• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

bobanvrb

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Momci hteo sam da kazem za te cake da nemogu da trazim od tome nesto zasta nije predvidjen ipak je to mali traktor sa ogranicenim mogucnostima.Ja prvi znam da ga zamucim ali sam svestan koliko je nezan u nekim situacijama.Ja sam pre 4 dana poorao njivu 65a.Dali ste vi svesni sta je to za tomu od 18 konja i to sa dvobraznim plugom.Pa ja sam 2 dana bio bolestan a kako je bili njemu da nepricam.To je i za vece traktore izazov zato sto ta zemlja nije laka.Ipak i vi znate,da ga necuvate nebi ga ni imali.Primetio sam dosta hvale na racun tome i ima dosta stvari koje mu idu u prilog.Nisam neprijateljski nastrojen zato sto ga i ja imam vec 27 godina i verujte da mi njega nije bilo ko zna st bi bilo!!!Veoma lepo moze da povuce u pojedinim situacijama.Lepo kosim sa njim.Lepo orem,ne mnogo duboko 15-20 cm ali dovoljno.Imao sam malinjak 30a i bukvalno sam sve sa njim radio,sem branja naravno.Ali bi trebalo da iznesemo i njegove nedostatke kako bi svi nesto naucili pa i ja.Vec nekoliko stranica sve naj o njemu ni jedan problem.Neznam ljudi dali vi radite sa njim ili ga onako cuvate.Kod mene radi punom parom i sreca sto nemam brojac radnih sati inace bi mnogo krugova napravio.Ajde sad konkretno da zapocnemo debatu.STA MISLITE O FREZIRANJU SA TOMOM??

C

capo1967

Guest

Lipi pozdrav svima u potpunosti se slažem sa predhodnim člankom od kolege bobana ja također mislim da tv ima ograničene mogućnosti, ja osobno dosta radim sa njim razne poslove ali jedino mi prestavlja problem oranje, i to kad
dođem do zadnje brazde često mi se dogodi da nasjednem pa povuci potregni naprid-nazad, tako da mi se oranje ogadi,molio bih da mi netko konkretno objasni s malo više detalja tehnike oranja, a naročito te završne brazde.
Što se tiče frezanja s tomom mislim da je Ok osim po mome skromnom iskustvu mislim da je prilikom frezanja traktoru najteže,ja osobno na svoga ne želim priključivati frezu.
Pozdrav...

W

wwuki55

Guest

STA MISLITE O FREZIRANJU SA TOMOM?? :oops:
pozdrav momci vidim muke sa tomom, zavisi iz kojeg kuta gledate . Ja kad sam kupio tomu on mi je bio premija jer prije njega samo radio sa onim ručnim frezama za kojima moraš pješačiti, kao što je goldoni od 8 ks i imteova agria od 6 ks.Ma freza tomo ali nemože iz prve nego prvo sporom da poravnaš a onda sa brzom . Problem je što nema više prenosa i što je kardan povezan sa reduktorom (brza-spora) , a da mu je zor to svakako . Što se tiče oranja kad završavaš malo popliti predzadnju brazdu i onda nečeš nasjedati sa trapom , to je u moje vrijeme i mene patilo. :supz:

S

sedo

Guest
pozdrav svima i ja se slazem sa vasim zakljucima zaista i tomo ima ogranicene mogucnosti kao i svaka masina ja osobno ne radim mnogo sa tomom sta da kazem o oranju ja naprimjer imam ciste nezasadene parcele oko 4 dunuma i kad ocu orat ja pozovem rodaka sa velikim traktorom da mi ore a ja frezam jos mi je tomo 730 on bi to oro od lake sale al kao sto neko od vas rece ako neces nesto cuvat neces ni imat zar ne tako da je kod mene tomo pravi gospodin :lol: samo malo oko voca i izvuce godisnji rod u magacin i to je to sa ovakvim poslom sto on radi ja bi tomu mogo imat 100 godina da mu nista ne bude prijatelji tako je kod mene :D

evo neke slike od mog tarupa obecao sam gosp.TOMAZY i jos nekom pa evo ih ako jos koga zanima neka pogleda i neka pita ako ga sta zanima :lol:

Posljednje uređivanje:
P

pawlle

Guest

pitanje ??? hocu da kupim TM normalno polovan na cega treba obratiti paznju? ;)

B

bobanvrb

Guest

Da nebi bilo lose da znamo koja je serija.Sve zavisi koliko para si spreman da das.U principu se odmah zalepe na onaj luft u srednjem zglobu ali to mu je mana i resava se veoma lako i relativno jeftino,tako da to nije problem.Vidi u kakvom je stanju motor tu bi u slucaju problema moralo vise da kosta.Probaj da ga vozis vidi dali ispada iz neke brzine i u kojoj meri mu peva menjac ili getriba kako sam negde video taj izraz na forumu.Moze da bude izradjen traktor a lepo nasminkan ali se to nekako primeti ali opsti utisak treba da bude dobar.Mislim neka je on malo blatnjav i neka je negde malo pokazao ulje bolje je to realno stanje nego nesto zafarbano i ugladjeno pa posle propisa na sve strane.Srecno sa kupovinom!!!Ako budes radio imaces i problema.Ucices se na tudjim greskama zbog cega i postoji ovaj forum.Ima ovde korisnih stvari koje ces videti.Pozdrav

B

bobanvrb

Guest

Sedo dobar tarup.Kako Radi sa njim jer ima nekih problema.Stavio si me na razmisljanje da pravim jedan

P

pawlle

Guest

22ks kaze da ga je generalno sredio mislim motor, a sad instalacija treba da se uradi , ima frezu koju treba sklopiti ,plug i prikolicu

B

bobanvrb

Guest

ako nije skupo napred.

Posljednje uređivanje:
V

vinkotomovic

Guest
Pozdrav svima!

Ljudi molim Vas preporuku i poneku sugestiju u vezi frezanja sa Tomom.
Naime, nedavno sam kupio novu Gramipovu AT20 100 cm širine, a vući će ju 826.
POšto nemam nikakvo iskustvo mislim da će mi vaš poneki savjet dobro doći.
Pozdrav iz Moslavine.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

tomo ima svoje mogucnosti i nemogucnosti,traktor te moze iznenaditi u trenutku koliko moze povuc ali brzo razocara i dokaze da je on traktor od 18 ks...............

sto se tice frezanja kod mene je traktor sto je radio u njivi radio je iskljucivo sa frezom i to je pravi teski i najtezi poso za takav traktor,moze samo 1 brzom a bogam ikad je teza zemlja mora se 1 sporom i onda polako inace ugasi motor a je spustis u zemlju....................

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

matrix123456 kaže:
tomo ima svoje mogucnosti i nemogucnosti,traktor te moze iznenaditi u trenutku koliko moze povuc ali brzo razocara i dokaze da je on traktor od 18 ks...............

sto se tice frezanja kod mene je traktor sto je radio u njivi radio je iskljucivo sa frezom i to je pravi teski i najtezi poso za takav traktor,moze samo 1 brzom a bogam ikad je teza zemlja mora se 1 sporom i onda polako inace ugasi motor a je spustis u zemlju....................
pa staviš kardan na 540 i u prvoj brzoj ide gde hočeš ,i ne kolješ traktor

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

a sta cu onda uradit
freza treba zemlju da isitini do najsitinijih mogucih djelova
mada i kad stavim u sporu i traktor u sporu i tad mu je tesko ako frezam zatravljenu njivu

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

sedo

Guest

pozdrav-da odgovorim prvo vama dvojici za pitana BOBANVRB i PUKNUTI sto se tice tarupa pitao me bobanvrb ne prestavlja nikakve probleme u radu melje sve ispod sebe sto nade ima odrilike 1300 obrtaja u minuti tako da melje sve zivo pred sobom prava stvar za vocare ako hoces ja cu ti slikat kad ja budem tarupirao sa njim u vocnjaku pa ces vidjet ,drugo pitao me gosp.puknuti za nozeve stavljena je ona elipsa od gibnja od kamiona ona je inace savjena samo je okrenes kontra a na krajevima su po 2 noza koji nisu podpuno fiksirani zasto po 2 noza pa bolje sijeku to kad ukljucis to melje sve :) i jos ona konplet elipsa je napravljena da se moze stimat tj.mozes je spustat i dizat po potrebi oces vise ili nize ukratko to je to :lol:

DejoJe

Novi član
Tu od
1 Velj 2010
Poruka
20

E pa posle puno informisanja i citanja po forumima pre dva dana sam kupio TV 523 89 god motor super, ne dimi, prve gume na njemu, pali iz prve, farba malo izbledela al sredicu, uz njega sam dobio jednobrazni plug, jedino ima luft u sredini izgleda da ga 1 vlasnik nije nikad podmazao. Sve to za 1500e. Koristice se u vinogradu i vicnjaku za oko 30 A. Koja bi freza trebala da se montira na njega i koja je cena od prilike.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

zimske radosti
[youtube:2vcoe1du]Epfhk7fs_q8[/youtube:2vcoe1du]

inače nemojte mi opće komentirat ovo bratovo naglo opuštanje kuplunke, najradije bi mu kosu počupal zbog takvog rada...

B

Bagudina

Guest

Ja bi se samo nadovezao na frezanje, po pitanju dima iz motora :)
Do prije nekidan je iz auspuha uvjek bio vidljivo malo bjeloga dima, a od subote nakon freznja od nekih 3 sata na 2300 okretaja, više nema bjeloga dima ni u tragovima ! :)
Izgleda da mu frezanje najbolje dođe da optereti i ispuše motor :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh