• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

bobanvrb

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Ma iskoristicu ona 4 vijka koja drze sediste da mi nose cevi jer nemam na kucisti ostavljeno za roll.Uzgred radi se o 418 da napomenem

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

akumulator mi nema cepove za tekucinu tako da je ne nadolivam.....najvjerojatnije s cetkicama ness nije u redu,ali dok on puni meni je ok jer neman problema......a akumulatoru nebi smilo nista bit jer je punjenje kratko i događa se nakon određenog vrimena,nije stalno......i napon punjenja je u prosjeku oko 14.50V........

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Opet ako malo puni, malo ne znači da ipak nešto ne štima
ili je kvar u el. instalaciji (problemi sa pobudom) što mi se
čini nekako logično pošto veli da neka jače, neka slabije svijetli kontrola,
pa to malo provjeri. A novi regler ti je cca 80 kn tako da....

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bobanvrb

Guest

TOMO ako se nevaram to je oko 35e kod vas.Mislio sam da je jeftinije!Jeftiniji delovi u srbiju uvezeni iz hrvatske!!!
Daj da uporedimo neke cene bas da vidimo kakva je razlika.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

meni puni odlicno...dosad nisam imao problema s punjenjem otkad sam ugradio altenator tako da nebi nista ni dira jer je sve super......ja sam mislio na regler koji ide na dinamo-kako je tvornicko na tv,a ne na ovaj regler na altenatoru.......

Posljednje uređivanje:
B

bobanvrb

Guest

Ama ako je akumulator pun tj. ima 12v alternator ga nepuni preko toga.Ajd ti sipaj vodu u punu kofu koliko ce da stane?

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

na automobila ako je ispravan akumulator i altenator onda je stalni napon akumulatora 13.5V,a posto je kod mene na tv punjenje preko altenatora koji je skinut s automobila onda bi stalni napon trebao bit 13.5V i takav je u prosjeku........a sa dinamom mi je bio oko 11.5-12.5V......

Posljednje uređivanje:
B

bobanvrb

Guest

Tomo kod tebe je sve u redu.Nego kazem zbaliji da regler ne da struju akumulatoru ako je ovaj pun da ne ulazimo u detalje sad dali je 13,5 ili12,5v.Nebitno je .Normalno je da alternator puni dok je akumulator prazan kad se napuni napunio se nema vise

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sto se tice rola
posto ti 418 pase ti od serije 400 i 500,on se pricvrcuje ispod sjedista na one sarafe i na sarafe gdje se akci poteznica onda je to pravio rol kad bi ga samo vezo ispod sjedista ne bi to bilo to......

sto se tice latenatora i reglera kod mene toga nema regler se sjebo odma na pocetku rada traktora i od tad pali na konopac,a u zadnje vrijeme na bateriju koju dopunjava ispravljac iz kucne mreze normalno kad skinem bateriju,nabavio sam altenator od forda ali milim da je iskrin,pa cu to nabudzit na svoj tv 420

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

bobanvrb kaže:
Tomo kod tebe je sve u redu.Nego kazem zbaliji da regler ne da struju akumulatoru ako je ovaj pun da ne ulazimo u detalje sad dali je 13,5 ili12,5v.Nebitno je .Normalno je da alternator puni dok je akumulator prazan kad se napuni napunio se nema vise

u potpunosti se slazem s tobom........ ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

matrix to se dogodilo i kod mene.....kad se ipraznio akumulator(nakon dvi godine rada,odnosno nakon dvi godine otkad je kupljen trakotr,a inace traktor je kupljen novi 1987.g.)otac ga je skinuo i palio traktor na konop,i onda sam ja prije dvi godine sredio cilu elektroinstalaciju i sad mi je sve lakse,nemoran se brinut i zurit kako cu kuci ako se smraci,nemoran non-stop namotavat konop i palit ka na taj nacin,.......veliko je olaksanje kad je sve ispravno...... ;)

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da i ja isto namjeravam uraditi,sam rad sa traktorom je duplo olaksan

B

bobanvrb

Guest
Ja instalaciju napravio pre 5 dana sve konplet a do tad sam ga palio na konopac.Sad na zastavin akumulator od 55Ah

matrix123456 kaže:
sto se tice rola
posto ti 418 pase ti od serije 400 i 500,on se pricvrcuje ispod sjedista na one sarafe i na sarafe gdje se akci poteznica onda je to pravio rol kad bi ga samo vezo ispod sjedista ne bi to bilo to......

sto se tice latenatora i reglera kod mene toga nema regler se sjebo odma na pocetku rada traktora i od tad pali na konopac,a u zadnje vrijeme na bateriju koju dopunjava ispravljac iz kucne mreze normalno kad skinem bateriju,nabavio sam altenator od forda ali milim da je iskrin,pa cu to nabudzit na svoj tv 420

Znam da nebi ali nemogu da konplikujem zato sto moram da ga imam po zakonu da nije toga nikad ga nebi stavio.Mislim da to samo smeta

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

jbg momci kod mene nikad ne svijetli kad upalim traktor, nije moguce da nikad ama bas nikad ne napuni akumulator do kraja i da je uvijek prazan.....svjetla niti druge potrosace nikad ne palim, samo start i to mu je sva potrosnja

bobanvrb kaže:
TOMO posto je regler orginal kod vas .Kod mene je 30e malo mnogo
ta igracka je uvijek bila skupa i dan danas je....
zbalija kaže:
Koliko znam na seriju 800 se zaštitni lik pričvršćuje na
6 točaka.
2 točke ona one rupe ispod sjedišta i
4 točke odostraga za kućište diferencijala na mjestu gdje je pričvršćena poteznica za vuču
e sad 6 tacaka....pa nije monster truck
kompletan okvir lezi na rukavcima......i samo na rukavcima, ujedno sluzi kao nosac blatobrana
img0408v.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Edo hvala na ispravci!

Ja sam htio napisati za zaštitni luk kod
serije 400 i 500, a iz kojeg razloga sam napisao
800 to ni sam ne znam, a da me ti nisi ciritao,
vjerojatno to neni ni nikad primjetio.

Da što se tiče serije 800 tu si upravu.

S

sedo

Guest

POZDRAV ----kod mene inst.radi ekstra jos imam sve sto je moguce imat na njemu potrosaca i sve upotrebljavam al sam zato i debelo platio elektricaru da to ekstra radi podavno i dan danas sve je uredu samo se treba obratit pravim ljudima :lol:

B

bobanvrb

Guest

Ja nikog nisam placao i takodje sve radi u najboljem redu vec 6.dan!!!Samo ga jutros nisam mogao upaliti na 55Ah.Nece ladan.

Posljednje uređivanje:
S

sedo

Guest

POZDRAV-BOBANVRB-vidi prijatelju pa slab ti je taj akulumator ako je 55ah stavi jaci kao kod mene pa ces vidjet onda pali ujutro ko da je sad ugasen a ja sam morao platit da mi malo preremontuje inst.kad sam uzeo posto se ja ne razumijem o struju pa nebi da se petljam u ono sto nisam siguran :)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

bobanvrb kaže:
Ja nikog nisam placao i takodje sve radi u najboljem redu vec 6.dan!!!Samo ga jutros nisam mogao upaliti na 55Ah.Nece ladan.

Sa akumulatorom od 55Ah i cca 400A na temperatura iznad 0 stupnjeva
ako je motor u redu i kompletna el. instalacija mora da upali bez greške.
Jer sam imao u traktoru više od dvije godine takav akumulator i traktor je palio
bez ikakvih problem, jedino kad je temperatura bila ispod 0 onda je to bilo malo teže
pa mu pomogneš sa kablovima i drugim akumulatorom....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Akomulator sa 55 Ah je nešto mali za ove traktore, a važno je i koliko ima A to je bitno za sam start, koliko može da da od sebe akomulator u trenutku paljenja. Ja sam ugradijo alternator od Renault 5 i radi odlično. Mogu koristit originalne svetla + još 3 radna u jedan put i on če to nahranit bez problema. Lampica gasi se odmah posle starta motora. A metar pokaže punjenje u + odmah po startu, a onda savremeno polako se pomica kazaljka prema nuli što znači da je akomulator pun i prestaje primat energiju, znači zdrav je.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh