• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!

Prije svega želim dobrodošlicu svim novim članovima u ovoj temi koji su došli za vrijeme dok mene nije bilo!

Najme crko mi je „hard disc“ na kompjuter, te sam neko vrijeme bio bez neta,
te ujedno nisam moga biti i aktivan na forumu.

Prije svega se moram zahvaliti forumašu Bagudina,
koji mi izašao u susret i sredio računalo na čem mu se lijepo zahvaljujem!

bezimeni ti stvarno nemaš sreće sa tim TV :( ,
svako malo neki problemi, a izgleda da ti je g. Marfi napravio veliko sranje na motoru,
ali poznavajući tebe ti ćeš to srediti da bude "tip top".

Svima želim Čestiti i blagoslovljen Božić i božićne blagdane

u moje ime i u ime moje cijele obitelji!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bezimeni
Znam da ti ne odustaješ i sredičeš u nulu ;)

Zbalija
Zapazijo sam ja da tebe nema i svaka čast Bagudini da ti sredijo comp. Tako se vidi da forumaši sudjeluju- pomažu na sve načine, bilo šta treba.

PS
Iskoristit ču ovu priliku pa ču tako zaželet svim forumašima Blagoslovljen božić i sretnu novu godinu!! :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter ovo mi je drago čuti da se netko zabrinuo da se mi nije što nedaj Bože dogodilo!
Ujedno kad si tu temu potegnuo moram spomenuti GROFA mojeg prijatelja koji me je odmah
drugi dan kad mu nisam odgovorio na PP odmah zvao na mobitel da vid da mi se nije možda što opet dogodilo.

Upravo tako Petre tu se baš vidi da forumaš pomažu jedni drugima na svim mogućim područjima,
a ne samo vezano za poljoprivredu i prateće teme.

Još jedanput veliko hvala Bagudini!

Te ujedno hvala i tebi također želim čestiti i blagoslovljen Božić i božićne Blagdane!

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
odem da mi dorade siceve danas, i za svaki slučaj da provjere i ventil ( koji sam uzeo nov prije par dana), i otkriju da je ustvari ventil trebalo poravnat po obodu...nisam mogao vjerovat, nov iz prodavnice a nije kako treba...
bilo kakva neravnina na sicevima ili ventilima se primijeti nakon prvog poliranja grubom pastom (ako je sve O.K. treba da trag poliranja bude spojen i na ventilu i na sjedistu; ako to nije slucaj onda nesto ne stima) nisam imao slucaj da ostane trag a da ventil pusta
imao sam mnostvo slucajeva da nakon sastavljanja motora pusta kompresiju na ventile, nakon sto prvi puta upali na silu, i odradi nekoliko minuta ventili "legnu" i nema vise pustanja
bezimeni kaže:
...sad još mislim da treba uložak dizne novi da se stavi, i zanima me kako da je pravilno naštelujem??? koliko da stežem da to bude kako treba? :scratch
kao sto rece @puknuti odnesi nekome ko se time bavi i ima aparat (nije to nikakav aparat ustvari, bezvezna klipna pumpa s manometrom); ja stimam da pusta na 160 bar
u svakom slucaju drago mi je da si na kraju otkrio sta je problem i da si ga rijesio

svima koji slave zelim cestit bozic i sretne nastupajuce praznike

G

gasparovic

Guest

Pozdrav svima!
Danas smo krenuli u dorade na prednjoj ralici, naime nije se mogla spustiti dolje ispod razine traktora a to nam je radilo manje probleme s obzirom na neravne terene kod nas.Ovo smo riješili s novim prihvatom cilindra.
Drugi problem je šta je rađena u kućnoj radinosti prije nekoliko godina dok nismo imali od kuda presnimiti sistem prednjeg priključka pa nam je predaleko napred pa odvaja zadnju stranu traktorića u zrak.
Molio bi cijenjene članove foruma koji imaju ralice napred na seriji 4,5, ili 7 da mi pošalju malo detaljnije slike kako je to izvedeno kod vas.
Isto tako me zanima dali je netko ugrađivao neki drugi razvodnik za hidrauliku koji bi imao dvije ručice tj. dva izlaza da možemo u isto vrijeme raditi s prednjom i zadnjom daskom.
Snijeg najviše čistimo na parkingu ispred firme i sve moramo gurati na jednu stranu tako da pola vremena provedemo vraćajući se unatrag a zadnja daska služi kao uteg.
Slike može ovdje ili na e-mail: mario.commerce@hi.t-com.hr
Unaprijed hvala i još jednom pozdrav iz Jezerana.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdrav.

Malo poglj moj album s slikami.

http://www.mojalbum.com/batekk

Drugače najbolj preprosto za upravljanje sprednje in zadnje hidravlike narediš z ventilom. Potem s pomočjo ročice samo upravljaš na katero stran boš upravljal.

hidravlika-foto_10819035_14548307_14419506.jpg

Lahko pa se takole odločiš.

hidravlika-foto_10819035_14548307_14869147.jpg

2 spredaj (dvigovanje snežna deska levo desno) in 2 zadaj (cena pri nas v sloveniji med 3 ali 4 ročkami je bila razlike cca 30€)

Lahko jo zmontiraš na desnem zadnjem blatniku. Če ti varnostni lok to dopušča.

Glede premalo hoda cilinda malo razmisli o dvostopenskem cilindru (kot ga ima kiper prikolica).

Glede višine si lahko takole pomagaš:
sprednja-hidravlika-foto_10819035_14417392_14419496.jpg

Po preizkušnji sem mogel zaradi višine malo konstrukcijo spremeniti. Dobil sem cca 10 cm višine
http://www.mojalbum.com/sprednja-hidravlika-foto_10819035_14417392_14419502.jpg

Glede uteži za zadnji konec lahko narediš sledeče:

Pri seriji 4**,5**, ko imajo majhna kolesa

utezi-foto_10819035_14922387_15278737.jpg

(notranja utež je od AGT 26kg)

Ali pri seriji 73*,83*

dodatne-notranje-utezi-foto_10744305_14940326_15054753.jpg

dodatne-notranje-utezi-foto_10744305_14940326_14940340.jpg

(notranja utež je od 420)

Brez teh uteži sme imel težavo ker mi je rado zadnji konec dvignilo in ko sem obračal volan je sprednji konec stal na mestu in zadnji konec se je premikal levo desno.

Za slike ti lahko pošljem na email. Samo podo pozoren da imaš kar dobro internet povezavo. Ker sem grofu preveč nafilal :p in me je verjetnu še 3 dni kle...

G

GROF

Guest

LIPI POZDRAV!; gašparović!!!

...pa prijatelju i susjede moj!., vidim da se bez potribe mučiš i napinješ živčiće svoga dragoga i nadasve vridnoga tate Željka!!!., moja poruka tebi!!!, /molim te nemoj se ljutit!.,/ dobronamjerna je!!!.,
KUPI SEBI NOVOGA TRAKTORIĆA! sa ralicom, kabinom, široki gumami,... imaš priliku i želju!., pa stvarno neznam ča se čeka???., aj Bog!

...blagoslovljeni Božićni blagdani i nadasve Sretna NOVA godina! 2010.!!!

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

pozdrav dali tko ima sliku od hidraulicnog volana na tv 418?
i dali je moguce ugraditi ga?

G

gasparovic

Guest

Dagi susjedu,prijatelju legendo znanja o TV. pitanje tj.preporuka ti je na mjestu.
Ali, uvijek ima ALI za našu poljoprivredu imam sve priključke ( silne poljoprivrede ).Imam IMT 539 za kositi travu i cijepati drva, ovaj je za malo bašte i pomoć pokosit i sl., ralica na njemu služi odlično za naše potrebe.
Nije samo kupit traktorić, kabinu, ralicu i to je to a šta je s plugom, frezom, kosom,grabljama za sijeno, prikolicom.
Da sve to dam za neku sitnicu od cijene jer je staro al ispravno 100% ( šta god tko rekal o španjolskom motoru nebi ga mijenjali za nijedan drugi mislim da smo se puno puta uvjerili da je odličan ) i dam 100.000kn za sve novo nema smisla još imam puno drugih stvari u planu prije toga.

Nadam se da je objašnjenje na mjestu ;)

Trenutno razmišljam o širokim gumama i onoj kabini koju sam poslikal kod prijatelja Majsića kako bi nju nabavil za zimu za ovoga!
Tako da ako netko ima neke ideje ili cijene za navedeno bit će više nego dobrodošao sa pomoći.

Pozdrav iz Jezerana!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Gasparovic
Klikni na "TV-731" izpod mog podpisa, tamo su ti slike mog traktora, njegove ralice, ventila, dodatnih utegova na kotačima na vanjski i unutrašnjoj strani... Puno toga što si tražijo. ;)

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

Pozdrav. evo poceli radovi oko TV. ostao sam bez zadnjeg pogona jer mi je ispala kruna na pogonskoj osovini na zglobu, naprjed do mjenjaca pa sam uspio zamjenit i stavit nove ležajeve bez raskapanja zgloba.bilo je još radova i oko cilindra hidraulike jer je propustio ulje evo slikica. http://img709.imageshack.us/gal.php?g=f ... ia0230.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

yzf ico čestitke na radovima!

Koliko vidim sprema se ugradnja hidrauličnog upravljača;
od čega je cilindar, koju glavu planiraš ugraditi i sl....?

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

pozdrav da sprema se hidaulicni volan a neznam jos, imam dva cilindra pa mjerim malo da vidim koji ce ici a sada baš nema vremena pa se ne opterecivam s tim.naj vjerojatnije da neci ici hidraulicna glava nego jednorucni dvoradni razvodnik.na ljevu ruku kod sjedala malo bedasto ali vidjet cemo. 8)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

yzt ico pozdrav!

Kad već planiraš da staviš razvodnik umjesto hidraulične glave,
onda bi bilo možda zgodno da nabaviš neki "jostik" da imaš sistem upravljanja kako imaju
"bob cat" i njemu slični strojevi.

G

GROF

Guest

gasparovic kaže:
Dagi susjedu,prijatelju legendo znanja o TV. pitanje tj.preporuka ti je na mjestu.
Ali, uvijek ima ALI za našu poljoprivredu imam sve priključke ( silne poljoprivrede ).Imam IMT 539 za kositi travu i cijepati drva, ovaj je za malo bašte i pomoć pokosit i sl., ralica na njemu služi odlično za naše potrebe.
Nije samo kupit traktorić, kabinu, ralicu i to je to a šta je s plugom, frezom, kosom,grabljama za sijeno, prikolicom.
Da sve to dam za neku sitnicu od cijene jer je staro al ispravno 100% ( šta god tko rekal o španjolskom motoru nebi ga mijenjali za nijedan drugi mislim da smo se puno puta uvjerili da je odličan ) i dam 100.000kn za sve novo nema smisla još imam puno drugih stvari u planu prije toga.

Nadam se da je objašnjenje na mjestu ;)

Trenutno razmišljam o širokim gumama i onoj kabini koju sam poslikal kod prijatelja Majsića kako bi nju nabavil za zimu za ovoga!
Tako da ako netko ima neke ideje ili cijene za navedeno bit će više nego dobrodošao sa pomoći.

Pozdrav iz Jezerana!

POŠTOVANJE! Sretna NOVA 2010. godina svima skupa!!!

...ma prijatelju moj!., objašnjenje je i više negoli na mestu!., a kako i sam pišeš taj ALI!., ali! moram ti napisat da nima većega zadovoljstva od onoga kada nešto sam stvoriš ili kupiš /primjera radi ko u vome slučaju!/., to moraš kupit i doživit!!!., jer znaš onu narodnu???!., nebi bilo budala i veselja kada bi sve u životu delali i odradjivali sa ekonomskoga stajališta - gledišta!., rekli bi pametni bosanci!., ćef je ćef!!!., tako da ovo tvoje o delu i poljoprivredi, traktorićima na raspolaganju, priključnim orudjima,... bla, bla, bla,... ne drži vodu!., kako sam ti već poručil ovim putem, a bilo je usmenog - osobnog predavanja i preporuke o novim nabavkama!., tako ti ponovo skrićem pažnju na novi stroj i to svakako; AGT!., a prošal bi i; HITTNER!!!., ma prijatelju moj nebi se ti dal van iz "kabinice", a kako samo dobro grijedu, a imadu i radijo unutri!!!...
...meni se sa tobom sada dešava ko i sa mojim prijateljem ŠUMAROM!., znaš i sam koliko je bilo napinjanja oko traktora zelenka., ali ne PRIME., već DŽONIJA!!!., ma smo se bili posvadjali na mrtvo jime dok stroj ni došal u dvorišće!., a sada se čovik neda van iznjega!., ma se sa DŽONKOM ide nediljom i na SVETU MAŠU!!!...tako ti je to kod nas seljački bećara!., ili kako zna reć moj strika iz ravne i zlatne nam slavonije!; nas LIČKI GANSTERA!!!...

...prijatelju!, susjedu!, legijo!, preponosni korisniče traktora tome već veliki broj godina!!!., sam gazda STIPA iz HITTNERA obećal je dobro razvezat vriću sa popustom osobno zate!., TAKO DA!!!... je... čovika kaj se neda nagovorit!

Bog!., SRETNO!., čitamo se..., p.s. ma ja ću svakako jedan dan navratit na čašicu razgovora kotebe!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

yzf ico kaže:
pozdrav da sprema se hidaulicni volan a neznam jos, imam dva cilindra pa mjerim malo da vidim koji ce ici a sada baš nema vremena pa se ne opterecivam s tim.naj vjerojatnije da neci ici hidraulicna glava nego jednorucni dvoradni razvodnik.na ljevu ruku kod sjedala malo bedasto ali vidjet cemo. 8)

E pa to me baš zanima kako če to radit. Ne kažem da neče ali...
Svakako obaveštavaj nas tu kako idu radovi.

PS
Svima želim sretnu novu godinu 2010!!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

yzf ico kaže:
Ako si stvarno odlucio to napraviti predlažem drugu varijanu .
skini sponu volana i produži je do razvodnika ,spoji je derekt s klipom (može i na rucku ,mislim da je bolje direkt)
Bitno je da je razvodnik da dijelu traktora koji se giba , dakle ako je meh.volan fiksiran na prednjem dijelu rtaktora -razvodnik ide na zadnji ...ili obernuto
Princip rada : kada okreneš kolo volana preko spone on gurne klip razvodnika i neka od komora cilindra dobije ulje .
Kada cil. dobije ulje zakrene kotače / prelomi zglob i sam sebe tj. klip razodnika vrati u nulti položaj -sustav miruje .

Takav sistem sam htio predlagati vatrogascu ali me prestigao i nabrzinu stresao lovu za hid glavu volana.
Ima tu još nekijih sitnica pa ako si spreman surađivati ..idemo u detalje "za stolom"

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh