• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

bobanvrb

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Kupio bi ja veci akumulator ali polako nemoze sve od jednom.A to da ce da pali na 55Ah ladan da ako moze da ga obrne.Ja sam osvezio motor sa novim karikama tako da mu je stepen konpresije dobar i 55Ah nema sanse hladnog da ga obrne.Vec kad upali nema nikakvih problema tokom dana.Original je ja mislim 97Ah.Mozda se varam ali je razlika izmedju 55Ah i 97Ah ogromna.Pozdrav drustvo odo da radim dalje

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sedo kaže:
.....al sam zato i debelo platio elektricaru da to ekstra radi.....
koliko si platio i sta je sve uradio?
firemanpeter kaže:
Akomulator sa 55 Ah je nešto mali za ove traktore, a važno je i koliko ima A to je bitno za sam start.....
slazem se peter, ne pale Ah nego A....ali jos da dodam ako su pikse na rotoru alnasera potrosene onda je u stanju da potrosi tovar akumulatora
zbalija kaže:
....Sa akumulatorom od 55Ah i cca 400A na temperatura iznad 0 stupnjeva
ako je motor u redu i kompletna el. instalacija mora da upali bez greške....
400 A moze na dvocilindricnim motorima ali na jednocilindricnom tesko.....na LDA 820 nikako

S

sedo

Guest

potdrav-edosoko ja kad sam uzeo kod mene su ti kablovi bili nesto isprepleteni jednostavno nije mi se to svidjelo a bilo je na mjestima i izolovano trakom a meni inace sitnice smetaju nemogu ja to gledat tako ili nek je sve uredu ili nikako pa sam otjero majstoru nisam siguran al ja mislim da mi je uzeo 150 KM sto je to pretreso i izmijenio sto je trebalo podavno je bilo

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sedo kaže:
......mislim da mi je uzeo 150 KM sto je to pretreso i izmijenio sto je trebalo podavno je bilo
:roll: 150 KM za pretresanje je zbilja puno jos ako nije trebalo puno materijala......ja radim kompletnu instalaciju za 100 KM (samo rad)....s tim da materijal (osim diname i reglera) nije uopste skup, mada nije neki kvalitet ali posluzi

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kod mene je bila 45ah na traktoru,posto se u mene nedopunjava baterija ladnog ga je tesko moglo upalit onako sam mogo palit na kljuc citav dan zagrijanog da se ne isprazni,a sad sam stavio akumulator od 95ah taj ga sastavi tek na dodir tastera a tesko da se isprazni,a sad cu i altenator stavit pa ce sve bit ok......

S

sedo

Guest

POZDRAV -EDOSOKO -nije mnogo tad je on radio meni i reglazu alnasera bio je vec slab i razveo mi struju nazad za stop svjetla za poziciju i neke vazdan zajebancije sto sam ja iznivljao e ti meni nikad ne odg ti kazes otac ti ima neku frezu u dijelovima koja je to freza ako se moze znat posto meni treba 120 cm neka je malo losija ocu nesto da prepravljam od nje pa ako ima daj javi :scratch

G

GROF

Guest
03at.png

04af.png

05a.png

06a.png

08a.png

planirnosnenadeskazatom.jpg

planirnadeska360l05zadn.jpg

[youtube:1kexdkjq]nlE-kBIKBVo&feature=player_embedded[/youtube:1kexdkjq]

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Da nisam nikad stajao kraj njega a i malo vozio rekao bi "To je pravi stroj" ..gledajući ove stranice :lol: :lol: 8)

B

bobanvrb

Guest

Ej ljudi a sta da radimo sa transmisijom.TRKACI;TANJIRASTI;KONUSNI.Zatim oni srafovi na tanjirastom oni celicni koji se stalno odvijaju i pucaju pa sam morao da ih zavarim.Lose pomocno kardansko vratilo i cela ta pomocna transmisija.Naravno ovo se odnosi na serije 400 i 500.800 je druga prica ti nedostaci su u dobroj meri reseni.Da sad se setih,ono kad kupujemo gume pa moramo sve 4 nove jer ako ostanu 2 stare odose trkaci opet i tako dalje.Dodajte i vi nesto!!!

A

acapapec

Guest

Pozdrav drugari....
Posle dugog traganja i vasih saveta...u nedelju idem da pazarim TV 523...
Gledao sam ga i merkao ..mislim da je OK.
U svim sklopovima ima ulja,pali iz prve ma sve u svemu nasao sam ga za 1700 eura sa dvobraznim novim plugom.
Koriscen je najvise za prskanje....
Ako se covek ne predomisli eto i slika u nedelju :p

S

sedo

Guest

pozdrav acapaper koje poslove mislis obavljat sa tomom 523 mozda ti je nejak za te tvoje poslove nemoj se zalijecat sa kupovinom pa ces se kasnije kajat :roll:

A

acapapec

Guest

Pozdrav sedo..Mislim da ce mi biti super....
Par prikolica kukuruza godisnje,petnaestak kubika drva,neke sitne njivice za orati,malo oko vinograda i to je to....
Za toliko ce mi sluziti.....
Nadam se da cu na ovom forumu postavljati samo slike njegove spoljasnjosti :lol:

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306

:D E ja ti cestitam i isto tako se nadam da mu necemo zavirivati u crijeva i mjenjace !neka te dugo i kalitetno sluzi !

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
bobanvrb kaže:
Ej ljudi a sta da radimo sa transmisijom.TRKACI;TANJIRASTI;KONUSNI.Zatim oni srafovi na tanjirastom oni celicni koji se stalno odvijaju i pucaju pa sam morao da ih zavarim.Lose pomocno kardansko vratilo i cela ta pomocna transmisija.Naravno ovo se odnosi na serije 400 i 500.800 je druga prica ti nedostaci su u dobroj meri reseni.Da sad se setih,ono kad kupujemo gume pa moramo sve 4 nove jer ako ostanu 2 stare odose trkaci opet i tako dalje.Dodajte i vi nesto!!!

Dadat ču ovo:
Ako ti se odvijaju vijci na tanjurastom onda ti fale ovi limovi što služe za osiguranje. Znači netreba varenje.

pe-18-popravilo-zadnjega-menjalnika-in-dif-foto_10744305_15873561_17733555.jpg

Vijci su popucali jer su se odvili i sve je onda labavo pa se pokida. Isto tako vijci trebaju bit bolje kvalitete- 10.9 a postoje još bolje kvalitete. Reci koje si ti upotrebijo i onda zavario?
Opet si napravijo grešku sa varenjem, možda si čak stavijo neku bolju kvalitetu vijaka ali si sa varenjem strukturu vijaka deformirao pa se mogu opet pokidat.
Što se tiče guma, treba se one mjenjat međusobno (pozicije) da se iztroše sve jednako i onda se nabave sve četiri nove. Tako nema nikakvih problema i ništa ne trpi, plus toga gume če tako potrajat duži period. Ako se ne mjenjaju pozicije onda se gume ispred potroše a zadnje su još možda nekih 30% a treba ti mjenjat sve 4 i več poznatih razloga. Znači pljuješ u svoj đep.
Izvini ali iz tvojih riječi mogu smo doznat da si za te probleme više ili manje sam kriv.

Sjetijo sam se još nešto ali nemoj misliti da sam se okomijo na tebe. Htijo bih samo objasnit zašto ovi problemi koje si naveo.
bobanvrb kaže:
Ej ljudi a sta da radimo sa transmisijom.TRKACI;TANJIRASTI;KONUSNI.

Kako ja razumijem otišli su ti i trkači, tanjurasti i konusni. Odgovor si več sam napisao (barem sam ja tako razumeo) kad si rekao da su ti trebale samo dvije nove gume što znači druge dvije su ti još dobre. To je onaj več poznati razlog. Različiti promjer kotača ispred naspram pozadi polako pogricka getribe.
Rješenje sam več napisao pa je poznato.

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

sedo

Guest

pozdrav svima -vidim neka je rasprava oko promjera guma kod mene su bile lose gume sve 4 pa sam prosle godine uzeo 2 nove i stavio naprijed e neki dan sam opet uzeo druge 2 za nazad al kad sam ih postavio tek onda sam uocio da imaju male razlike obadvije su 760-16 al je razlicit proizvidac i ove zadnje su tacno 1 cm u obimu manje pa sam se malo raspitivao svi kazu nije 1 cm nista prve ce se brze istrosit tako da ce stignut jedna drugu sta vi mislite ljudi :scratch

B

bobanvrb

Guest

Pozdrav. evo ovako stoji stvar.Oni vijci da treba da budu celicni i ispod njih idu limovi koji se iskrive i osiguravaju vijak ali ljudi to ne pali.Garantujem svakom od vas sada da skinete tanjirasti videcete da su ti srafovi labavi.I uvek kad sam to radio bilo je tako dok ih nisam malo zaheftao aparatom.Druga stvar je sto ja nisam imao problema sa diferencijalom nikad ali sam uradio masu traktora koji jesu.Ja znam te cake kako se diferencijal cuva ali to mu je definitivno slaba tacka.Diferencijal lose odradjen.Velika mu je mana sto nema neku lamelu na pomocnom vratilu usled nekog udara da prokliza a ne da polomi sve redom.Navodim opet da ja nisam imao vece havarije jer znam mogucnosti masine,ali ukazujem na neke nedostatke koji su realni i mislim da bi mnogo vise pomogli ljudima ako bi pricali o njima.

S

sedo

Guest

pozdrav bobanvrb-pa daj kazi i nama te tvoje cake kako se cuva deferencijal da i mi znamo ako nije tajna hvala unaprijed :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E pa da Bobanvrb, istina da nije to neka napredna tehnoligija, ako dobro pomislimo stara je 30- 40 godina pa...

Sedo
Nemam ni ja sasvim jednako potrošene gume (zbog prijašnjeg vlastnika) ali neču kupovat nove, barem za sad ne.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh