• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

GROF

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

pawlle kaže:
tv1.jpg

To je taj Toma Vinkovic koga hocu da kupim. Sta kazete za njega. Uz njega dobijam prikolicu, plug i frezu. Savet?

... pametujedu svi., pa idem i sam par pametni nabacit!

Na samome početku moga pisma svima skupa želim Blagoslovljen i Sretan USKRS!!!

novome članu; pawlle!., želim dobrodošlicu u najboljem poljoprivrednom - forumu!., a ovome našem malom KOKOŠINJCU sa svim i svačim po pitanju traktora tome!

... pa savjet je teško nekome reć, pogotovo kada toga čovika - osobu nepoznaš!., uvik je nekako lakše reć savjet nekome koga poznaš., pa kada ti spominje i blagoslivnja mamu !., ma još se i sprijateljite.-

PA MOJE SKROMNO MIŠLJENJE!., traktorić za te novce vredi., naravno ako imamo u vidu da sa njim u tu cijenu ide prikolica, plug i freza., jer mislim da cijena od; =1.400,00 eura., nije mala., ali nije ni pretjerana ako je sve ispravno i ima uredne papire. Istina i Bog!., sve novije je bolje., pa i ja sam pred 20 godin izgljedal lipo, jako lipo i bilo mi je predivno u životu!., ali i sada sa mojom godinom proizvodnje nis još za bacit!., ma i sada sam još nekome lip., ma i sada mi je predivno u životu!., ma i sada dobrano mogu još "povuć", /vina i rakije iz boce, a i ženu zaruku kada se kamo žuri!/., znači! još nis za bacit!!!., iako nevolim nagovarat, dosta često sudim po sebi!., a u Svetome PISMU piše da nesmimo suditi po sebi!., ja da sam na tvome mestu taj i takov traktorić bi kupil bez pogovora!., dobar stroj!!!., proizvodil se 40 godina., 20 godina u Italiji, a 20 godina u Hrvatskoj., tako da ove sisteme za šaltanje i svekojaka sranja o brzinama i diferencijalima ostavit ću za neki drugi put i neko drugo vrime!., jer oprostite! od neki komentara i pogotovo savjeta forumaša ki neke stvari nisu u životu provali?!., ma jednostavno moram pizdit., a onda ide i ona stara izreka!; nemoj kudit konja koga nisi jašil!., a moj narode!., sve ima svoje dobre i loše strane!., tako da ki voli nek izvoli!!!., OVO MALO ČA SAM VIDIL NA SLIKICI?., TRAKTORIĆ JE DOBAR!., ako mene pitaš? moj odgovor!; KUPI!

... svakako veliki pozdrav mome dragome novopečenome prijatelju!; Tomazy!!!., pa prijatelju moj!., ma ovaj traktorić ča planiraš kupit?! - pila sa tvoje slikice!., pa? =400,00 eura!., nije malo., ali ni niti puno!., jedne dobre četire gume zimske za auto., dvi sezone i nimaš niš!., a kada vaj traktorić malo popraviš i pofarbaš!., ma da niš sa njim nedelaš, samo se voziš, ma biće za ku godinu prava atrakcija i pravi oltajmer!., a oltajmeri su uvik na cijeni!!!., a moram još malo dodat., ma nebi ja bil ja! kada nebi uvik nešto kalemil., malo orat bašću, pofrezat bašću, pošpricat vinograda, popeljat se., ma delat će ko pravi!., vaj traktorić se napravil još u običnoj kovačiji od tvornice., tako da!.-

SRETNO TI SA KUPOVINOM!., ma častit ćeš kupil ili ne?!

Bog! moj narode., čitamo se...

P

pawlle

Guest

Grofe, hvala ti puno na ovako iscrpnom odgovoru. Javicu svakako sta sam odlucio i sigurno zatraziti jos saveta od svih vas. Veliki pozdrav svima. :D

Posljednje uređivanje:
T

Tomazy

Guest

e moj grofe da vas skupim par dobrih ljudi na okup lako tih 400€ lupimo u jenu noć. :lol:
ma platit ću. al nadam se i tomeka dotjerat u red.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
PA MOJE SKROMNO MIŠLJENJE!., traktorić za te novce vredi., naravno ako imamo u vidu da sa njim u tu cijenu ide prikolica, plug i freza., jer mislim da cijena od; =1.400,00 eura., nije mala., ali nije ni pretjerana ako je sve ispravno i ima uredne papire. Istina i Bog!., sve novije je bolje., pa i ja sam pred 20 godin izgljedal lipo, jako lipo i bilo mi je predivno u životu!., ali i sada sa mojom godinom proizvodnje nis još za bacit!., ma i sada sam još nekome lip., ma i sada mi je predivno u životu!.
a u Svetome PISMU piše da nesmimo suditi po sebi!., ja da sam na tvome mestu taj i takov traktorić bi kupil bez pogovora!., dobar stroj!!!., proizvodil se 40 godina., 20 godina u Italiji, a 20 godina u Hrvatskoj., tako da ove sisteme za šaltanje i svekojaka sranja o brzinama i diferencijalima ostavit ću za neki drugi put i neko drugo vrime!., jer oprostite! od neki komentara i pogotovo savjeta forumaša ki neke stvari nisu u životu provali?!., ma jednostavno moram pizdit., a onda ide i ona stara izreka!; nemoj kudit konja koga nisi jašil!., a moj narode!., sve ima svoje dobre i loše strane!., tako da ki voli nek izvoli!!!., OVO MALO ČA SAM VIDIL NA SLIKICI?., TRAKTORIĆ JE DOBAR!., ako mene pitaš? moj odgovor!; KUPI!

SRETNO TI SA KUPOVINOM!., ma častit ćeš kupil ili ne?!

Bog! moj narode., čitamo se...

GROF-e cijenim ja tvoje znanje i sl., i nisam mislio ništa loše što sam rekao da
ne kupuje taj traktor. To je stari model, znam da je firemanpetar imal problema oko
nabavke dijelova i sl. za istog, kad koristiš kardan ne možeš da koristiš stalan pogon 4x4.
A i cijena je od 1400€ malo pretjerana za taj model ipak što je da je,
možda se i da što pregovarati oko cijena sa gazdom istog stroja, ali ipak.....
točno da se je taj model proizvodio 40 i kusur godina, ali je za isti problem i
nabavka adekvatnih priključaka i sl., nije da se nada nabaviti, ali su skuplji
i sve se rijeđe proizvodi.

T

Todi

Guest

pozdrav ekipi na forumu, već duže vrijeme vas pratim i vidim da vam je tomek u malom prstu, ponosni sam vlasnik tv 818 92.g. već tri godine, od prikljućaka imam prednju kosu, sad bi se bacio u izradu freze za mog tomeka pa ako netko ima kakav savijet vezano za izradu rado prihvaćam i na što bih trbao obratit pažnju glede tomeka i freze. unaprijed se zahvaljujem na dobronamjernim savjetima

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

zbalija
mislim da kosenje u drugoj sporoj je moguce samo kod tvog 730 sa 30ks a kod tv od 18 ks malo teze ali kad se naostri dobro noz mozda bi se moglo tako nesto ostvarit,...

sto se tice ovog pe-18 mne ise traktor ne svidja,dakle tezak volan mora se uskladjivat brzine,prikljucci se mogu nac ali uz milion prepravki i sl. radije kupi tv 420 koji za te pare koje ti taj trazi mozes naci u solidnom stanju sa dosta prikljucaka tamo kod vas u hrvatskoj,ovde kod nas za te pare mozes uzet novu kosacicu ili prikolicu za tomu vinkovica a ne citav traktor

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

matrix123456 kaže:
zbalija
mislim da kosenje u drugoj sporoj je moguce samo kod tvog 730 sa 30ks a kod tv od 18 ks malo teze ali kad se naostri dobro noz mozda bi se moglo tako nesto ostvarit...

Nije tačno...ja kosim sa 18ks, u 3-4 brzinu,,, a ponekad i u 5...ali izbegavam...jako se muči...

T

Todi

Guest

pozdrav, ja kosim u sporoj i reduktor na dva, koja je to brzina?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pawlle kaže:
Ja, jednostvano nemam iskustva u tim stvarima. Od prosle godine sam se poceo baviti vocarstvom (za svoje potrebe, nista veliko) i mislio sam da bi mi ovako nesto dobrodoslo. Ali sam bas neodlucan, razlog je sto mi se ne bacaju pare kojih uzgred i nemam (a ne zaduzuje mi se) pa da sve to bacim u vetar....
traktor sa slika ne izgleda lose, vidim ima prepravljenu instalaciju (ugradjen alternator), prepravljenu hidrauliku (iskreno ne svidja mi se sto je pumpa samo "zalijepljena" za lim na motoru, moglo se to napraviti masivnije), tegovi su od nove serije, dvije gume nove - automatski treba kupiti i zadnje (dobar argument za skidanje cijene) :!: .....e sad sta je s motorom i mjenjacima.... :roll:
gledajuci slike, osim guma, imas kompletan traktor (pali i radi)
istina da je traktor pregazilo vrijeme ali ipak moze posluziti, svi znaju da su novije serije bolje, medjutim treba u obzir uzeti da je neko tanak s lovom te je s toga bolje uzeti urednog starca nego raskaltacenog npr. 420
takodje treba uzeti u obzir i cinjenicu da je lakse prodati npr. 420 nego EX-a ako ti za godinu-dvije dopizdi rad na njivi
zbalija kaže:
.....kad koristiš kardan moraš isključiti stražnji pogon da bi mogao
koristiti kardan......
ovo prvi put cujem i nikako ne razumijem

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

joekiki kaže:
matrix123456 kaže:
zbalija
mislim da kosenje u drugoj sporoj je moguce samo kod tvog 730 sa 30ks a kod tv od 18 ks malo teze ali kad se naostri dobro noz mozda bi se moglo tako nesto ostvarit...

Nije tačno...ja kosim sa 18ks, u 3-4 brzinu,,, a ponekad i u 5...ali izbegavam...jako se muči...
e ako je tako odmah cu je popraviti i radit sa njom ali moram prije toga ocistiti livadu od bunica mravinjaca i koje cega pa da mogu u toj brzini raditi,mada kada smo radili sa njom nije tad bilo brusilica i koje cega drugog da se mogo noz naostriti, i vagiri nisu bili odgovarajuce duzine nego su bili od serije 700,a i ova moja kosacica je namjenjena za traktore serije 700 i 800,a pojavljivale su se razne vibracije citav traktor se treso od nje ali to moze bit od nepravilnog polozaja kosacice ili losih lezajeva................

S

sedo

Guest

POZDRAV SVIMA-ja mislim za ove sto kupuju ove tome sto su na slici da im je najbolje da sebi kupe tv730 on je legenda toma :D a neko rece mozda je problem zanovac pa ako je bolje sacekat jos jednu sezonu ne kupit ga vec uzeti sebi nesto problematicno kad su mogli dosad biti bez njega mogu sacekat jos malo dok ne saberu za tv730 to je moje misljenje jer neuzimaju se te stvari svaki dan :roll:

T

Tomazy

Guest

ma jebe mi se za lovu ja sam škrt pa uzimam ovo ružno pače radi toga što je đabe pa da se forum na trepavice postavi. ionak ću se na njemu večinu smo vozit.a vi derite koji je bolji koji je lošiji. i molim da se izjasne svi oni koji su imali tog EX-a i onda kupili noviju seriju 400, 500,700,800 e te ću smatrat iskusnima. bez uvrede al me već pomalo .... ovo vaše kvocanje na pamet. sa oproštenjem!!!!......

Posljednje uređivanje:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

Ne znam da li sam uspeo da ubacim sliku. Izvinite, ako nisam, nisam vest sa ovom masinom. Pozdrav!

img1031h.jpg

Hvala zbalija! Mucim se dok ne uspem!!!

nama na čemu, sad je link ispravan
još ga samo si trebao da staviš između img kartice.
dakle kad staviš link u post zatamni ga i stisni gore na Img....
zbalija

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sedo kaže:
ja mislim za ove sto kupuju ove tome sto su na slici da im je najbolje da sebi kupe tv730 on je legenda toma :D
svako svog konja hvali; zar je 730 vrhunsko dostignuce tvornice iz Bjelovara, nemaju nista bolje?

sedo kaže:
jer neuzimaju se te stvari svaki dan :roll:
to su samo stvari....niko se ne vjencava za traktor, danas doslo, sutra ti se ne svidja, prekosutra ga prodas

vlatko2703

Član
Tu od
10 Velj 2009
Poruka
30

Pozdrav ekipi na forumu, pratim vas dugo. Posjedujem traktor tomo vinković 826 slavija motor od 98 godine. Došo je red na generalku motora,curi ulje teško pali itd. E sad nemožemo nač djelove za motor (karike,ležajeve,brtve)
Zvali smo u Bjelovar kažu tvornica propala nemaju ni oni djelova. Zanimame jel ima di djelova u Bosni ili Srbiji ili ako neko zna nekoga da popravlja te traktore u Vukovarsko-srijemskoj ili u Osječko-baranjskoj županiji da napiše broj.

T

Todi

Guest

pozdrav, jel mi može netko odgovorit gume balonke za tv, koje su dimenzije i gdje se mogu nabavit naravno trebam i felge. vidio sam onog bijelog tomeka fakat je fora i još nešto motor 30 ks jel ima ko na lageru i dali paše na tomeka 818? hvala :scratch

S

sedo

Guest

pozdrav TOMAZY-ma vidi nesto ja ti govorim sta je bolje a ti za svoje pare uzimaj sta hoces prijatelju ja samo dajem svoje misljenje ;),,,,a ti gosp.EDOSOKO niko se ne hvali za tomu ja samo kazem sta je bolje a normalno da u bjelovaru imaju i bolja dostignuca kao i svud kalko para tolko muzike :(

B

Bagudina

Guest

vlatko2703 kaže:
Pozdrav ekipi na forumu, pratim vas dugo. Posjedujem traktor tomo vinković 826 slavija motor od 98 godine. Došo je red na generalku motora,curi ulje teško pali itd. E sad nemožemo nač djelove za motor (karike,ležajeve,brtve)
Zvali smo u Bjelovar kažu tvornica propala nemaju ni oni djelova. Zanimame jel ima di djelova u Bosni ili Srbiji ili ako neko zna nekoga da popravlja te traktore u Vukovarsko-srijemskoj ili u Osječko-baranjskoj županiji da napiše broj.

Aj probaj kontaktirati Gosp. Kuhara, inače je iz Krapine, na broj 091 529 31 52

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Bagudina kako si ti došao do toga broja ha?
Ipak je to moj kraj ;)

vlatko2703 da taj broj je je od g. Antuna Kuhara,
ima trgovinu rezervnih dijelova(PSC Kuhar) za traktore TV i
moto kultivatore Muta...
broj tel. 049/373 557
ili mob. kako je napisao Bagudina: 091- 529 3152

P.S.
ako ima pripremi kesu i izvuci sve čarape u kojima skrivaš lovu ;)

Todi kaže:
pozdrav ekipi na forumu, već duže vrijeme vas pratim i vidim da vam je tomek u malom prstu, ponosni sam vlasnik tv 818 92.g. već tri godine, od prikljućaka imam prednju kosu, sad bi se bacio u izradu freze za mog tomeka pa ako netko ima kakav savijet vezano za izradu rado prihvaćam i na što bih trbao obratit pažnju glede tomeka i freze. unaprijed se zahvaljujem na dobronamjernim savjetima

Todi pozdrav i dobro došao!

Oko izrade freze probaj u temi pitanje freze da se raspitaš, jer sa tamo vodi rasprava oko toga.

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

Todi

Guest

pozdrav, hvala zbalija na dobrodošlici, imam jedno pitanje za joekiki-a il ak neko drugi zna odgovor, pitanje glasi joekiki ima 818 i ja imam 818 on 90.g. ja 92.g. gledam njegove slike preuređenja i vidim da rezervoar ulja hidraulike on ima naprijed a kod mene je vezano uz rezervoar goriva kak je to moguće odnosno zašto je ta razlika ak su oba 818? :?:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh