unovčit!., razlog je i više negoli jasan., te i takove ili slične "produžetke" ručice mjenjača prvi je počeo ugradjivat "brend" tomo vinković i to prije neki 30 godina, /već sam negdi pisal o tome., zavisilo je sve o željama kupaca, stroju i tako to,/...., a poslje svi ostali proizvodjači ti naši mali traktorića., svaki inžinjer - majstor - tvornica napravila - prilagodila onako kako je imala ideju na sebi svojstven i jedinstven način., tako AGT ima nesto slično kao stari reno 4 uz kombinirku sa tomom, HITTNER slično kao tomo i Peter naš., jedino PRIMA ima onaj stari način kakav je bil i nekada., a takav način mijenjanja brzina - šaltanja imam i ja na mome tomi!., uz napomenu da sam imal jako, jako puno muke oko mijenjanja brzina jer sam uvik šaltal kontra., a ovim produžecima šaltanje se odvija sasvim kontra od klasičnog redosljeda brzina!., pa sam ja imal dosta problema sa šaltanjem dok sam se privikal na kontra redosljed brzina!!!...

...joe!!!., ma svaka ti čast za tvoju vridnoću i razpoloženost za pomoć!., taman sam krenul kod moga brata da izmirim na tomi onu "masku" za našega mladoga i vridnoga forumaša; BaTek-a., kada vidim da si ti to sve lipo odradil; izmiril, poslikal,... ma svaka ti čast!., /svaka ti dala!!!., vina iz bokala!!!/...

...BaTek!!!., pa ako imaš vremena, novčića, živčića, VOLJE., samo delaj i delaj izboljšanja!!!., u delu - radu je spas!!!

...dragi moj svite!., Bog!., dobro mi stojte, ničeg se nebojte!!!., čitamo se...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

mene takodje 8) prva spora i treca brza....ili obrnuto, uglavnom krajnji polozaji

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh