• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

vimi kaže:
pozdrav!
i ja imam tv 418 ali prije 4 god pukao mu blok i sad imam blok od tv 522 ili 523 ali neodgovaras mu cilindar ima li netko kadvu ideju kako to napraviti 418 cilindar je malo uži od 523 a ovo drugo sve odgovara.
ako ima netko kakv prjedlog volio big da mi kaže
1. mozes kupiti radilicu za LDA 820 (vislje koljeno za 5 mm - hod klipa veci za 10 mm), klipnjacu (masivniju nego za LDA 100), klip+karike+cilindar 102 mm i sve to spakovati u taj blok
2. mozes piksovati ili blok ili cilindar (dio koji ulazi u blok motora)

radio sam kombinaciju cilindar 100 mm od LDA 100 na blok i radilicu od LDA 820 uz podbacivanje pikse ispod cilindra, zbog vece rupe u bloku ali i zbog veceg hoda klipa na LDA 820 (kako klip nebi izlazio iznad cilindra)
ovaj slucaj koji ti imas nisam radio ali to ne znaci da nije izvodivo.....da ne duzim :roll:

evo malo skicirano (lose do Boga miloga) nadam se da ce biti jasnije :oops:
82395677.jpg

druga kombinacija je da ne busis blok za ovaj dio gdje piksa nalijeze na blok nego da skratis cilindar za vrijednost H
60238554.jpg

B

bezimeni

Guest

ja sam kupio nedavno klip cilindar i karike za lda 100, sve novo i platio sam nešto oko 180€, a to što ti tražiš je možda malo skuplje ali nemaš nikakvih zajebancija, postavi i vozi, imaš sve novo bez ikakvih prepravki. ne isplati se mučit za relativno male par koliko koštaju novi dijelovi...

M

maliali

Guest

Pozdrav svima !
s obzirom da imam 6 ha zemlje (blagi nagib) koje pretvaram u vocnjak, da li mi neko moze reci da li bi mi bio dovoljan tomo vinkovic 821 koji bi sluzio prvenstveno za frezanje ili bi mi trebala mozda neka jaca serija?

i da li je realna cijena 26000 kuna za traktor tomo vinkovic 821, god 91 zajedno sa plugom,prikolicom i frezom?

hvala

G

GROF

Guest

LIPI POZDRAV; maliali!!!

TOČNO!., sa tomicom tv-821 delal bi sve to navedeno bez problema., a i puno, puno više!

...REALNA CIJENA =26.000,00 KN.-???., nešto pisat napamet je dosta teško., ali.,ako je stroj i gori navedeni priključci doniklje dobri., cijena je stvarno i "više" negoli realna!!!???., daj ku slikicu., ili, ili, kupuj!

...SERVANTES!!!., forumašu!., nevidimo tvoje slikice., ajde napravi nekakova izboljšanja sa keljem slikic makina!

p.s. SVIM dragim forumašima najboljega poljoprivrednoga-foruma! ČESTIT BOŽIĆ I BOŽIĆNI BLAGDANI!., NADASVE SRETNA I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2010. GODINA! Bog!., čitamo se...

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Servantes kaže:
Pozdrav svite!
Evo i mojih kućnih ljubimaca poredanih po vremenu...
Izgleda da je neko obrisao slike,,,nevidim razlog zašto???
Moderatori rade svoj posao...hmmm ??? !!!
Čovek postavio svoje prve fotke,,,a ono pobrisane... :evil:

maliali kaže:
Pozdrav svima !
s obzirom da imam 6 ha zemlje (blagi nagib) koje pretvaram u vocnjak, da li mi neko moze reci da li bi mi bio dovoljan tomo vinkovic 821 koji bi sluzio prvenstveno za frezanje ili bi mi trebala mozda neka jaca serija?
hvala
Nisam radio velike površine sa Tomom,,,ali znam jednog drugara koji ima 3ha voćnjaka 20godina, i sve je obrađiva sa motokultivatorom imt 509(oranje, frezanje, prevoz)...pa ako on može,,, zašto nebi mogao Tomica 6ha.
Al bi ja išao na malo jači - bar 30ks!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

G

GROF

Guest

... joekiki !!!., svaka čast!., pa ti si stvarno pravi prijatelj i drugar !!!

FALA, FALA ti u ime celoga svita fprumaša i u moje osobno ime!., mišljenja sam da će i naš novi član-forumaš; servantes! bit zadovoljan kada se napokon moredu vidit i njegove makine!!!

... servantes !!! sretno ti sa novim priminim traktorom u delu!., neka dobro i dugo služi!

B

bezimeni

Guest

ima li ko da prodaje kakav dobar lda100, da se više ne mučim sa ovim, danas sam ga sastavio nakon što sam stavio nove ventile, vodilice i nakon što su sicevi ventila ufrezani i ušlajfani. ponovo pušta na usisni ventil. prava prokletnija... ozbiljno, ako neko ima ovaj motor ili zna gdje ima da se uzme, javite.

M

maliali

Guest

covjek kaze da je freza nova i da je siroka 1,20 m. nije li to puno za tomeka 821? spustio bih cijenu jos za 2000,00 kn.
zna li mozda neko ima li gdje kakav povoljan tomica od 30 ks?
slazem se sa joekikiem da bi mozda jaci bio bolji za toliku povrsinu.
lijep pozdrav

D

ddd

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Servantes kaže:
Pozdrav svite!
Evo i mojih kućnih ljubimaca poredanih po vremenu...
maliali kaže:
Pozdrav svima !
hvala
Nisam radio velike površine sa Tomom,,,ali znam jednog drugara koji ima 3ha voćnjaka 20godina, i sve je obrađiva sa motokultivatorom imt 509(oranje, frezanje, prevoz)...pa ako on može,,, zašto nebi mogao Tomica 6ha.
Al bi ja išao na malo jači - bar 30ks!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

:) Uvijek na ovakva razmišljanja se sjetim kako je moj djed, a sigurno i vaši obrađivali zemlju sa konjem i jednobraznim plugom, te u mom slučaju djed prolazio kroz red vinograda šest puta a ja sada sa traktorom i tri pluga dva puta... i još sjedim. I opet mi je teško. Sve se može... samo je pitanje koliko teško i sporo.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

bezimeni kaže:
ima li ko da prodaje kakav dobar lda100, da se više ne mučim sa ovim, danas sam ga sastavio nakon što sam stavio nove ventile, vodilice i nakon što su sicevi ventila ufrezani i ušlajfani. ponovo pušta na usisni ventil. prava prokletnija... ozbiljno, ako neko ima ovaj motor ili zna gdje ima da se uzme, javite.
Da nije možda pukla glava?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
e bas me zanima sta se s tim motorom desava........koliko uopste pusta?
ne znam koliko ti se isplati kupovati drugi motor :roll: ima MWM i mogli bi nesto iskompenzirati ako si zainteresovan

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132

bezimeni kaže:

Zašto kupovati cjeli motor ako je problem samo u glavi motora ? Najprije ponovno obraditi ventilsko sjedište sa polirnom pastom, onda montirati oprugu i probati sa benzinom kojeg uliješ u kanal na usisu ili avspuhu i kontrolirati ako ti to dihtuje. Ako ne onda ponovno skidaš ventil i ponovo ga ošlajfuješ te ponovno ispituješ. Može se zamjeniti i ziceve ventila. A ako ništa od toga ne pomogne onda traži polovnu glavu ili trk u dučan po kupiju koja mislim da nije tako skupa.

Imao sam takvi problem na TV523 tako da znam o čemu to pričam. 8)

I ja u ovi prilici svima članovima želim čestit BOŽIČ i SRETNU NOVU GODINU 2010 ! :D

B

bezimeni

Guest

majstore,

nisam siguran da je pukla glava jer kad pogledam kroz usisni otvor dok polako okrećem remenicu i dok nabija kompresiju, pojavljuju se balončići po rubu ventila i to u nafti koju je tuda već progurao, znači ventil je sav mokar, što ne smije biti.

edo,

pušta toliko da se i čuje pištanje i vide se baloni skoro na dvije trećine ruba ventila, evo imam jednu soluciju da probam drugu glavu, pa ako ne uspije, javljam se. najviše mi žao novih dijelova što sam ubacio...

komar,

nosio sam jučer u radionu gdje su mi obrađivali siceve da mi to ponove, ali samo su ih još malo ušlajfali pastom, i probali dihtuje li, i to s naftom, naravno da nije puštalo jer je gusta, i čude se kako pušta mada je i sic i obod ventila bio zagaravljen što ne smije bit nakon 10 minuta rada. ja sam kod kuće nasuo benzin i stvarno nije puštalo, namontiram, i opet isto...volio bih da to neko od vas vidi, zaista. pokušaću snimit klip danas pa da vidite šta se dešava.
opet ću otić da još jednom ufrezaju taj usisni. izduvni je suh. probaću prvo ovo pa drugu glavu.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ajoj, pa ovo ti je stvarno zajebancija sa tom ventilom. Baš mi je čudno kako to može bit. :scratch

B

bezimeni

Guest

odem da mi dorade siceve danas, i za svaki slučaj da provjere i ventil ( koji sam uzeo nov prije par dana), i otkriju da je ustvari ventil trebalo poravnat po obodu...nisam mogao vjerovat, nov iz prodavnice a nije kako treba...stvarno je nejjeftiniji originalni dio, al šta ću kad samo smeće ima ovdje da se kupi...sad još mislim da treba uložak dizne novi da se stavi, i zanima me kako da je pravilno naštelujem??? koliko da stežem da to bude kako treba? :scratch

sad kad upali nema više onaj metalni zvuk kao ranije, valjda zato jer klip nema lufta u cilindru a ni karika u klipu, sad čujem kad me neko nešto pita, dosta je tiši.

pozdrav, firemanpeter!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

bezimeni kaže:
sad kad upali nema više onaj metalni zvuk kao ranije, valjda zato jer klip nema lufta u cilindru a ni karika u klipu, sad čujem kad me neko nešto pita, dosta je tiši.

pozdrav,
razlog tome je (vjerojatno..iako kod tebe se svega čudnoga događa) preveliki kompresioni prostor .
Ako ti ne smeta i pali na ovoj zimi( bez problema ) bolje ostavi tako jer su manje šanse da ti opet propuše ispod glave

bezimeni kaže:
i zanima me kako da je pravilno naštelujem??? koliko da stežem da to bude kako treba? :scratch
Za pravilno štelanje ti treba manometar , odnosno uređaj za štelanje ..ne pokušavaj ga kupiti ,to se podesi u 5 min. kod majstora za visokotlacne pumpe .

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Nosi tu diznu kod majstora, kako več Puknuti reče, podpisujem. Sam bez te pumpe i manometra nečeš moči naštelat a on za 5 min. Svaki majstor ko se dosta bavi sa dieslima ima tu spravu.
Super da si odkrijo grešku na ventilu, stvarno imaš Marfija kod kuče, goni ga u...

B

bezimeni

Guest

puknuti,

meni je drago što je sad tiši, radi sad fino kao ostali traktori, ne zvoni više, a kompresioni prostor nije veći od 1mm...

firemanpeter, iza božića kupujem novi uložak dizne i nosim na štelovanje...
p.s. nije to više ni marfi, to je marti misterija, koliko se meni čini, majku mu poljubim!

pozdrav svima, hvala na pomoći, savjetima, strpljenju i razumijevanju i sretan božić i nova godina svima!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh