• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

Shvatio sam da celindar ne može raditi dugo i teško na kontra stranu , zašto?

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Joe.

Števec delovnih ur sem zvezal tako kot si mi rekel. Držim pesti da bo delal. Ker drugače bom mogel spet vse razdirat....

Še par slikic mojega matranja...

elektrika-foto_10819035_14528764_17606985.jpg

elektrika-foto_10819035_14528764_17606987.jpg

Pa še končno

elektrika-foto_10819035_14528764_17606989.jpg

A-meter že lepo pokazuje koliko mi fila akumulator :D
Za števec delovnih ur bom pa mogel počakati še malo...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ja znam za tri vrste hidr. cilindara na TV, odnosno cetiri racunajuci starog
stariji tipovi (ciji su mjenjaci crvene boje) imaju cilindre koji imaju odusak u obliku vijka; sto je slucaj kod batek-a, i ispostavilo se da je odusak zavrnut
"zeleni" TV imaju nesto drugaciji odusak, u obliku imbus vijka, nije mi poznato dali se moze odvrnuti ili ne (to bi trebalo provjeriti)
na seriji 800 je udrobilo, ima ih i starih (kao na zelenim) a neki imaju deblje cilindre sa oduskom kao na "zelenim"

dugo sam se kanio da napravim nesto kao peter, da napravim "šaltunge" blize vozacu, konacno sam se nakanio i sklepao nesto

prvo sam morao premjestiti cijev hidraulike kako nebi smetala
dsc05394i.jpg

onda u izradu prototipa
dsc05386t.jpg

dsc05390t.jpg

dsc05392l.jpg

isprobao sam razne kombinacije onako od oka, medjutim nije islo :blackeye na kraju sam se uhvatio papira i olovke i dobio ovo 8)
dsc05393t.jpg

dsc05398o.jpg

dsc05397n.jpg

dsc05396gn.jpg

dsc05399g.jpg

danas sam prepravio kamionske lance za svoj TV
dsc05400o.jpg

dsc05401y.jpg

dsc05402c.jpg

tomo se qrci s novom obucom :mrgreen:
dsc05403o.jpg

G

GROF

Guest

pozdrav dragim forumašima!

... poseban pozdrav nadasve vridnome mladome majstoru; edosoko!!!., BRAVO EDO!., svaka čast i fala!., kako bi rekal naš vridni i pedantni Petar slovenac; firemanpeter!., uvik delaš na nekakovi izboljšanji, poboljšanji - doradama!., stvarno svaka čast., a nekako mi ovaj tvoj sistem produžetaka ručica mjenjača odaje sigurnost i orginalnost ko niti jedne do sada., SRETNO TI SA DELOM!., pozdrav tebi i tvojima., posebna pozdrav starome majstoru nad majstorima! tvome čestitom i sretnom ocu - BABI!!!., kako bi vi bosanci rekli!...

... svakako lipi pozdrav i našeme vridnome mladome forumašu! - vatrogascu!; BaTek-u u Sloveniju!., ma dela i dela, kuje, uvik nešto smišlja,... ma još malo i njegov tome će sam pičit po dvorišću na daljinski upravljač ko robot!., a ni čudo koliko je hidroinstalacije i elektroinstalacije priklejil po njemu!., BaTek frende!., ma samo delaj neumoran si!
...jedino ti po drugi put već predlažem da moraš na svome cijepaču drv - CEPALNIKU! spustit kardan., prevelika je razlika u visini kardana., odnos traktor - cijepač, velika je kosina prema traktoru., kako ni dobro za kardan - kardansku gredu., svakako ni dobro za izlazno kardansko vratilo traktora!!!

aj Bog! bećari!., čitamo se...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

hvala grofe na pohvalama, :? pa sad sistem kao sistem jeste glomazan i pozdan (kao da je pravljen u istocnom bloku :lol: ) ali nema tu ni malo elegancije, vazno je da se ne istezem kad orem ili sijem kukuruz pa svako malo naprijed-nazad
jos da dodam da je i moj stari vatrogasac

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edo,
eto ti novog izboljšanja za TV, ručica ti je prva liga i patent dobar :D Ima da štediš leđa, takve su ti namjere vjerovatno bile. Da je sve pri ruci. :D
Inače na novoj ručici ti je kuglica Pastor Zagreb ;) ,od vatrogasnog aparata, jel? :mrgreen:

Lance imaš baš jednake kao ja. Isto sam i ja preradijo kamijonske :lol: i super su. Grebe Toma da ga nemožeš zaustavit pa bilo blato, snijeg...
A imam štoriju kako sam ja to preradijo. Pošto sam tad imao TV 420, ja prepravijo na mjere za njega i to dva para. Jedne ovake iste ko tvoje i još jedne slične ali lošije pošto idu lanci samo poprek gume. Upotrebljavao to par godina onda :scratch promjenijo TV. Ovaj 731 ima veče gume i hajd one bolje lance produžijo i proširijo a za one druge što još imam nestalo volje :scratch .
Tako imam sad jedne za 16x6.00 i jedne za 16x7.50. Kad bude volje produžit ču i one druge, još imam materiala jer u prvoj rundi prerade nisam višak bacijo ;) :mrgreen:

Batek,
Počeo si štedit prostor na armaturi ;) , pa stavljaš sve na stranu. Samo bog zna što češ još umontirat :D
Inače super su ti instrumenti.

PS
:scratch Sve više vatrogasaca na ovom forumu :scratch :lol:
Grof, samo hoču da te pozdravim i drago mi je da me imaš za pedantnog čovjeka...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

edo svak cast na izboljsanju,dobar pateent cak i savrsen mozda malo glomazan............
kod tebe je osto isti smjer saltanja brzina,sto je odlicno,e sad samo da vidimo kako ces uraditi rucicu mjenjaca oces je produzivat il ces je ostaviti kav je bila

batek
pa tvoj tomica sad vrijed bar 10000eura kolik osamo hidraulike na njemu pod haubom je sav prostor iskoriscen sve knap a na tabli ista stvar.........................

yzf ico

Član
Tu od
12 Velj 2009
Poruka
117

puknuti kaže:
Shvatio sam da celindar ne može raditi dugo i teško na kontra stranu , zašto?

pa ako je gumica u jednu stranu(JEDNORADNI) sigurno ce propustiti.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

matrix123456

Hidravliko sem predelal zato ker se mi je pozimi zelo zelo ni dalo vsakič iz traktorja ustat in se prehodit do sprednje deske in jo premamaknit ali na sredino ali na levo stran ali na desno stran.... To doma zelo pogosto uporabljam na par minut sem mogel spremenit.... Pa ko sem kupoval cilinder za sprednjo hidravliko sem im naročil da more biti dvosmerni, ker sem že razmišljal da bom enkrat naredil dvosmerno hidravliko. Potem sem še probal če mi zadnji hidravlični cilinder deluje dvosmerno in mi je tako da sem se potem odločil da grem v izdelavo dvosmerno hidravliko.
Pa tako če te bo kaj pri hidravliki matralo zaradi različnih kotov ti sam povem da se vse da dobiti. Razne kote, krivine vmesnike.
hidravlika-foto_10819035_14548307_14839578.jpg

hidravlika-foto_10819035_14548307_14848468.jpg

Pa tako jest nisem imel blage veze kako lahko hidravlične cevi priključuješ izdeluješ, da moreš imeti pravilno dolžino cevi, če jo imaš 3 cm predolgo jo lahko priključiš ampak bo zelo grdo zgledala cev, to sme se naučil, napjre eno stran daš naredit potem prineses domov, odrežeš na pravo dolžino neseš nazaj da ti še drugi konec naredijo.

Pa nakoncu sme pogruntal kako je najlažje s cevmi delat (res da pride malo dražje)
Na enem koncu cevi moreš imeti vedno tak priključek da se ti matica lahko vrti, to pa zato ker lahko cev po milji volji malo desno malo levo vrtiš odvisen kako ti kaj paše.

Pa v bližni prihodnosti mislim kupiti TV 731 ali 732 ali 832, odvisno kaj bo na trgu in bom samo hidravliko prenesel iz mojega TV na drugega. Potem bo pa sledil hidravličen volan :D

Joe števec delovnih ur dela :mrgreen:

lp batek

C

capo1967

Guest

Bog pozdrav svim ljudima na forumu,molim za pomoć oko jednog problema koji mi se jučer pojavio,nakon što sam upalio tomu i izvezao iz garaže primjetio sam da mi neće da mota volan u desnu stranu,dok u ljevu stranu ide normalno,nakon nekoliko metara vožnje volan je počeo raditi u desnu stranu ali ne do kraja,neznam u čemu je problem.
Pozdrav svima...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Da nemaš vode u glavi (volana)? ..ovih je dana bila temeratura ispod 0 u županji

C

capo1967

Guest

Sve je moguće pošto sam lani prilikom kupnje sve ulje izmjenio nisam jedino vršio kontrolu ulja u volanu.poz..

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

capo1967 kaže:
Bog pozdrav svim ljudima na forumu,molim za pomoć oko jednog problema koji mi se jučer pojavio,nakon što sam upalio tomu i izvezao iz garaže primjetio sam da mi neće da mota volan u desnu stranu,dok u ljevu stranu ide normalno,nakon nekoliko metara vožnje volan je počeo raditi u desnu stranu ali ne do kraja,neznam u čemu je problem.
Pozdrav svima...
ma isti ti je slucaj kod mene iako je traktor u garazi ako ostoji koji dan zaledi jer ima vode u ulju il je ulje nekvalitetno,pa ga moram vrdati lijevo desno tamo amo dok ga ne odledim ja znam citav dan ga vozat i cistiti snijeg a on jos se nije doledijo jbg stas mu ga sad,nadjbolji je lijek ispustiti ulje i naliti novo kavalitetno..............

batek da hidraulika je vrlo precizna i pipljiva stvar,ja cu ovih dana probat odvrnut onaj cep ako bude mogo uopste pa vidit kako to funkcjonise..............................

i batek pitanje za tebe
jes ikad probo dignut prednji kraj traktora na dasci za snijeg il neci mdrugim,dal ima snage pumpa ga dic

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Kolikor se spomnim sprednji konec mi lahko dvigne. Sprednji in zadnji konec pa mi ni mogel dvigniti. Drugače pa sem enkrat mogel plužiti sneg in spodaj ej bil še led. In si ogel kar fino paziti da nisem preveč spustil plug, ker sem kmal sprednja kolesa dvignil in so se zavrtele v prazno.

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

pozdrav ekipi ljubitelja TV traktora...
Ovako jedno pitanjce vezano za freze, po vašem mišljenja i koja bi bila bolja freza što se tiče same obrade zemlje, klasično kopčanje u tri točke ili stariji tip kopčanja na četiri vijka..? vaše mišljenje, ako je netko imao i jednu i drugu...pa da iznese svoja neka iskustva..
naime, naručio sam kod gosp. Filipana TV830+servo upravljanje i frezu 120, kopčanje u tri točke, a ranije smo razgovarali o TV732 i frezom 120 kopčanje sa spojkom i 4 vijka...on je mišljenja da je bolja ova koja se kopča spojkom i 4 vijka
ja sam do sada imao TV 420 i krticu 95,u obradi zemlje mi je bila odlična, ali me izluđivalo samo montiranje na traktor preko onih silnih vijaka..

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ja mislim da je bolja ova u kopcanja u tri tocke jer je jednostavnija a pogon ostaje isti,dakle razlike nema ista ti je i ova stara jednostavna za odrzavanje ko i nova,samo ovoj staroj ti treba pola sata da je nabijes a ovu samo preikpcas na vagire spojis kardan i deri

batek bilo bi odlicn oda moze dic citav traktor
a za samo ciscenje je idealno pritisnes dasku i nema da ostane snijega po putu

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav sima!

EDO svaka čast ona inovativnosti i sl.. ručica mjenjača je za pet!

BaTeK svaka čast na čukicama koje su ugradio, jedino ti fali još brzinomjer :lol: .

G

GROF

Guest

poštovanje forumašu; ddalibor!!!., veliki i lipi pozdrav u predivni grad Bjelovar!

... pa po pitanju freze ka je bolja???., svaka freza i traktor ima svoje prednosti i mane., tako da!!!., sve je na krajnjem korisniku - kupcu., svakako željama, mogućnostima, novčićima,... Ja sam osobno delal sa obadvije freze., i ovom klasičnom kopčanja na četri vijka i ovom sistemom kopčanja u tri točke., onako moje grubo mišljenje je da ova freza ka se kopča na ona četri šarafa je nekako bolja, kompaktibilnija,... meni je trebalo da je prikopčam oko 3-5 minuta., ja sam ispod svake freze postavil nekakovu "dasku" sa četri mala kotačića, na koj bi je "daski" pripeljal do traktora i lagano prikopčal., ma ča oću pisat???., ponovo pišem!., meni., meni je trebalo jednako vremena i za jednu i za drugu /za prikopčat - priključit!/. Sada nažalost nimam freze igrom slučaja zbog moga bivšega prijatelja!., duga priča ze neki drugi post!., ali kada budem kupoval frezu., a ja se nadam uskoro!!!., to će svakako bit ROSITKA 145 cm kopčanja u tri točke!., /znam da ste sada ostali zbunjeni!., ali, da imam traktor tv iz serije 730???., onda bi svakako došla ova na kopčanje sa ona četri šarafa!/.- Još jedna mala razlika u frezama!; ova na kopčanje sistemom ona četri šarafa ima direktan prenos snage preko zupčanika!., kažedu nekakovi znalci bolja verzija!., dok ova sistemom kopčanja u tri točke ima prenos snage preko nekakvoga lanca - lančanika!., kao "fol" loša kombinacija., lanac puca., bla, bla,..., ma moj narode!., ako zajdete sa obadve u kakovo kamenje, žile od drveta, panjeve, ... ma sve se polomi., tako da???!

...pozdrav ddalibore!., i svakako sretno ti sa odabirom., obadve su dobre!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh