• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

acapapec kaže:
Evo napokon slike mog ,,novog,,ljubimca....Sta kazete ,a? :D

Biče on dobar, malo ga ispeglaš i on če još da ti služi. :D
Hm :scratch , vidim da on pali na konop (štrik), znači treba mu nov akomulator, znači (vjerovatno, nije 100%) treba mu nov regulator.
Inače želim puno uspjeha kod sređivanja.

Alen kaže:
Dođe danas kolega do mene i pita jel mu hoču napravit nešto sa Tomom...... ajd reko nema frke...
I tako smo krenuli....

Imaš sreče da te kolega nije zamolio da mu kampericu odvučeš na more. :lol:
Inače niko nebi lakše obavijo taj posao nego Toma (ili neki drugi zglobaš).
A prikolica na koju ste stavili Tomu je taman po njegovim mjerama :lol: .

Bagudina kaže:
Čestitam na 300 str. bolji smo od IMT-eovaca :) držimo rekord.

Svaka čast, hehe, naša je tema omiljena na ovom forumu ;)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

acapapec kaže:
matrix123456 u pravu si da je zapusten,predhodni vlasnik samo vozio.....
Malo sam se otrosio ali cu ga sigurno srediti.Moram prvo sredinu da odradim jer ima poprilicno luft i onda cu ga ofarbati.
Ulje u motoru takodje nije dugo menjano pa mi je to prioritet,uzgred koje ulje da sipam?Neka preporuka.....

ma da sve se moze srediti
sto se tice ulja mozes svako samo ne sinteticko,jer ono nije bas za takve tip motora odnsno ko bi upšoste stavljo ulje od 2. eura u takav traktor
ja sipam optimu i dobra je staje ti oko 2.6 litara u motor a oko 0.30 u filter zraka,takodje tu ide ulje isto ko za motor....

A

acapapec

Guest

Optimu sam i planirao oko 2 eura je litar....Hvala na savetu druze
firemanpeter izvini nisam video tvoj komentar.....Ma taj kanap tu stoji neznam zasto...mozda ubrzo i saznam :D
Pali na kljuc bar za sada....Lose je vreme pa ga nesto nisam puno ni probao ali radi cini mi se dobro ....

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

nema na cemu

najbolje bi bilo da ti uzmes tel. ili kameru i da snimis video kad radi i da mu kazemo dijagnozu :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

a stoooooooooooo nismo mi tako opasni
jedino kad ti doje firemanpeter pa nabije slusalice da ga preispita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
utvrdice mu hronicnu bolest dizni
malo sale bez ljutnje

A

acapapec

Guest

Ma kakva ljutnja bre......snimicu ovih dana pa sta mi bog da :?

M

Misel

Guest
Ljudi zdravo,

Pre neki dan dok sam orao sa tomekom puce mi hidraulicno crevo. Sika ulje na deset metara :oops:Znate, moj je toma od onih najstarijih koji imaju rucicu ispod sedista (TV18)a crevo je ono sto ide od regulatora ( rucice) pa prema cilindru koji dize plugove.
Zamenio sam ja njega, stavio nove sajbne i sve to ali me interesuje dali treba ispustati vazduh kao kod kocnica ili ima neki postupak pre pustanja u "pogon". Rekoh, da pitam pre nego sto produzim a ionako pada kisa ovih dana :twisted:

Unapred hvala

Misel

opet ja :oops:

Gledao sam pre neki dan one slike sa strane 2 ovog foruma i posebno sliku rasklopljenog motora pa sam se setio da pitam cenjene forumase koji imaju vise iskustava jos jedno pitanje. Imeno od samog starta kumplung (kvacilo) mi je slabo odvajalo. Mislio sam "sajla" pa naravno istu promenio ali bez nekih vidljivih rezultata. Konsultovao sam jednog majstora za poljoprivredne strojeve i on mi je rekao da se moraju podesiti "pipci" a to su ona tri zuba na korpi koja imaju vijak za podesavanje. Navodno su pohabani zubi pa korpa ne odvaja dovoljno i iste treba "izdati prema napred". Gledao sam takvo resenje na starom fici ali me interesuje dali neko zna mere, tj koliko mm treba podesiti odstojanje istih. Mogao bih da probam eksperimentalno ali mislim da bi u tom slucaju najverovatnije trebao nekoliko puta otvorit-zatvorit dok ne dojdem do prave vrednosti. Svako misljenje bi mi dobro doslo :scratch

unapred hvala

Misel

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

matrix123456 kaže:
jedino kad ti doje firemanpeter pa nabije slusalice da ga preispita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
malo sale bez ljutnje

Nema ljutne uopšte, poštena šala je dobrodošla :mrgreen:
Nerviraju me one "udarci izpod pojasa" :x

Misel
Netreba ništa odzračit to crevo hidraulike, samo vozi i redi. To če sve traktor sam da odradi kako treba.
A za mere onih "pipaca" nebi znao :scratch , čuo sam više puta ali uvijek različite mjere pa...

acapapec kaže:
firemanpeter izvini nisam video tvoj komentar.....Ma taj kanap tu stoji neznam zasto...mozda ubrzo i saznam :D
Pali na kljuc bar za sada....Lose je vreme pa ga nesto nisam puno ni probao ali radi cini mi se dobro ....

Možda mu je kanap samo tako :scratch . Izmjeri ako i kako puni pa da ti je odmah jasno, da te ne iznenadi. A dok ne isprobaš, vozi taj kanac sa sobom :mrgreen: ako ti slučajno zatreba.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kod mene u traktora je uvijek kanap na njemu,iako se vise ne koristi moze sluzit za nedaj boze,a vise sluzi da se nesto sveza zakaci za traktor itd

T

tv731

Guest

firemanpeter kaže:
matrix123456 kaže:
malo sale bez ljutnje

Nema ljutne uopšte, poštena šala je dobrodošla :mrgreen:
Nerviraju me one "udarci izpod pojasa" :x

Misel
Netreba ništa odzračit to crevo hidraulike, samo vozi i redi. To če sve traktor sam da odradi kako treba.
A za mere onih "pipaca" nebi znao :scratch , čuo sam više puta ali uvijek različite mjere pa...

acapapec kaže:

Možda mu je kanap samo tako :scratch . Izmjeri ako i kako puni pa da ti je odmah jasno, da te ne iznenadi. A dok ne isprobaš, vozi taj kanac sa sobom :mrgreen: ako ti slučajno zatreba.

a kako izmjeriti punjenje? ampermetrom ili...? i koje vrijednosti su optimalne?

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469

Punjenje izmjeri voltmetrom odnosno prebaci unimetar na jednosmjernu struju za mjerenje volti.. Optimalna vrijednost punjenja ti je od 14.2-14.4 V

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Danas smo malo radili, ma što malo, puno!

[youtube:13fbkntk]B5ziyvhiKds&feature=player_embedded[/youtube:13fbkntk]

[youtube:13fbkntk]eNsRJn8DFPI&feature=player_embedded[/youtube:13fbkntk]

[youtube:13fbkntk]0cCCDREDzmA&feature=player_embedded[/youtube:13fbkntk]

[youtube:13fbkntk]3ZFyxkalwKQ&feature=player_embedded[/youtube:13fbkntk]

G

GROF

Guest

deva kaže:

... poštovanje forumašu deva!!!., pa ove tvoje slikice!?., filmić!?., ili što već je???., nemogu vidit., očito je tako i kod drugi forumaša., stoga te molim da to popraviš ili ti!, ili molim administratore da popravidu!!!

Bog!., čitamo se...

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

deva kaže:
lijepo oranje, kako si uspio tako ravnu brazdu dobiti.... :) :)
još nemaš niti crtalo, već nož, ja sam na svom Batuje skinuo nož i pripasao neko crtalo, inače ništa od oranja....

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
deva kaže:

... poštovanje forumašu deva!!!., pa ove tvoje slikice!?., filmić!?., ili što već je???., nemogu vidit., očito je tako i kod drugi forumaša., stoga te molim da to popraviš ili ti!, ili molim administratore da popravidu!!!

Bog!., čitamo se...

Poštovanje GROF-e!

Nažalost po pitanju ovih linkova ne mogu ništa da napravim :(,
pošto je to film klikneš na njega i pričekaš par sekundi da se očita....

Jedini bi bio spas da de deva registrira na youtube i tamo podigne
video i da ovdje postavi link te bi brže se video mogao pogledati....

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140
Jedva sam i ovo skrpao, cijelu se večer j...., ja ih vidim, treba malo pričekati dok se učitaju. :D

ddalibor kaže:
deva kaže:
lijepo oranje, kako si uspio tako ravnu brazdu dobiti.... :) :)
još nemaš niti crtalo, već nož, ja sam na svom Batuje skinuo nož i pripasao neko crtalo, inače ništa od oranja....

Nakon ugradnje hidrauličnog volana ide ravno, ne mota ga plug kako ga volja, a i lanci čuda rade.

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest
... evo moj narode! nekoliko slikica stari traktora tome vinkovića ponovo u tvornici!!!., ali sada na reparaturi, sredjivanju, piksiranju, izboljšanjima, razno - raznim popravcima.-, /na vimi slikicami je; tv-420 i tv-731-s/.-

... evo još malo slikica starog slavuja! tomo vinković TV-731-s!!!

Posljednje uređivanje:

vuco25

Novi član
Tu od
6 Kol 2009
Poruka
20

Bog svima immam vise pitanja oko TV521 verujem da mi mozete pomoci.

1.moze se negde Blatobrani i Haubu nabaviti?
2.koliko kostaju gume 6x16 kom.?
3.dje se moze inversia dobiti sa dva islasa?
4.sa cega je ona kvaka na glavi (dekompresaziu)moze sama ispast? kod mene ja sa drotom savesana?
5.dje mose se naljepnice ona cod volana nabaviti (radi onaj is bjelovara koj ima stamaru to jos?)?
6.dje mosem schlauf sa hydrauliku u zagrebu dobiti ili napraviti i koliko je cjena od prilike?
7.koj merac je sa predjni trap dugi ili kratki?
8.kako se sovu boje na tomi (Code)?
9.de se prekopca brojac sata kad je orginal (TV732)?
10.ima netko sliku gd i kako se rama protiv brevirniva prcvirsti i ob se to mose kupiti ili napraviti?
11.ja hocu altenator staviti ali nesnam jos koko ima mosda netko sliku?
12.koliko ulja ide u prjedni i u sadnji trap?
13.Koliko ide sa Hydrauliku?

puno hvala u napred!!!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

vuco25 kaže:
Bog svima immam vise pitanja oko TV521 verujem da mi mozete pomoci.

vuco25 pozdrav i dobro došao!

Pokušati ču odgovoriti na pitanja koje znam i koje sam razumio što te zanima!

1. novi blatobrani i hauba mislim da se teško mogu nabaviti (jedino pitati u tvornici Prima).
2. što se tiče guma dimenzija 6,00x16 cijena varira od proizvođača i broju platna na gumi cca 60€/kom na dalje.
3. inverziju sa dva izlaza je malo teže nabaviti novu (raspitaj se u Masivi ili AGT u Bjelovaru).
4. moram priznati da nisam baš razumio pitanje (daj koju sliku da vidimo o čemu se radi).
5. za naljepnice ne znam tko bi ih imao u ponudi.
6. što se tiče visokotlačnih crijeva za hidrauliku to ti može napraviti svaki hidruličar
(kad pitaš već za područje Zagreba znam da ih izrađuj "Vijčane pumpe" to ti je blizu bolnice Vrapče).
7. za prednji trap je mjerač ulja kraći, a za zadnji duži.
8. nazive i broj boja ne znam.
9. brojač sati na TV 732 se prikopčava pomoću "moto sajle" sa prednje strane na razvod motora.
10. što se tiče zaštitnih lukova imaš puno slika u ovoj temi pa potraži malo slike.
11. imaš nekoliko slika na forum potraži malo.
12. u prednji trap ide 8l, a u zadnji trap 6l (hipenol 90)
13. u hidrauličan sistem ide 7l.

P.S.
piši malo razgovjetnije da se lakše može razumjeti o čemu se radi....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh