• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

GROF kaže:
....stvarno neznam čemu služi ova liva nožna komanda., moja gruba predpostavka je da je gazda i vlasnik tome napravil nekakova izboljšanja?., ali stvarno tako nešto vidim prvi put!!!., ona nožna komanda sa desne strane je blokada prednjega diferencijala - špera ili kako već ko to i takovo zove???......ja tu i takovu šperu nisam nikada koristil......smatram i takovoga sam mišljenja kadi traktorić nemore izać sa standardnim pogonom izmjenične vuče na sva četri kotača križno, jednostavno ga nesilim!!!
ni ja nisam cuo niti vidio da neki TV ima blokadu oba diferencijala ali sam svakako razmisljao o tome kako bi bilo dobro da se moze blokirati i zadnji diferencijal, cak smo negdje spomenuli kako bi se moglo to home made izvesti; ili barem nekako razdvojiti kocnice pa kociti ako neki od zadnjih tockova proklize (kao IMT) :roll:
GROF kaže:
jebački izgljeda sa tim i takovim gumama!!!...
hehe dobro si se izrazio

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

GROF kaže:
firemanpeter kaže:
puknuti kaže:
Grof
Jel, naručijo si za Bagudinu kuglu (ručicu) za volan. Ja sam nju dobijo iz Amerike, majke mi.
Kao da ih nebi bilo puno kod nas :lol: :mrgreen:

...pozdrav lipi Petre!!!., ma legenda si!!!, vjerujem ti!!!., ipak je amerika - amerika!., i da u pravu si!, kuglu - ručicu za volan naručil sam od kuma iz Njemačke za frenda Bagudinu!!!., ma dopala mu se moja!, sa moga traktorića!., a istu tu i takovu ručicu - kuglu za volan koristimo na svim traktorićima već puni 30-set i malo godin!!!
U ipercoopu je bilo tih kugli, ja sam doneo za skoro cijelo selo, koštala je 20-25kn.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

mislite kugli za volan,pomocna rucica za volan,toga kod nas ima za 2 evra

ovaj tomo sto je batek izbacio stvarno ko sto reko grof izgleda jebacki bas je mocan

e jedno pitanje za vas a i za bateka koji je to uradio na svom traktoru
dakle da li samo mogu probusiti ovaj pipak ovde i narezat i uvrnuti holender i crjevo i da imam dovsmjerni cilindar
ili moram nesto tokariti. i da li uopst moze sa sadasnjim gumicama u cilindru trpiti ulje sa druge strane
hidravlika-foto_10819035_14548307_14848486.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ne trebaš ništa tokariti, bušiti i sl...
samo staviš holeder spojnicu umjesto onoga čepa i to je to.,
to ti važi za cilindre proizvodnje PPT koji su se ugrađivali na traktor sa TV oznakom
dok traktori sa TT oznakom imaju kutinske cilindre koji imaju taj čep puno manji.

Posljednje uređivanje od moderatora:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

dakle samo ga izvrnem
dobra je stvar jer mozes traktoru podici zadnji kraj a i dobro ce mi doc kad napravim vitlo za zabijanje daske u zemlju
samo mi sad treba dvosmjerni razvodnik da ugradim da mogu upravljati sa takvim cilindrom

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

koji sam ja idiot , na kaj ja trošim vrijeme :oops:
Dasku od vitla ne treba posebno pritiskati u zemlju , ona se sama ukopa kad počinješ navlačiti bukva jedna :|

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

ako se kvači na trotočje malo tim dobivaš. Ako će mu dizat prednji kraj dići će ga. Al prije će ga odvuć nazad ako nije uporište panj.

Bitno ti je da sajla neide u vitlo previsoko, a opet nevalja ni prenisko jer ne zabija dasku..

Imam filing da to vitlo budemo vidjeli nikad.

B

Bobo

Guest

Ako ima dvoradni cilindar na trotocju, i s njim zabije dasku u zemlju i recimo da jednaku silu tad trpe zadnji kotaci i trotocje. kad krene vitlati neku kladu, krak sile vise nece biti zadnji tockovi, vec daska (ako cilindar i crijeva izdrze toliku silu) i da se prednji tockovi odvoje od zemlje, to mora biti jako "dobra" klada... prije ce ga povuci nazad, nego da digne prednji kraj tome u zrak.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ma inace mi treba dvoradni cilindar za nabijanje lanaca nazad i mjenjanje guma,i tome slicno,kad vec imam ostavljen ulaz za to sto ne bih uradio

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Bobo kaže:
Ako ima dvoradni cilindar na trotocju, i s njim zabije dasku u zemlju i recimo da jednaku silu tad trpe zadnji kotaci i trotocje. kad krene vitlati neku kladu, krak sile vise nece biti zadnji tockovi, vec daska (ako cilindar i crijeva izdrze toliku silu) i da se prednji tockovi odvoje od zemlje, to mora biti jako "dobra" klada... prije ce ga povuci nazad, nego da digne prednji kraj tome u zrak.
nekužim?

Ako ti je uporište daska, a toplink je napet diže ti sva 4 u zrak bez obzira imo pritisak na zemlju s hidraulikom ili ne.
Primjer mi je onaj moj utovarivač za stajnjak, s punim vilama max. ispružen i ako pustim kran prema dolje i naglo zaustavim sva 4 na ursusu su u zraku.

B

Bobo

Guest

Da, daska mu je uporiste, nece mu vitlo valjda biti 2m visoko od zemlje... Vitlo ide sto nize, po mogucnosti iza daske ili iznad nje i onda nema brige o propinjanju. Tvoj utovarivac je visokog tezista i jako je dugacak prema nazad. Nije ni cudo sto se ursus hoce propeti s njim.

Zamisli kakva sila bi trebala biti da podigne sva 4 tocka na ursusu u zrak a sajla na manje od metra od zemlje...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

matrix123456 kaže:
dakle samo ga izvrnem
niko mi ne odgovori da li se taj cep samo izvrne i navrne holender
i da li klip ima gumice sa obadvije strane jer da bi ga pokreto s druge strane treba imat i tu gumice :?:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Hm, ovisi o vitlu, jednom nam je došo tip izvuć par klada s rajkom, mi nismo mogli s sajlama i 2 360, kako je lik kido rajku, kako je ona plesala :blackeye

I dalje tvrdim da što se tiče propinjanja nema veze pritisak daske u zemlju, jedino za bolje držanje..

matriks, ako klip radi na uvlačenje onda ih već i ima..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

izgleda da nitko ne zna , to ti je 30 min posla , cil dolje i rataviš ga , postaviš tu slike da svi vidimo kako izgleda iznutra .
btw. ne vjerujem da su bili tako razmetljivi i ugrađivali dvostranu brtvu , ako jesu to treba napplatit inžinjerima jer su bezpotrebno bacali firmu u trošak

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdrav.

hidravlika-foto_10819035_14548307_17604872.jpg

hidravlika-foto_10819035_14548307_17604871.jpg

hidravlika-foto_10819035_14548307_17604870.jpg

Vijak zelo zelo teško odviješ. Pa zelo pazi da glavo neposnameš...

Tako se dvigne zadnji karj
hidravlika-foto_10819035_14548307_14889828.jpg

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

batek hvala na slikama
dakle nisi prepravljo cilindar samo si stavio holender,
e odlicno to cu da izvrnem i stavim holender brz uspojnicu i kad mi treba da razdignem traktor to prespojim i deri,dok ne nabavim dvosmjerni razvodnik,i jos moram napraviti fiksnu vezu vagira i cilindra,ali to nije neki tezak posao......

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh