• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
J

janko001

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav,
Ja sam nedavno kupio tv 730 i veoma sam zadovoljan. Nisam vješt u vezi održavanja pa se služim savjetima i nekom literaturom koju sam dobio uz traktor. Imam jedan problem u vezi ručice gasa, a ogleda se u tome da kada ga upalim ne mogu da smanjim gas postepeno, gas je jak i nemože da bude mali gas. Kada ga previše smanjim on onda radi ono u režimu prekida, ako se tako može reći, a ako ga dodam, onda se naglo pojača. Pokušavao sam one sajle dotezati ali ne ide. Neko mi je govorio da trebam otvoriti pločicu gdje ove sajle završavaju ali to nisam radio.
Može li neka pomoć u vezi s tim, jer i nisam neki stručnjak za ovo ali me svakako zanima i volio bih naučiti dosta toga.

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

jednostavnije ti je kupit felge rabljene od cisterne creina ili sipovih prikolica i samo si rupe das izbusit.....

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZDRAV SVIMA!

jučer sam bio kod svog frenda s svojim Tomom.
išli smo se vuč traktorima, da vidime ko je jači,
frend ima traktor Ursus C-360 težina cca 2800 kg

i idemo mi uzbreg prikopčimo lancima i gas :mrgreen:
i povukao je tomo, malo je "kurio" gume u startu ali je vuko
onda smo zamjenili strane on je išo vuć mene
i krene on, ja bremzu stisno do kraja i blokiraju samo desni kotači, kočnice nisu našteljane,
i šlajsa on mene. Onda sam uključio pogon i ni se mogel mrdnuti s mesta.

Eto toliko od mene!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

bercolinija kaže:
POZDRAV SVIMA!

jučer sam bio kod svog frenda s svojim Tomom.
išli smo se vuč traktorima, da vidime ko je jači,
frend ima traktor Ursus C-360 težina cca 2800 kg...

A nemoj mi reči da si ti njega vuko uzbreg a on zakočijo kočnice. Vjerujem da si ga vuko ali on nije kočijo. Objasni još to.

matrix123456 kaže:
lako je napravit felge,uzmes felge od nekog dzipa,isjeces im srca onda isjeces srca od tomicinih felgi i onda to odnes profesjonalno mvariocu koji ce ti to zavariti u milimetar tacno i eto, ili uzmes felge od dzipa i navarsi plocu sa promjerom i rasporedom sarafa ko sto je na njegovim felgama i to prisarafis za felgu i eto

Ah sve to tako lako ide, tako se lako napravi a ja se ponekad tolko namučim :scratch :lol: :lol:

Inače ima rješenje za montažu drugačijih (ne originalnih) felga na TV ovako: Otokari se produžetak (sličan onome koji sam ja stavijo na TV) koji na jednoj strani paše na traktor a druga strana je otokarena da paše na felgu.

janko001 kaže:
Pozdrav,
Neko mi je govorio da trebam otvoriti pločicu gdje ove sajle završavaju ali to nisam radio.
Može li neka pomoć u vezi s tim, jer i nisam neki stručnjak za ovo ali me svakako zanima i volio bih naučiti dosta toga.
Tamo su ti razne regulacije i možeš pokušati ako bude bolje, inače samo staviš nazad kako je bilo.

T

Todi

Guest

pozdrav kak bi mi u hr. rekli vatrogascu petru , bolid ti je zakon al ćekaj da ja dotjeram 818 pa da vidiš silu od 18 ks.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Orsic kaže:
jednostavnije ti je kupit felge rabljene od cisterne creina ili sipovih prikolica i samo si rupe das izbusit.....
Najlakšiji način ako rupa u sredini paše na traktor. Tamo treba da se felga osloni.

Inače, eto ti felge koje ti trebaju da budeš imao valere :D . Imaju u Primi toga dosta.

prima2010treimj037.jpg

Todi
Hvala ti na pohvali! :D
Samo ti dotjeraj svog 818, želim ti puno uspjeha da i ti dotjeraš do bolida ;) . Kad budeš gotov ja ču imat več helikopter :lol: :lol: :lol:
Aj šalim se ;) , sretno.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

janko001 kaže:
Pozdrav,
Ja sam nedavno kupio tv 730 i veoma sam zadovoljan. Nisam vješt u vezi održavanja pa se služim savjetima i nekom literaturom koju sam dobio uz traktor. Imam jedan problem u vezi ručice gasa, a ogleda se u tome da kada ga upalim ne mogu da smanjim gas postepeno, gas je jak i nemože da bude mali gas. Kada ga previše smanjim on onda radi ono u režimu prekida, ako se tako može reći, a ako ga dodam, onda se naglo pojača. Pokušavao sam one sajle dotezati ali ne ide. Neko mi je govorio da trebam otvoriti pločicu gdje ove sajle završavaju ali to nisam radio.

janko001 pozdrav i dobro došao na poljoprivredni forum!

Što se tiče održavanja traktora ne možemo biti svi majstori ;) .
Što se tiče zaletavanja motora na leru to mi je teško objasniti preko neta to bi lakše podesio
na licu mjesta da motor radi pravilno i bez zaletavanja u prazom hodu (ler gasu). Najme treba
samo malo podiči broj okretaja na viju ta regulaciju najmanjeg broja okretaja i to je to.
Sajle za to podešavanje ti neće pomoći tako da...,
a i ujedno ne treba otvarati onu ploču na kutiji akceleratora. Sve se podesi
sa vanjske strane.

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZDRAV!

A nemoj mi reči da si ti njega vuko uzbreg a on zakočijo kočnice. Vjerujem da si ga vuko ali on nije kočijo. Objasni još to.

@firemanpeter

nije zakočil kočnice, čim je malo stisnul bremzu, odmah je počeo vrtjeti u prazno :D

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sto se tice felgi
ma moze se napraviti milion kombinacija ali ipak te siroke gume su malo veca zajebancija za traktor od 18ks,bolje bi bilo da se stave gume malko sire od ovih sadasnjih npr 215 ili 205 da mogu an felge ali takve je vec teze nac.

sto se tice gasa,danas sam ja stavljao one nove plastike na gasu mjesto starih i stelovao gas,moze se lijepo namjestit stangas da radi fino ali se to vremenom pomjeri ili pak kod mene odma se izgubi ta sredina pa je malo teze nac stangas na rucici,nije neki problem to nastelovat ali treba izabrati pravi rezim jer sve ispod pravog steti motor i svemu drugom

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

janko001 kaže:
Pozdrav,
sto je motor hladniji obrtaji vise variraju?
99 % ih tako radi, uglavnom sto je motor losiji vise varira, mada nije pravilo
treba podesiti mehanizam prema centrifugalnom regulatoru (za to trebas skinuti poklopac sajli)
mozes donekle rijesiti problem pojacavanjem gasa.....mada nije neko rjesenje.....uzalud stimanje ako npr. brizgaljke nisu dobre, ako je pumpa losa....kasni ubrizgavanje itd.
pogledaj ovdje ima nekoliko slika rastavljenog motora ujedno i mehanizma gdje su spojene sajle
sa gornje strane su dva vijka M6 (kljuc 10) onaj prema naprijed regulise ler-gas a onaj prema vozacu max obrtaje (njega ne diraj)

J

janko001

Guest

Zahvaljujem se firemanpeter, zbalija i edosoko na pomoći u vezi sa gasom. :D
Već danas sam probao i značajno uspio rješiti problem. Istina ima još nekog praznog hoda na ručki gasa ali to ću vidjeti da dotegnem na donjem dijelu ručke ili već nešto drugo u vezi s tim. Popustio sam onaj srednji vijak koji se odnosi na ler gas i već je mnogo bolje, ali sam morao i sajlu gasa da popustim da bi sve to imalo efekta. U svakom slučaju sad je OK. Hvala još jednom, bilo je očigledno, ali nisam bio siguran da smiijem dirati sve to. Vjerovatno ih ima još sličnih meni, ali ako budu čitali, eto rješenja...... :D :D :D

