• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vuco25

Novi član
Tu od
6 Kol 2009
Poruka
20
Re: TOMO VINKOVIĆ

Hvala na odgovoru sa altenator immam isto slike sa foruma ali nema slika kako remen ide i de se stavi.i kad je hydropumpa od desne strane je. i jos jedno pitanje imas mozda sliku od seile sa brojac sati? i kad hoce veci teret na hydrauliki dici sta bi moao bi mjenati? pumpu ili zylindar ili oba?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nema na čemu.
Što se tiče alternatora nažalost nemam nijedne slike kako ide remen da ti ju stavim na net.
A sliku za sajlu isto nemam pošto nemam taj model TV, jer ja imam brojač sati koji nije nikud spojen.
Što se tiče podizanja većeg tereta najjednostavnije ti je da podigneš radni tlak sa 120 bara na 160 bara
kao imaju serija 800. Radni tlak podesiš na sigurnosnom ventilu u razvodniku hidraulike,
samo trebaš imati manometar za kontrolu tlaka kojeg spojiš na radni izvod razvodnika.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vuco25

Novi član
Tu od
6 Kol 2009
Poruka
20

Ja znam da ima brojac sati na stuju ali ja sam mislio staroga stavite ja mislim da mi on isto pokase okretai kardana kao i na imt 539.ili nije tako? stavio sam sliku glave motora na 302 de je ona kvaka sa dekompresaziu ja nesna za sta je ona tocno? i ima sa tomo rotor kosu? :D

je to tai ventil?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Što se tiče sata na sajlu da staviš na svoj TV ne znam dali jednocilindričnim motori imaju
izvod za prikopčavanje sajle jer znam da su svi imali satove iste kako i serija 730, a ne kao serija
732 koji ima sajlu preko sajle. Što se tiče smjera okretanja kardana nije isti kao kod IMT traktora.
dakle kad se krećeš naprijed kod tebe se okreće ulijevo, a ne standardno desno,
te zbog toga ti je potrebna inverzija. Što se tiče poluge dekonpresora ne znam gdje je kod tebe
problem i što se dešava.

Evo na slici sam ti označio taj ventil za regulaciju. ali u to se nemoj nikako upuštati ako nisi upućen u
rad hidrauličnog sistema i nemaš potreban alat i uređaje za podešavanje!

vuco25

Novi član
Tu od
6 Kol 2009
Poruka
20

ona kvaka sa dekompresaziu moze ispast? i sa sta ona sluzi? ja imam jos kosu sa lombardini motorom bezinaz ista glava samo nema ovu kvaku.

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

ako sam dobro skužio to ti je za hladno paljenje po zimi otvori ti ventile i ne pravi kompresiju nego zavrtiš motor i kad dobro zavrti pustiš i tako lakše upali ali nikad ga nisam koristio osim kad mi je akumulator jednom oslabio....

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

GROF kaže:
deva kaže:
Danas smo malo radili, ma što malo, puno!

... poštovanje forumašu deva!!!., pa ove tvoje slikice!?., filmić!?., ili što već je???., nemogu vidit., očito je tako i kod drugi forumaša., stoga te molim da to popraviš ili ti!, ili molim administratore da popravidu!!!

Bog!., čitamo se...

Grofe probaj na Youtube-u linkovima sad.
Pozdrav

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Pozdrav! Trebam registrirati traktor, dali znate kolika je cijena registracije i ostalih troškova za prvo registriranje TV-a?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nisi rekao koji je model TV i kolika ja snaga motora (u kW).
Za TV serije 700 sa motorom snage 22 kw (30ks) je prva registracija
sa svim davanjima tehnički pregled+registarska tablica+knjižica i prometna
i 100% polica osiguranja sve skupa iznosi 1350 kn...

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Radi se o Hittneru Ecotrac30, malo sam se ubacio na krivu temu. U svakom slučaju, puno hvala na informaciji!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Znači cijena je ista kako i kod TV sa 30 ks.

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

Samo ni sam nisam pametan, al mislim da ću ga svakako registrirati, kroz selo moram proći samo 100 metara, al ne bi se baš igrao sa zakonom, kazna je puno veća od cijene registracije...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Čuj ista je i situacija i kod mene.
moj TV nije bilo nikad registriran, puno sam na cesti, a i sad je kod
najme proglašena državna cesta, a i sve više se traktora registrirava,
tako da i ja razmišljam ozbiljno o tome, bil sam baš neki dan na stanici da pitam ke
sve treba i koja je cijena u pitanju. Samo polica prvog osiguranja (100%) je 560 kn,
ali to je opet daleko manje neke da se neke dogodi.

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284

To je malo nezgodna situacija, al mislim da se više isplati platiti registraciju, nego razbijati sam sebi glavu ako dođe kazna, koja sada jako puno iznosi. Pogotovo zato što mala zvjer brzo tu cijenu može odraditi

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

vuco25 kaže:

Nemože poluga dekompresora ispast sama nikako ako je sa njim sve kako treba, a to kod tebe nije. Barem mi tako izgleda na sliki, jer je vezana drotom.
Ona bi trebala stat na svome mjestu bez toga. Kod upotrebe, nju se rukom (polugu) okrene i kad ju pustiš ona skače sama nazad u svoj prvobitan položaj (isključi se).
Eto neke slike od mog bivšeg TV 420 kad sam imao neki remont.

moj-bivsi-tv-420-foto_10744305_10753068_17787581.jpg

moj-bivsi-tv-420-foto_10744305_10753068_17787583.jpg

Deva
Super video snimci, ore Tomo ko neki veliki, sa laknočom :D

G

GROF

Guest

deva kaže:
Jedva sam i ovo skrpao, cijelu se večer j...., ja ih vidim, treba malo pričekati dok se učitaju. :D

... poštovanje forumašima najboljeg poljoprivrednog - foruma!

ej forumašu; deva!., ti si se je.. celu večer sa filmićima!., a mi SVI onda ostatak večeri!!!., ma sad je sve dobro., kodmene se samo čul zvuk traktora!., ali sada je sve ok-e!., dobri filmići i svaka čast na oranju!., tvoja ocijena čista desetica!!!., vidim da je zemlja lipa, prava crnica!, a okolo krš i kamen ko kodmene u mojoj Liki!., ma tvoj toma bi mogal bez problema vuć onakova dva plužića od 8 coli!!!., fala za filmiće i sretno ti!...

ej zbalija!., prijatelju moj!., fala, fala ti doneba na tvojoj orginalnosti i trudu, na odradjenim čišćenjima i filtriranju postava., jer kada se bećari trudidu treba jim i pomoć!!!

ej forumašu ivane33!., imaš mali traktorić hittner! i moja preporuka da ga svakako registriraš., a za točan iznos koštanja i svih tih gluposti oko registracije nazoveš svoju stanicu za tehnički pregljed vozila i odma, i iz prve ruke saznaš točan iznos koštanja., izmedju ostalog barem je to sada lako saznat., okreneš telefonski broj i rješena stvar!., lipi ti pozdrav i sretno sa novim strojem!!!

ej novi forumašu vuco 25!., pa ti iz vedra neba i u rebra!!!., ko prvo! ispada, da ti sada imaš prvi put doticaja sa tim i takovim malim "čudom" od traktora pa odma i na prvu imaš za sve nas sto pitanja???., moraš ić redom!., najprije se predstavi i napiši nekakovo štivo o sebi., onda daj malo slikic o stroju!., ali., ali., uvik taj jebeni ALI!., pa svoj strojčić malo operi, uglancaj da nam se nesmije pol forumaša ki imadu uglancane cineske i japanske traktoriće., ako malo nji pogljedaš svi su odreda stari!., ali, ali., ušminkani i uglancani ko pasja kesa, ma nisu zamazani ni kad oredu po najvećem blatu!., pa forumaši ji opreredu i ušminkadu za slučaj slikanja?., ugljedaj se na stotine forumaša ki svoje strojčiće držidu u redu!., nemoramo daleko ić., vidi samo stari stroj od našega člana i nadasve vridnoga forumaša; deva!., pa traktorić mu izgljeda ko beba!!!., i da ti još malkice dodam pozitivne kritike!., postavil si hrpu pitanja koda si se prijavil za kviz - milijunaša!., a mi bi se trebali ko to Bože! javljat?., ono; pola - pola, pitaj publiku, džoker! ZOVI!!!., ja bi ti u vome slučaju predložil da koristiš ovu zadnju ponudjenu opciju!; ZOVI., SAMO ZOVI!!!., jer rodjo moj kada se mi razpištoljimo pisat?., ma će vaj forum i Bogom! dan prostor bit mali!., aj Bog!., nemoj se ljutit., ovo je pozitivna kritika i iskreni savjet!!!

pozdrav lipi svima!., Bog!., čitamo se...

A

acapapec

Guest

Danas sam po prvi put radio sa TV-om....Sila je majke mi...
Imao sam samo jedan problem....Posto sam ga dobro natovario bagremom ...oko 3 kubika ,imao sam
utisak da ga nemogu bas kontrolisati dobro na upravljacu....Ima snage ne oseca samo mi nekako seta nikako
da odrzim pravac...Sumnjam na dve stvari..
1-Veliki luft na sredini traktora
2-Kola koja sam vukao sa dve osovine (kola koja su nekad vukle krave,kod nas ih zovu gumena kola)
Za snagu traktora nemam reci...Iznenadio me je prijatno....
Kad sam upao u jednu kaljugu ljudi pomislise da cu tu i ostati,a moram priznati i ja :oops: ,medjutim tomek se nije ni oznojio :) SILA

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jeste sila, samo se nizbrdo čuvaj. Ako imaš kočnice onda OK ako nemaš...Kola ne pritišču na traktor nego ga samo guraju, stoga je bolja prikolica.

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Tu smo Grofe, preko dva brda, zemlja po ovim krškim dolcima je super, dok je na polju pjeskovita, čini mi se da je tako i kod tebe. Sinovac Jura (na traktoru) i ja smo ga sad skužili i (plug), još bolje naštelali tako da sada ore bolje nego na snimcima. Ajd, lipi ti pozdrav.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Evo par davno obećanih slika s idejama za Peru-vatrogasca :D

Nadam se da se bude sjetil o čemu je bila riječ ;)

Mislim da se ovo bude svidlo i zbaliji, iako je motor Yanmar 3 cil., 38ks: :D

...A ima nešto i za Bagudinu:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh