• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

Bagudina

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

E da je sa Puknuti online :) on bi ti odgovorio,
Pa to ti je TV ! Sastavljan od djelova što je bilo trenutno na lageru ! Ustvari sve i jedan TV je unikat !

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Slažem se sa tobom Bagudina.
Svaki TV je složen sa nekim drugačijim dijelovima tako da je svaki u nijansi drugačiji u odnosu na drugoga.
Koko je radila nova serija tako su išle neke male izmjene da ne budu svi isti ko na indigu ;)
Većinom oni koji imaju rezervoar zajedno sa rezervoarom za gorivo oni su bili predviđeni za ugradnju
prednje kardana tako da ne smetaju cijevi naprijed.....

Posljednje uređivanje od moderatora:
A

Alen

Guest

vlatko2703 kaže:
Pozdrav ekipi na forumu, pratim vas dugo. Posjedujem traktor tomo vinković 826 slavija motor od 98 godine. Došo je red na generalku motora,curi ulje teško pali itd. E sad nemožemo nač djelove za motor (karike,ležajeve,brtve)
Zvali smo u Bjelovar kažu tvornica propala nemaju ni oni djelova. Zanimame jel ima di djelova u Bosni ili Srbiji ili ako neko zna nekoga da popravlja te traktore u Vukovarsko-srijemskoj ili u Osječko-baranjskoj županiji da napiše broj.

Kako nema????? Sve ima!! Evo zovi pa pitaj....
http://www.masiva-bj.hr/

B

Bagudina

Guest

Alene, aj ti si gore domači u Bjelovaru, rodnom gradu Tome Vinkovića, pa me zanima jedna informacija vezana oko tvornice TV, koju sam imao prilike čuti ?!

- jel istina da je Z. Pevec sa svojim jatacima zaslužan uvelike što je preuzeo kompletan lager TV-a 826 te prodavao kroz svoje čuvene lance PEVEC, a nikad ni kune nije platio tvornici za te traktore?

- jel istina da je oko 91 u tvornicu stigla kompletno nova linija strojeva za proizvodnju nove serije traktora, a nikad nije bila montirana, nego su strojeve rasprodali za sitniš ?

T

Todi

Guest

bok svima, zbalija ima nešt u tome, moj tomek ima prednji kardan ali to nije tak glomazno da bi smetalo prednjem rezervoaru

vlatko2703

Član
Tu od
10 Velj 2009
Poruka
30

Alen kaže:
vlatko2703 kaže:
Pozdrav ekipi na forumu, pratim vas dugo. Posjedujem traktor tomo vinković 826 slavija motor od 98 godine. Došo je red na generalku motora,curi ulje teško pali itd. E sad nemožemo nač djelove za motor (karike,ležajeve,brtve)
Zvali smo u Bjelovar kažu tvornica propala nemaju ni oni djelova. Zanimame jel ima di djelova u Bosni ili Srbiji ili ako neko zna nekoga da popravlja te traktore u Vukovarsko-srijemskoj ili u Osječko-baranjskoj županiji da napiše broj.

Kako nema????? Sve ima!! Evo zovi pa pitaj....
http://www.masiva-bj.hr/

zvao je brat kažu da nemaju ništa za taj motor

P

pawlle

Guest

jos se nisam odlucio mada su svi ukucani sem jednog , da kupim, ali videcu :!: :!:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Todi kaže:
bok svima, zbalija ima nešt u tome, moj tomek ima prednji kardan ali to nije tak glomazno da bi smetalo prednjem rezervoaru

Daj uslikaj taj kardančič detaljno od blizu ako imaš volje. Jednom sam gledao jedan takav i čini mi se da je to napravljeno od gume da pomalo amortizira vibracije i sl. Ta je guma montirana na remenicu. Ima gore još jedna opruga i podložka a neznam čemu služi.
Ako uslikaš pa da raspravljamo malo o tome.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Todi kaže:
.....vidim da rezervoar ulja hidraulike on ima naprijed a kod mene je vezano uz rezervoar goriva kak je to moguće odnosno zašto je ta razlika ak su oba 818? :?:
mislim da TV 822 ima takav rezervoar kako ti opisujes....kakav motor ima tvoj TV?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Todi kaže:

Daj uslikaj taj kardančič detaljno od blizu ako imaš volje. Jednom sam gledao jedan takav i čini mi se da je to napravljeno od gume da pomalo amortizira vibracije i sl. Ta je guma montirana na remenicu. Ima gore još jedna opruga i podložka a neznam čemu služi.

evo slika prednjeg kardana što sam uspio slikati na Priminom štandu.
Ali pošto je bio montiran nosač prednje hidraulike te se ne može baš
otvoriti nisam mogao bolje poslikati:

1000376b.jpg

1000377g.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

edosoko kaže:
Todi kaže:
.....vidim da rezervoar ulja hidraulike on ima naprijed a kod mene je vezano uz rezervoar goriva kak je to moguće odnosno zašto je ta razlika ak su oba 818? :?:
mislim da TV 822 ima takav rezervoar kako ti opisujes....kakav motor ima tvoj TV?

Da upravo tako edosoko rezervoar hidraulike spojen sa rezervoarom za gorivo ima TV 822
sa Ruggerini motorom

T

Todi

Guest
bok, toćno tak izgleda i moj kuplung za priključak kardana i ona poluga za uključivanje, zbalija gledao sam slike i na str.201 tvoj post tvornic prima ima tomo prednji kardan i rezervoar naprijed. kaj se motora tiće na mom tomeku je lombardini i na haubi su oznake 818, kupio sam ga polovnog tak da neznam jel kaj kemijano

edosoko kaže:
Todi kaže:
kaj nema tv 822 dva cilindra? moj ima jedan cilindar lombardini motor, gazda od kojega sam kupio kaže da imam 18 ks. tak da nemam pojma koji je e da i odozada imam na hidrauliku krutu tranverzu a ne poluge ko svi normalni traktori on tvrdi tako je kupljen a dećki kaj rade na prodaji dijelova u primi i jedan gospon iz masive u Bjelovaru tvrde da takav nije nikad s takvim polugama odnosno tranverzom proizveden u tomo vinkoviću. kad budem na selu budem poslikao da vidite o ćemu prićam i naravno moram svladati stavljanje slika na forum. hvala na razmijeni mišljenja

firemanpeter kaže:
Todi kaže:

bok firemanpetar, ovak slike do zbalije i moj prikljućak su isti, to je rućno ukljućivanje i radi izlaz vrtnje kardana kolko radi i motor, a novi navodno imaju nekakav reduktor prijenosa koji meni ne paše budem ti sve poslikao kad budem na selu pa ti pokažem slikovito

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Todi misliš na ovu sliku?

Da to je slika iz tvorničkih hala Prime, taj traktor ja nisam vidio uživo tako da
ti ne mogu ništa reći o njemu. Sad sam tek primijetio da ima prednji kardan i
rezervoar hidraulike naprijed točno iznad remenice i spojke prednjeg kardana.

Ako je motor lambordini onda je LDA100 (ako nije ništa kemijano ;) )

Todi kaže:
edosoko kaže:
Todi kaže:

kaj nema tv 822 dva cilindra? moj ima jedan cilindar lombardini motor, gazda od kojega sam kupio kaže da imam 18 ks. tak da nemam pojma koji je e da i odozada imam na hidrauliku krutu tranverzu a ne poluge ko svi normalni traktori on tvrdi tako je kupljen a dećki kaj rade na prodaji dijelova u primi i jedan gospon iz masive u Bjelovaru tvrde da takav nije nikad s takvim polugama odnosno tranverzom proizveden u tomo vinkoviću. kad budem na selu budem poslikao da vidite o ćemu prićam i naravno moram svladati stavljanje slika na forum. hvala na razmijeni mišljenja

Da TV 822 ima dvocilindrična motor snage 22ks, baš ko TV 826 (samo je motor drugog proizvođača).
Kakvu tram vezu umjesto hidraulike imaš onakvu kavu je imao TV serije 700 ili?...
Koliko znam svi iz serije 800 bi trebali imati hidrauliku za kopčanje priključaka u 3 točke.

Što se tiče slika ako imaš problema javi mi se na PP pa ču ti pokušati sve detaljno objasniti i
pomoći te ne bi trebalo biti problema sa stavljanjem istih...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Todi kaže:
firemanpeter kaže:
Todi kaže:

bok firemanpetar, ovak slike do zbalije i moj prikljućak su isti, to je rućno ukljućivanje i radi izlaz vrtnje kardana kolko radi i motor, a novi navodno imaju nekakav reduktor prijenosa koji meni ne paše budem ti sve poslikao kad budem na selu pa ti pokažem slikovito

Zahvaljujem več unapred za slike!

Inače ja sam imao priliku to vidjeti, taj kardan ali mislim da nije sve bilo u kompletu, falile su neke stvari.
Pričam o ovome tako zvanom: TV komunalni

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_16659203.jpg

T

Todi

Guest

da zbalija to je taj tomek, noseći okvir za prednji hidraulik je isti kao i kod mene, samo ja imam normalne gume inače bi takve i htio staviti al ne znam dimenzije guma i felgi, ima jedan cilindar onda je ipak 18 ks. sve ostalo izgleda kao serija 800, tranverza je u slovo u i ima rupe odozgora, kad napravim slikice javim ti se pa ćemo pokazati ostalim članovima, i daj mi molim te reci jel bi ja mogao stavit kakvu ljuću mašinu na njega s obzirom da imam prednju rotacionu kosilicu i kosim dosta velik voćnjak na selu , thanks

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

A možeš da staviš sve motore koje je koristila serija 800 uz neke male korekcije na
šasiji traktora. Sad ovisi na kolo jači motor ti pucaš?! Moja pretpostavka je da na 21 ks ne bi išao; taj motor (LDA 820) paše u šraf gore jer je to skoro pa ne zamjetno povećanje
snage, nego da već razmišljaš o jačem dvocilindričnom motoru,
a za njega trebaš da nabaviš i adekvatnu među ploču......

T

Todi

Guest

Ja bih stavio 30 ks. kad bi to već radio, novi mi je skup a polovno bi uzeo i napravio generalku, imaš kakav na lageru :lol:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Novi motor Lambordini 9LD 625/2 je negdje oko 20 t kn ako se ne varam.
ke se tiče rabljenih LDA 672 bio je nedavno na njuškalu jedan pa probijaj potražiti

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

lako je napravit felge,uzmes felge od nekog dzipa,isjeces im srca onda isjeces srca od tomicinih felgi i onda to odnes profesjonalno mvariocu koji ce ti to zavariti u milimetar tacno i eto, ili uzmes felge od dzipa i navarsi plocu sa promjerom i rasporedom sarafa ko sto je na njegovim felgama i to prisarafis za felgu i eto

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

kp083m.jpg

Moje resenje za imt filter goriva na tomi, ako nekog interesuje. Pozdrav svima!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh