• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Re: TOMO VINKOVIĆ

deva kaže:
ddalibor kaže:
prilog i od mene...

Super je obnovljen, samo mi ne "leže" ova pravokutna svjetla, mislim da uvijek treba težiti originalnom izgledu kod obnove, a ove rešetke naprijed nikako ne idu u istoj boji s haubom, znam, o ukusima se ne raspravlja.
Slažem se s navedenim. Ili original ili totalna modifikacija.

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

P.S.

sa ovim postom je tema o traktorima "tomo vinković" dogurala do 300-stote stranice! :D :D

T

tv731

Guest

Pozdrav ljudi, ja takođe pokušavam riješit problem "bijelog dima". Naime, ja sam na svom tv 731 zamijenio karike, uradio reglažu BOSH pumpe i zamijenio uloške u brizgaljkama (pumpu i uloške je radio boshista naravno) ali nisam zamijenio brtve na glavi motora i mislim da je to razlog zašto teže pali i kad upali dimi bijelo, i u leru i kad ga malo popalim na gasu. Ali dok još nisam krenuo sa rasklapanjem zamolio bih vas da mi iznesete svoja mišljenja i iskustva u vezi s tim. Hvala unaprijed.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Pravilno podesi kompresioni prostor(ako si ostavio kako je bilo onda vjerojatno ne treba ) i onda kako bog da ,pod uvjetom da je sve ostalo OK odrađeno .
reparatura motora zamjenom karika je pičkin dim, to donese progres na 10% slucajeva ..uglavnom završi kod majstora

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97

gdje smjestit trokut za vozila ispod 30 km/h

dali je to propisano za TV ili ??????????????

A

acapapec

Guest

Evo napokon slike mog ,,novog,,ljubimca....Sta kazete ,a? :D

img3078d.jpg

img3079d.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

limeni3333 kaže:
gdje smjestit trokut za vozila ispod 30 km/h

dali je to propisano za TV ili ??????????????

Trokut namjestiš na lijevi blatobran,
da propisano je i za TV traktore.

Baš sam danas bio na tehničkome jer sam se raspitivao što sve treba
i koja je cijenu za prvu registraciju traktora....

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97

preveliki je taj trokut za blatobran

s obzirom na dimenzije traktora stvarno neznam di da ga postavim jer otraga mora biti i tablica

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Znam da je malo povećih dimenzija.
A što se tiče tablice rekao mi je da ne mora da bude
striktno na zadnjem dijelu traktora, da može i na prednjem
samo da mora biti na vidljivom i čitljivom mjestu i na čvrstoj podlozi...

Posljednje uređivanje od moderatora:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

limeni3333 kaže:
preveliki je taj trokut za blatobran

s obzirom na dimenzije traktora stvarno neznam di da ga postavim jer otraga mora biti i tablica
ja trokut imam na sredini otraga,a tablicu naprijed i prošel tehnički bez problema

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

acapapec

dobar traktor mad malo zapusten trebalo bi ga oprati i tu hauvu popeglati i sve ofarbati sjediste promjeniti ili ga tapacirat ostalo je ok.

A

Alen

Guest

hehe.....dobil bu mali veču tablicu i veči trokut od njega samoga :twisted:

Dođe danas kolega do mene i pita jel mu hoču napravit nešto sa Tomom...... ajd reko nema frke...
I tako smo krenuli....
Slika0234.jpg

Kad smo stigli opo ja na guzicu....
ovo:
Slika0235.jpg

progurati ovuda na rikverc:
Slika0236.jpg

i tako smo krenuli:
Slika0237.jpg

pa na pol puta:
Slika0238.jpg

I na kraju smo uspješno obavili zadatak i spremili se za doma:
Slika0239.jpg

Kamperica je dugačka 11 metara.....

B

Bagudina

Guest

tv731 kaže:
Pozdrav ljudi, ja takođe pokušavam riješit problem "bijelog dima".

imao isti problem nakon štelanja dizni na motoru, pali ko mina ali baca bijeli dim......
do prije nekidan dok nisam spojio frezu i izvadio mu mast sa njom.... nedimi više ništa, a i na cesti je bio brži nego inače :)
Čestitam na 300 str. bolji smo od IMT-eovaca :) držimo rekord.

T

tv731

Guest

puknuti kaže:
Pravilno podesi kompresioni prostor(ako si ostavio kako je bilo onda vjerojatno ne treba ) i onda kako bog da ,pod uvjetom da je sve ostalo OK odrađeno .
reparatura motora zamjenom karika je pičkin dim, to donese progres na 10% slucajeva ..uglavnom završi kod majstora
Hvala na odgovoru, odlučio sam da promijenim te brtve pošto nisam siguran koja je gdje i kako bila a mislim i da sam cilindre zamijenio i okrenuo drugačije nego što su bili. Tješi me to da prije svega ovoga nisam imao nekih problema s njim, jedino što je malo počeo da baca tamniji dim i onda sam vidio da su uljni prstenovi već prikraju, kompresioni su mogli još dugo, vuča je bila skroz ok tako da mislim da još neće kod majstora i iz jednog drugog razloga, a to je da mi je najbliži majstor na 9 km od mog sela...
Dakle pobliže upoznavanje između mene i mog Tome tek slijedi. Pošto ga je stari kupio novog 1984 i sasvim malo je korišten dok ja nisam krenuo da ga malo forsiram, mislim da još neće pravit velike probleme. I btw zajebo sam se, model je 732 a ne 731 i na njemu je LOMBARDINI lda 672.

A

acapapec

Guest

matrix123456 u pravu si da je zapusten,predhodni vlasnik samo vozio.....
Malo sam se otrosio ali cu ga sigurno srediti.Moram prvo sredinu da odradim jer ima poprilicno luft i onda cu ga ofarbati.
Ulje u motoru takodje nije dugo menjano pa mi je to prioritet,uzgred koje ulje da sipam?Neka preporuka.....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh