• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

bobanvrb

Guest
capo1967 kaže:
Bog molim da mi netko pomogne kako provjeriti dali dinamo na traktoru TV 522 puni, bez odvoženja električaru, da ne listam po forumu mislim da ima negdje na stranicama,
Pozdrav,,

Ja mislim ako ugasi kontrolnu lampicu kad upalis trebalo bi da puni.E sad ako je dinama u pitanju ima jedna zeznuta stvar u vezi nje a to je regler.Kad on pocne da zeza to su problemi.Regler treba da naizmenicnu struju koju pravi dinama vrati u jednosmernu i to na 14V,ali masu puta on to neradi kako treba pa se akumulator ne puni ispravno.Ima jos jedna caka na dinami kad skines kleme sa akumulatora u radu dinama gubi pobudu i prestaje da pravi struju.Sto se mene tice kontrolna lampica je zakon pod uslovom da je ispravna

matrix123456 kaže:
ma 18,20 nije bitno bitno je da je 420
skinuo sam podatke pa nadjem

stp se tice guma mislim da je najbolje ostaviti kakve jesu mozda malo sire stavit ali i to nije potrebno jer je traktor mali..

ruma guma vrlo kvalitetna guma,bar je kod mene,kupio sam dvije prije 7,8 godina i od tad sam miran ma sara se uopste promjenila ostale su ko nove a u sumi toliko puta klizale,prelazile preko panjeva,ustinute vise puta i nista,stvarno kvalitetna guma,a save orginalne na njemu su ok,i vrlo su kvalitetne samo sto imaju malo plata pa se brzo poderu sa strane

Nije ruma losa i nju imam za 36e.Meni nekako deluje meko,A neki drugari sto je imaju su zadovoljni i hvale je.Znas to je neko voli mecu neko bmw neko audi

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

pozdrav svima.....

evo vidio sam ovo pa da se ukljucim u raspravu......
@capo1967 najbolje ti je provjerit voltmetrom kako su vec rekli,ali i nemora ti uvik bit tocno jer altenator nekada ne puni,odnosno kad je akumulator pun,moj tomo puni kad se akumlator isprazni ispod "dopustenog napona",odnosno kad napon padne ispod otprilike 12V-neznam tocno,tako da ti je najbolje ako ga nemas ugradi ampermetar na traktor i onda vidis kad altenator puni.......

a sto se tice guma ja sam na svog tomu stavio ceske gume MITAS,platio sam ih 550kn svaku i prezadovoljan sam s njima.......najbolje bi ti bilo da ostavis gume dimenzija koje su bile tvornicke jer je 18ks slabo za gume 7.50-16,bilo je takvih iskustava na forumu i vecina ih se zalila na izgubljenu snagu,vise ces izgubit nego dobit stavljanjem vecih guma na svog tmo tv-420.......

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

bobanvrb kaže:
Ja mislim ako ugasi kontrolnu lampicu kad upalis trebalo bi da puni.E sad ako je dinama u pitanju ima jedna zeznuta stvar u vezi nje a to je regler.Kad on pocne da zeza to su problemi.Regler treba da naizmenicnu struju koju pravi dinama vrati u jednosmernu i to na 14V,ali masu puta on to neradi kako treba pa se akumulator ne puni ispravno.Ima jos jedna caka na dinami kad skines kleme sa akumulatora u radu dinama gubi pobudu i prestaje da pravi struju.Sto se mene tice kontrolna lampica je zakon pod uslovom da je ispravna
Ta dinama o kojoj pišeš nije dinama nego je alternator ..i sam kažeš prizvodi izmjeničnu struju .
Takvom sustavu ne treba ni pobude ni kontrole- točka .

B

bobanvrb

Guest

Jedno pitanje. Kako roll na 418.Nema ga fabricki i pored sedista ima tj.nema mesta za cevi.Nekako bi moralo sa branika

ali oni su totalno slabi.Ili neke tankozidne 40x40 kutije cisto da vise tu onako vizuelno i da udaram glavom u njih stalno.
I da ampermetar zakon ali ja na njemu nista nevidim zato sto se kazaljka drma dok radi traktor cas u minus cas u plus.Mozda to netreba tako pa sam stavio drugi a ono jos gore.To kod mene nije radilo.Sijalica kad ugasi "trebalo bi da bude dobro"ali ponavljam "trebalo bi"

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

bobanvrb kaže:

kod mene kontrolna lampica svitli kad dam kontakt,kad upalim traktor svitli kad traktor ne puni,a cim traktor pocne punit odnosno kad se akumulator malo isprazni ona gubi jacinu svijetlosti ovisno o gasu odnosno o jacini punjenja,sta je jaci gas(veci okretaji)ona slabije svitli...........

B

bobanvrb

Guest

puknuti kaže:
bobanvrb kaže:
Ta dinama o kojoj pišeš nije dinama nego je alternator ..i sam kažeš prizvodi izmjeničnu struju .
Takvom sustavu ne treba ni pobude ni kontrole- točka .

To si u pravu100% kod mene je taj fabricki alternator kome netreba pobuda ali je covek naveo dinamu ja neznam sta on misli nego citam sta pise.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
kod mene kontrolna lampica svitli kad dam kontakt,kad upalim traktor svitli kad traktor ne puni,a cim traktor pocne punit odnosno kad se akumulator malo isprazni ona gubi jacinu svijetlosti ovisno o gasu odnosno o jacini punjenja,sta je jaci gas(veci okretaji)ona slabije svitli...........

TOMO VINKOVIĆ dok ti god i malo svijetli kontrolna sijalica
od punjenja znači da je napon ispod 12V.

A ako se ugasi i sijalica nije znak da je dovoljan voltaža za pravilno punjenje,
najjednostavnije je da se to provjeri sa voltmetrom kako je već netko spomenuo.
Ako je punjenje cca 14V onda bi bilo odlično,
max. 14,50V

B

bobanvrb

Guest

Ma neznam to da lampica zavisno od obrtaja menja intezitet svetla mislim da nesto nije u redu.Kod mene kad upalim svetli 1 sekundu i gasi se sve dok ne ugasim traktor

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
zbalija kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:

TOMO VINKOVIĆ dok ti god i malo svijetli kontrolna sijalica
od punjenja znači da je napon ispod 12V.

A ako se ugasi i sijalica nije znak da je dovoljan voltaža za pravilno punjenje,
najjednostavnije je da se to provjeri sa voltmetrom kako je već netko spomenuo.
Ako je punjenje cca 14V onda bi bilo odlično,
max. 14,50V

znam to o svitlenju lampice,ali mirio sam voltmetrom i kad slabije svitli-odnosno kad puni altenator mi onda puni 15-16V,ovisno o jacini gasa..........

bobanvrb kaže:
Ma neznam to da lampica zavisno od obrtaja menja intezitet svetla mislim da nesto nije u redu.Kod mene kad upalim svetli 1 sekundu i gasi se sve dok ne ugasim traktor

ako je non-stop ugasena dok traktor radi onda ti je s punjenjem sve u redu........ ;)

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
znam to o svitlenju lampice,ali mirio sam voltmetrom i kad slabije svitli-odnosno kad puni altenator mi onda puni 15-16V,ovisno o jacini gasa..........

Ako je napon 15-16Vonda ti je
regler u banani očito si nešto krivo spojio,
a i sa tim naponom preko 15V ćeš uništiti akumulator,
tako da ga čim prije zamjeni...

B

bobanvrb

Guest
Zna li se cena ovom pasquali-ju?Lep je.

TOMO VINKOVIĆ kaže:
bobanvrb kaže:

ako je non-stop ugasena dok traktor radi onda ti je s punjenjem sve u redu........ ;)

Pa to i ja kazem :mrgreen:

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

zbalija kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:

Ako je napon 15-16Vonda ti je
regler u banani očito si nešto krivo spojio,
a i sa tim naponom preko 15V ćeš uništiti akumulator,
tako da ga čim prije zamjeni...

kod mene je altenator od auta(zastave) i nemam problema s njim vec dvi godine........on mi puni dovoljno i ne puni stalno,nego kad se akumulato isprazni onda pocne punit tako da nema opasnosti za akumulator.....i inace sam elektroinstalater,a ujedno i autoelektricar tako da mi je sigurno sve spojeno u redu.......

B

bobanvrb

Guest

Ima li neko neko resenje za roll?Video sam negde na forumu nesto ali to kod mene nece moci tako

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Najjednostavnije ti je da nabaviš od serije 400 ili 500
i ima da gore paše u vijak....

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bobanvrb

Guest

TOMO posto je regler orginal kod vas .Kod mene je 30e malo mnogo

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
kod mene je altenator od auta(zastave) i nemam problema s njim vec dvi godine........on mi puni dovoljno i ne puni stalno,nego kad se akumulato isprazni onda pocne punit tako da nema opasnosti za akumulator.....i inace sam elektroinstalater,a ujedno i autoelektricar tako da mi je sigurno sve spojeno u redu.......

Ajde ti meni onda autoelektričaru objasni zašto ti stalno svijetli kontrola
kako kad neka slabije, a nekad jačim intezitetnom.
A kako to da ti puni samo kad je akumulator prazan,a i po kojim je to pravilima
da ide naponi preko 14,56V i da se neće ništa dogoditi akumulatoru.
Ja ipak mislim da će se sa vremenom da poviju ćelije u akumulatoru što ti misliš
o tome, a i ujedno imaš veliko isparavanje tekućine iz akumulatora.....

B

bobanvrb

Guest

zbalija kaže:
bobanvrb kaže:
Ima li neko neko resenje za roll?Video sam negde na forumu nesto ali to kod mene nece moci tako

Najjednostavnije ti je da nabaviš od serije 400 ili 500
i ima da gore paše u vijak....
Jao jeste na one vijke ispod sedista da da.Ma napravicu ja to imam neke dobre cevi stoje mi kuci.HVALA

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Koliko znam na seriju 400 i 500 se zaštitni lik pričvršćuje na
6 točaka.
2 točke ona one rupe ispod sjedišta i
4 točke odostraga za kućište diferencijala na mjestu
gdje je pričvršćena poteznica za vuču

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja sam svog platio 350kn,proizvođac SANEL......i onda nisam bio zadovoljan punjenjem i ugradio sam altenator i od tada nemam nikakvih problema.........

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nisi u potpunosti odgovorio na pitanje....
Ako si stavio alternator od ZASTAVE (ISKRE)
napon ti ne smije da prelati preko 14,50V ako je sve uredu i
ako je uredno spojeno....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh