Re: TOMO VINKOVIĆ
BaTeK kaže:
Pozdrav Grof
Pri tednina sam te pitao zaradi zadnjog zapore diferenciala (špera).
Ekola pronašao sam slike tega TV 826 (v sloveniji se prodaje)
Poglej kako ima na na obeh straneh za vključevanje špere
Ima zelo zelo lepe gume, Traktorju mu kar zelo dopate tele gume 8)
lp batek
...veliki pozdrav prijatelju BaTek!., oprosti nisam vidil i nisam razumil ča ti ni bilo jasno?!!!
Da., sada vidim na ovoj slikici ča si zakeljil da ovaj traktor tome ima dvije nožne komande za "šperu" - blokadu diferencijala!., pa prijatelju moj!., stvarno neznam čemu služi ova liva nožna komanda., moja gruba predpostavka je da je gazda i vlasnik tome napravil nekakova izboljšanja?., ali stvarno tako nešto vidim prvi put!!!., ona nožna komanda sa desne strane je blokada prednjega diferencijala - špera ili kako već ko to i takovo zove???., povezana je sistemom sajle - čeličnog užeta., aktivira se kada vozač traktorića sa svojom desnom nogom nagazi nožnu komandu, zblokira u prednjeme diferencijalu prijenosnike kako bi sa manjim proklizavanjem i većom vučnom silom povukao neki teret ili sam traktorić iz blata!., ja tu i takovu šperu nisam nikada koristil., vidi se i na jednoj od moji slikica kako je zblokirana sa nekakovom drvenom kajlom - šćikom da nemogu zabunom ili nehotice aktivirati blokadu diferencijala!., smatram i takovoga sam mišljenja kadi traktorić nemore izać sa standardnim pogonom izmjenične vuče na sva četri kotača križno, jednostavno ga nesilim!!!., a da svakako moram potvrditi prijatelju BaTek da traktorić ima odlične gume!., jebački izgljeda sa tim i takovim gumama!!!., reklo bi se pravi macan!!!
...veliki pozdrav prijatelju Bagudina!., evo ovim postom te javno pozdravljam uz napomenu da je ona tvoja "kuka" za volan naručena danas; 27.01.2010.god.,srijeda, oko 14.00 sati kod moga kumića MIŠKOVA! i dolazi iz dojča najzadnje za USKRS., a možda i prije., košta izmedju; =14,99 i =19,99 eura!!!., e da!., nas puno, puno tvoji štovatelja čekamo slikice tvoga lipicanera traktora tome, prikoličice + plugova + brane /drljača/., i svakako tvoje + mučenice
/roto-kopačice!/.-, ljubi svoje cure!., fala za dobar, dobar filmić!., dobro mi stoj!!!...
....veliki i lipi pozdrav iz moje like - Jezerana!., zatrpana sa snigom, oko 40 cm i na neki -13., /GLOBALNO TOPLO!/