A

acapapec

Guest

Evo napokon se i ja dokopah Tome Vinkovica 523 .....
Sada sam punopravni clan :D
Platio sam ga kao sto sam se i ranije dogovorio sa covekom ,a i pisao ovde 1700 evra ,sa plugovima....
Prvi put sam danas vozio ovaj traktor i extra je .....
E sad koga drugog da pitam za nesto oko Tome nego vas....
Sve funkcionise dobro ali sam primetio da kad hocu da prebacim iz spore brzine u rikverc menjac nece da udje.
Pustim malo kvacilo pa opet pritisnem i onda upadne.Dali je to neki problem ili je tako kod svih,ili pak postoji neka caka
za takav manevar?
Sutra kacim slike,ako se budem snasao,a mislim da hocu....
Pozdrav drugari.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

neka je sa srecom kupovina i nek te traktor dobro sluzi

st ose tice mjenjaca to ti je standardni postupak pri mjenjanju brzina kod toma vinkovica,treba ce ti malo vremena da se ispraksiras i to ce ti bit specijalnost kao sto je kod mene,ja npr reduktor i mjenjac saltam u pokretu traktora i mogu ti reci da se bolje salta nego kad stoji,isto tako ti kazem da ovo sto ja radim nije za svakog za neupucene i one koji bas i neznaju kad je taj traktor u brzini a kad ne jer moze bit da je rucica na rupi za brzinu a brzina nije uskocila i slicno, mada ti ipak provjeri zategnutos sajele za kvacilo i dotegni je ako treba jer moze bit da ne odvaja dovoljno..............

A

acapapec

Guest

matrix123456 hvala druze....
Kvacilo je namesteno kako treba hvata cak i malo pri vrhu...Ma snaci cu se ja ,bitno da taj slucaj nije samo kod mene...
Plasio sam se bas da cu da naidjem na poruku ,,a tu treba neke biksne zameniti ,lagere......,, :lol:
Hvala jos jednom

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ma rece ti neko koji sve hoce da radi savrseno kao kod automobila,pa to je traktor kod njega uvjek nesto lupka krc zapinje,takav je traktor i t unema sta da se mudruje

ddalibor

lijepe slike
jel ti ove traktore renoviras ili si negdje sliko

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
acapapec...čestitam na kupovini,,,nek te služi 100 godina...
Što se tiče kvačila,,,ja bih ga malo popustio,,,da nehvata odma po vrhu...da se nebi lamela palila...stavi neku zlatnu sredinu...a na šaltanje ćeš se navići vremenom,,,ajd nek ti je sa srećom...
matrix...pa slike su od majstora Filipana...ako se nevaram ;)
pozdrav joe! :mrgreen:

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

joekiki kaže:
...
matrix...pa slike su od majstora Filipana...ako se nevaram ;)
pozdrav joe! :mrgreen:

da sve je slikano kod majstora Filipana, a na ovoj jednoj je majstor nad majstorima SREĆKO :)

A

acapapec

Guest

Hvala joekiki....udarila ova kisa pa nikako da stane.
Ali bice slike ne gubite nadu :lol:

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

ddalibor kaže:
prilog i od mene...
003twxht04.jpg

Super je obnovljen, samo mi ne "leže" ova pravokutna svjetla, mislim da uvijek treba težiti originalnom izgledu kod obnove, a ove rešetke naprijed nikako ne idu u istoj boji s haubom, znam, o ukusima se ne raspravlja.

J

janko001

Guest

Svaka čast, baš si ga "picnuo". Imam i ja namjeru svog da ofarbam ali se još dvoumim, ali kad do toga dođe nadam se da ćeš mi malo pomoći oko nekih detalja. Ma extra izgleda. Slažem se da bi ove rešetke bile bolje da su u drugoj boji, ali nije ni ovo loše. Ljepotan......

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh