• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

strongboy

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

zdravo.znam da mozda ima postova o tome, al je to tako puno za citanje :roll: .a kako je vreme sve lepse, onda sve manje imamo vremena za kompjuter.pa bih vas molio, ukoliko vam nije tesko, narocito neko od vas koji poznajete tomice tako reci u dusi, da mi pomognete savetima, kako i kojim redosledom trebam rastaviti tomicu,na polovinu... ;) .naravno necu da ga delim po pola nisakim :lol: ,vec zelim da odnesem onaj sredisnji zglob gde se tomica okrece,jer je lufta vec jako velika.znaci pomozite mi savetom sta sve i kojim redosledom trebam rasklapati kako bi majstoru odneo samo taj zglob a ne cjeli traktor.naravno, bez vaseg saveta to mi jedino i preostaje :( .bio bih vam zahvalan i ako postavite sliku srednjeg zgloba i oznacite brojevima redosled.i dal bih ja to mogao sam da rastavim...mislim dali nije mozda nesto komplicirano...jer ja nemam bas nikakvog iskustva sa rasklapanjem i sklapanjem :roll: .da- jos da kazem da je moj tomica TV-420, star 23 godine,kome ce ovo biti prvo iskustvo sa mehanicarom ;)
pozdrav iz makedonije i...HVALA VAM unapred

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

strongboy pozdrav!

Što se tiče rasklapanja TV serije 400 na tri, odnosno četiri djela nema nikakvih problema sve ide
bez ikakvih problema i sl. Samo malo alata i to je to.
Dakle da ti bi bilo najlakše prvo skineš upravljački mehanizam sa sredine i izbiješ
krajnik van sa sredine (4 vijka M12 što drže upravljač, za krajnik ne znam napamet koji je matica).
Sljedeće skineš podove za noge (6 vijaka M10 po 3 sa svake strane sa prednje strane na onim pločicama
što drže trn i čahuru skupa i još dva M12 vijka po jedan sa svake strane sa zadnje strane poda).
Onad ti preostaju još 8 matica M14 po 4 sa prednje strane sredine i po 4 sa stražnje strane sredine.
Najprije podložiš sa nečim ispod sredine pa otpustiš matice sa stražnje strane koliko ti to dozvoljava
mjesto između trna i čahure te onda malo povučeš zadnji trap prema van koliko možeš i otpustiš matice
do kraj te izvučeš trap van i makneš ga. nakon toga podložiš sa prednje strane traktor (najbolje na nosač haube)
te ga osloniš na to što si popustio i skineš matice koje drže sredinu za prednji trap traktora i sredinu
jednostavno izvučeš van sredinu prema sebi. Kad si skinuo sredinu sa traktora ide rastavljanje na 3 djela.
Dakle da vi ju rastavio trebaš da izvadiš one središnje bolcne van i odvojiš prednji od stražnjeg dijela sredine,
a zadnji dio još rastaviš na dva dijela. pošto si pločice već skinuo kad si skidao podove trn sredine samo izvučeš van iz čahure i to je to.....

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

Pozdrav Svima na forumu! Nov sam ovde, ali vas davno citam. Nadam se da cemo puno pricati. Sretan uskrs!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

gvozdeni1 pozdrav i dobro došao na forum i hvala na čestitci za Uskrs!

C

capo1967

Guest

svim imaocima traktora tv i posjetiteljima poljoprivrednog foruma želim "SRETAN USKRS" i što više razmjene iskustava ako neko zna di se povoljno mogu kupiti utezi za tv 522
Poz.........

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Pozdrav! Zainteresiran sam za kupovinu traktora TOMO VINKOVIĆ od 20 ks. Dali imate iskustva sa njim, kako se pokazao sa jednim cilindrom i kakav je u oranju? Unaprijed puno hvala!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

traktor je odlican ima ga ja,dakle traktor za svoju velicinu i sangu dosta moze povuci,ima motor koji je tesko unistiti sto bi ja reko sjebati,u oranju je dobar,jednu brazdu lako vuce,medjutim mana kod njega u oranju je sto je zglobnog tipa dakle njiva mora bit ravna odnosno prava pa ako bi malko vrdnu volanom plug ispada iz brazde pa stalno vracanje traktora nazda i ponovno hvatanje brazde oduzima i tekako dragocjeno vrijeme,inace taj zglob mu mnogo pomaze pri vuci balvan i drugih za njega vecih tereta,pri kupovini obavezno pogledaj mjenjac,sto bi neko reko ovde na forumu vidi kako m upjeva transmisija,da li mjenjac isakce iz brzine i slicno,zglob ako ima lufta a svaki ga ima ako nije bas svjeze uradjen,nije neki problem rjesiti a i nije skupo,potpuna obrada zgloba oko 100 evra,to sto dimi i pusi mal ovise nemora te zabrinjavati previse jer je takav tip motora,remont istog nije skup ali opet kazem tesko ces ga nac u sjebanom stanju..................

ako te jos sta interesuje smao pitaj,a ivec strucnjaci od mene ce ti dat odgovore ubrzo....

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Puno ti hvala! Novi sam u poljoprivredi i prvi puta se susraćem sa Tomicom. Kod mene bi uglavnom kosio, cca 2 ha, orao bi i frezao oko 1-1,5 jutra, cistio snijeg i radio ostale radove oko kuće, voćnjaka i vinograda. Do sada sam radio sa motokultivatorom Pasquali(ne znam točno koliko ks) i kosilicom mtd(20ks- kojoj je ta površina bila malo velik zalogaj). Nadam se da bi Tomo od 20 ks bio više nego dobra zamjena?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

tomo bez problema ce obavljat te poslove,samo malo kosenje ce bit problem jer ce bit vrlo spor u tom poslu samo prvom brzom ako hoces da se kosi fino fo zemlje,a ako hoces da kosis neko siblje ili nesto sl moze i druga brza sto je onda dosta brzo za kosenje

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

matrix najveća brzi u kojoj ja mogu da kosim je druga spora sa 1000 okretaja kardana,
ali ako je sijeno gušće maksimalno mogu da kosim u prvoj brzo isto sa 1000 okrataja kardana....

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

A jeste kosci u PM , moj deda bolje kosi s starim blatobranom bicikla nego vi s TV-jom

P

pawlle

Guest

tv.jpg

tv1.jpg

To je taj Toma Vinkovic koga hocu da kupim. Sta kazete za njega. Uz njega dobijam prikolicu, plug i frezu. Savet?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ukratko bježi od toga čim dalje to je stari model PE 18 sa jednim kardanom u sredini...

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

matrix123456 kaže:
tomo bez problema ce obavljat te poslove,samo malo kosenje ce bit problem jer ce bit vrlo spor u tom poslu samo prvom brzom ako hoces da se kosi fino fo zemlje,a ako hoces da kosis neko siblje ili nesto sl moze i druga brza sto je onda dosta brzo za kosenje
Vjerujem da je brži u košenju od mog MTD-a, koji je strasno spor ako trava preraste, a tada nastaju i problemi sa remenskim prijenosom. Tomo bi mi tu bio spas, bar ja tako mislim

P

pawlle

Guest

zbalija kaže:
pawlle kaže:
To je taj Toma Vinkovic koga hocu da kupim. Sta kazete za njega. Uz njega dobijam prikolicu, plug i frezu. Savet?

ukratko bježi od toga čim dalje to je stari model PE 18 sa jednim kardanom u sredini...

Sto? Pali iz prve, radi fino.... Oprosti, al' moras mi malo vise objasniti tvoje razloge protiv. Ja, jednostvano nemam iskustva u tim stvarima. Od prosle godine sam se poceo baviti vocarstvom (za svoje potrebe, nista veliko) i mislio sam da bi mi ovako nesto dobrodoslo. Ali sam bas neodlucan, razlog je sto mi se ne bacaju pare kojih uzgred i nemam (a ne zaduzuje mi se) pa da sve to bacim u vetar....
Pozdrav

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Kako sam i rekao to je stari model PE-18 sa jednim kardanom u sredini.
Taj model nema stalan pogon 4x4 pogon, 2 mjenjača poseban mjenjač za prednji,
a poseban za zadnji pogon, kad koristiš kardan moraš isključiti stražnji pogon da bi mogao
koristiti kardan. a kod promjene brzina moraš patiti da ne staviš koji pogon u krivu brzinu i sl...

ako već planiraš da kupuješ traži seriju 400, ali ja biti preporučio ipak seriju
700 sa dvocilindričnim motorom i 30 ks....

P

pawlle

Guest
Kako sam i rekao to je stari model PE-18 sa jednim kardanom u sredini.
Taj model nema stalan pogon 4x4 pogon, 2 mjenjača poseban mjenjač za prednji,
a poseban za zadnji pogon, kad koristiš kardan moraš isključiti stražnji pogon da bi mogao
koristiti kardan. a kod promjene brzina moraš patiti da ne staviš koji pogon u krivu brzinu i sl...

ako već planiraš da kupuješ traži seriju 400, ali ja biti preporučio ipak seriju
700 sa dvocilindričnim motorom i 30 ks....[/quote]

Hvala ti na podrobnijem odgovoru. Sad su mi stvari jasnije. Bacio si me u razmisljanje i opet na pocetak "potrage" za novim TV.
Pozz.... :?

ali on ima samo dve brzine napred i nazad i blokadu da u blatu vuce sa sva 4tocka

Posljednje uređivanje:
T

Tomazy

Guest

ma vidi ja ću isto takvog uzeti jer mi se nudi pre jeftino za te pare neda se ni freza kupit tako da. koštat će me 400€
to je to zlo a sredit će se to je slikano kod ćovjeka u subotu će valjda biti doma

Posljednje uređivanje:
P

pawlle

Guest

Za sve ono sto sam nabrojao prodavac trazi 1 400 eura...Jel' to mnogo za sve?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh