• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: TOMO VINKOVIĆ

molio bih cjenjenog clana bateka da u temi ˝vitlo za toma vinkovica˝ malo vise objasni svoje elektricno vitlo cije sam slike nasao u njegovom albumu

pozdrav matrix

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdrav.

Imam vprašanj kam naj vežem števec delovnih ur?

Da mi bo števec delal samo takrat ko bo traktro laufal.

lp batek

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Veži na D+ iz alternatora, ako ga imaš, ili paralelno lampici za ulje (stavi 4W žarulju za kontrolu tlaka ulja).

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ovo sa meračem broja sati nije loša ideja prepraviti!
Mnogo puta ugasiš traktor,,, a kontakt na bravi ostane...i brojač broji li broji...
Tako da veza brojača na D+ nije loše! Čak što više odlično, u odnosu na tvorničku varijantu(što je samo preko kontakta brave)! Ali kad crkne punjenje - opet neće brojat sat!
A za paralelnu vezu sa lampicom ulja :scratch nekontam - da izmerim minute koliko je traktor radio bez podmazivanja, dok nije zaribao... :lol: Možda nisam dobro shvatio,,,ali
tu bi trebalo nešto oko automata pritiska ulja izmudrovati...jer kad ima mazanja motora, na automatu nema mase....
Pozdrav Joe! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

ZJ kaže:
Veži na D+ iz alternatora, ako ga imaš, ili paralelno lampici za ulje (stavi 4W žarulju za kontrolu tlaka ulja).
Ovo sa D+ je jasno ,
Pitanje: s koliko se A(ampera ) preko D+ smije opteretiti alt?
Ovo s uljem mi nije jasno ,pojasni ili ispravi post :oops: jer paralerna veza sa žaruljo nema smisla ;)

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

zj je možda mislio da + uzmeš s žarulje, dakle kad kontakt daš ima i napona, a minus normalno za šasiju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Znam ja kaj je on mislio samo to nije napisao,+ treba uzeti iza žarulje tj. između žarulje i indikatora i masu - ali masu s blatobrana

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ja sam brojač sati montirao tako da ide minus iz šasije, a + sam oduzeo iz žice koja ide na lampicu za alternator to je D+. Znači baš tako kako i ZJ reko. Sad ima 75 RS i nije bilo nikakvih problema, radi kako treba, znači samo kad radi motor.

AGRIPLUS65 kaže:
dali ima puno posla oko toga , ili je bolje majstora zvat :?:
ako ne kaj treba napravit :scratch

Onaj ko je to več radijo netreba mu baš puno vremena da to naštela, znači nije baš puno težko.
Na remenici su ti dvije rupice a na kučištu motora jedna. Kad se pokriva prva rupica sa oznakom na kučištu, tad treba dizna špricat naftu u cilindar. Druga rupica je GMT. Tebe interesuje ona prva. Trebaš postiči baš to što sam več napisal.
Trenutak špricanja se šteluje sa podbacivanjem ili oduzimanjem podložke izpod Bosch pumpe.

puknuti kaže:
petar kaže:
zj je možda mislio da + uzmeš s žarulje, dakle kad kontakt daš ima i napona, a minus normalno za šasiju.
Znam ja kaj je on mislio samo to nije napisao,+ treba uzeti iza žarulje tj. između žarulje i indikatora i masu - ali masu s blatobrana

Puknuti
Ja bi masu iz prednjeg blatobrana, pošto je taj iz plastike. A jeli, oče li to iči, mislim radi li to? :roll: :scratch
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdrav Grof

Pri tednina sam te pitao zaradi zadnjog zapore diferenciala (špera).

Ekola pronašao sam slike tega TV 826 (v sloveniji se prodaje)

tv-foto_10819035_10819076_17603769.jpg

Poglej kako ima na na obeh straneh za vključevanje špere

tv-foto_10819035_10819076_17603768.jpg

tv-foto_10819035_10819076_17603767.jpg

tv-foto_10819035_10819076_17603766.jpg

Ima zelo zelo lepe gume, Traktorju mu kar zelo dopate tele gume 8)

lp batek

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

firemanpeter kaže:
Puknuti
Ja bi masu iz prednjeg blatobrana, pošto je taj iz plastike. A jeli, oče li to iči, mislim radi li to? :roll: :scratch
Nevalja prednji blatobran ..ali ako vec moraš spojiti na prednjoj strani hauba je dobar izbor .

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Da, pogotovo dobro što je sva stavljena na gumu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

A nije , ima masu na lampama , probaj ako ne vjeruješ .
Osim ako lampe nemaš na blatobranima :roll:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da li bi mi neko mogo rec koliko bi kosto nov ili polovan razvodnik za hidrauliku,treba mi da ugradim an moj tv da mogu upravljat dvoradnim cilindrima

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Puknuti
Čini mi se da lampe imaju masu, čini mi se zato jer sijaju :scratch :lol:
Ali dobijaju masu po žici a ne po haubi tako da...
Sad smo več previše off.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

puknuti kaže:
firemanpeter kaže:
Da, pogotovo dobro što je sva stavljena na gumu.
A nije , ima masu na lampama , probaj ako ne vjeruješ .
Osim ako lampe nemaš na blatobranima :roll:

Masa ti na seriji 700 za prednje lampe ide na sljedeći način:
žica je pričvršćena ispod reglera
te ona vodi do komadne ploče tamo se razvodi za potrebne potrošače
na komadnoj ploči te se ponovno vraća na prednji dio traktora za
prednja svjetla tako da....... masu prednje lampe nemaju od haube pošto
je uležištena na selen blokove, a nosači lampi su na gumenim pločama i ti po dva komada :D

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

@zbalija
I kaj , nema mase na lampama? _ pročitaj ponovno , ja sam napisao da ima masu na lampama .

firemanpeter kaže:
Puknuti
Sad smo več previše off.

je baš tak i ta masa ti goni onaj brojač satova rada -ipak se okreče

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Možda ovako....

Stim da sijalica bude za nijansu veće snage,,, da se ne usija vlakno - a provede struju dovoljnu, za brojač sati rada!
Joe! :mrgreen:

G

GROF

Guest

BaTeK kaže:
Pozdrav Grof

Pri tednina sam te pitao zaradi zadnjog zapore diferenciala (špera).

Ekola pronašao sam slike tega TV 826 (v sloveniji se prodaje)

tv-foto_10819035_10819076_17603769.jpg

Poglej kako ima na na obeh straneh za vključevanje špere

Ima zelo zelo lepe gume, Traktorju mu kar zelo dopate tele gume 8)
lp batek

...veliki pozdrav prijatelju BaTek!., oprosti nisam vidil i nisam razumil ča ti ni bilo jasno?!!!

Da., sada vidim na ovoj slikici ča si zakeljil da ovaj traktor tome ima dvije nožne komande za "šperu" - blokadu diferencijala!., pa prijatelju moj!., stvarno neznam čemu služi ova liva nožna komanda., moja gruba predpostavka je da je gazda i vlasnik tome napravil nekakova izboljšanja?., ali stvarno tako nešto vidim prvi put!!!., ona nožna komanda sa desne strane je blokada prednjega diferencijala - špera ili kako već ko to i takovo zove???., povezana je sistemom sajle - čeličnog užeta., aktivira se kada vozač traktorića sa svojom desnom nogom nagazi nožnu komandu, zblokira u prednjeme diferencijalu prijenosnike kako bi sa manjim proklizavanjem i većom vučnom silom povukao neki teret ili sam traktorić iz blata!., ja tu i takovu šperu nisam nikada koristil., vidi se i na jednoj od moji slikica kako je zblokirana sa nekakovom drvenom kajlom - šćikom da nemogu zabunom ili nehotice aktivirati blokadu diferencijala!., smatram i takovoga sam mišljenja kadi traktorić nemore izać sa standardnim pogonom izmjenične vuče na sva četri kotača križno, jednostavno ga nesilim!!!., a da svakako moram potvrditi prijatelju BaTek da traktorić ima odlične gume!., jebački izgljeda sa tim i takovim gumama!!!., reklo bi se pravi macan!!!

...veliki pozdrav prijatelju Bagudina!., evo ovim postom te javno pozdravljam uz napomenu da je ona tvoja "kuka" za volan naručena danas; 27.01.2010.god.,srijeda, oko 14.00 sati kod moga kumića MIŠKOVA! i dolazi iz dojča najzadnje za USKRS., a možda i prije., košta izmedju; =14,99 i =19,99 eura!!!., e da!., nas puno, puno tvoji štovatelja čekamo slikice tvoga lipicanera traktora tome, prikoličice + plugova + brane /drljača/., i svakako tvoje + mučenice
/roto-kopačice!/.-, ljubi svoje cure!., fala za dobar, dobar filmić!., dobro mi stoj!!!...

....veliki i lipi pozdrav iz moje like - Jezerana!., zatrpana sa snigom, oko 40 cm i na neki -13., /GLOBALNO TOPLO!/

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

puknuti kaže:
firemanpeter kaže:
Puknuti
Sad smo več previše off.

je baš tak i ta masa ti goni onaj brojač satova rada -ipak se okreče

Istina, masa mi goni brojač ali preko kabla a ne preko haube. :lol: :lol: :mrgreen:

Grof
Jel, naručijo si za Bagudinu kuglu (ručicu) za volan. Ja sam nju dobijo iz Amerike, majke mi.
Kao da ih nebi bilo puno kod nas :lol: :mrgreen:

G

GROF

Guest

firemanpeter kaže:
puknuti kaže:
Grof
Jel, naručijo si za Bagudinu kuglu (ručicu) za volan. Ja sam nju dobijo iz Amerike, majke mi.
Kao da ih nebi bilo puno kod nas :lol: :mrgreen:

...pozdrav lipi Petre!!!., ma legenda si!!!, vjerujem ti!!!., ipak je amerika - amerika!., i da u pravu si!, kuglu - ručicu za volan naručil sam od kuma iz Njemačke za frenda Bagudinu!!!., ma dopala mu se moja!, sa moga traktorića!., a istu tu i takovu ručicu - kuglu za volan koristimo na svim traktorićima već puni 30-set i malo godin!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh