• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

sedo

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

pozdrav-jpavic-- vidi prijatelju sto se tice tvog problema najprije ce ti pomoc gosp.ZBALIJA al kad on procita tvoj post ja mislim da sad nije tu nije prijavljen inace je svaku noc tu al kad vidi pomoci ce ti sigorno jer on se bavi tom mehanikom pozdrav

V

vinkotomovic

Guest

Slušaj prijatelju, ovi ljubimci tome vinkovića svih vrsti i modela jedva čekaju da malo popljuju 826.Čast iznimkama.
Zato napravi sljedeće: Još jednom pregledaj sve španere, podmaži, dotegni itd...
Ferode znaju pregorit kod nepravilnog korištenja(predotegnute),a ti kupiš nove i tvrde i one ne rade dobro.
Provjeri unutrašnjost bubnja i ako treba potokari. Kočit će veliki ko mali(420,319,521......
Nije točno da 826 ima tvornički problem kočnica!!!!!!

S

sedo

Guest

pozdrav-vinkotomic bas tako ko sto kazes svako ima svoj ukus svaki je tomo dobar za sebe samo sto svako sebi uzima kakav mu odgovara zar ne.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

vinkotomovic kaže:
Slušaj prijatelju, ovi ljubimci tome vinkovića svih vrsti i modela jedva čekaju da malo popljuju 826.Čast iznimkama.
Zato napravi sljedeće: Još jednom pregledaj sve španere, podmaži, dotegni itd...
Ferode znaju pregorit kod nepravilnog korištenja(predotegnute),a ti kupiš nove i tvrde i one ne rade dobro.
Provjeri unutrašnjost bubnja i ako treba potokari. Kočit će veliki ko mali(420,319,521......
Nije točno da 826 ima tvornički problem kočnica!!!!!!

Pozdrav vinkotomovic i slažem se sa tobom svi će popljuvati TV 826 što se iće motora,
ali kočnice nemaju nikakve veze pošto cijela serija 800 ima iste kočnice tako da.
A serija 826 koristi "veliku" šasiju koja i ubiti ista kao i na TV 822 i TV 830,
tako da bi po tome ispalo da sve velike šasije ne valjaju.

jpavic kaže:
Pozdrav svima!!!
Ja sam novi na forumu i tražim pomoć. Imam traktor Tomo Vinković TV826 iz 1992 godine i muče me kočnice.
Papuča kočnice propada skroz do lima ( držač za noge), promijeni sam pakne ( kočione obloge), očistio bubnje ,štelao na španerima ali ništa kočnica propada do lima i traktor koči ali loše. Kupio sam i nove ključeve kočnica misleči da ključevi dosta ne šire pakne pa zato ne koči, ali i to nije pomoglo. Podesio sam kočnice na španerima tako da je kotač malo kočio i kad je kočnica bila otpuštena ali i dalje je papuča kočnice propadala do kraja i traktor ja slabo kočio. Gledao sam traktor TV 420 i 730 papuča kočnice ide prema dolje kod kočenja ali jedno tri centimetra prije lima stane i možeš je stiskati koliko god hočeš ali ona više ne propada.Zvao sam mehaničara koji je rekao da ti traktori TV826 i onako nemaju baš neke kočnice te da je to greška u proizvodnji. Ja taj traktor vozim od prošle godine i neznam kakve su bile kočnice kad je bio nov.
Ima li ko kakva iskustva kako rješiti problem???

Unaprijed hvala .
Joža

jpavic pozdrav i dobro došao!

Što se tiče tvojeg problema oko kočnica ja pretpostavljam da je problem u paknam da
su jako tvrde i da nema efekta kočenja. U kakvom su stanju doboši dali su možda jajasti???
Daj probaj dole na ključevima još dodatno podesiti zazor pakni i doboša, te da ujedno
da smanjiš hod pedale kočnice.

Inače ja bi ti savjetova za ubuduće da pakne daš da ti se naljepe sa malo debljim "mesom"
i da otokariš doboše i im da koči da izletiš sa sjedala kad stisneš kočnicu.....

J

jpavic

Guest

Pozdrav !!
Potokario sam doboše ali je tokar rekao da su uredu te ih je samo počistio , nisu jajasti.
Najviše me zabrinjava ako zategnem španere do kraja papuče kočnica ipak propada do kraja, da je tad kočnica tvrda i ostane papuča kočnice iznad lima bar jedno 3 centimetra bilo bi uredu trebao bi pobrusiti pakne da dobro nalježu i kočnice bi bile ok .

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

evo par slikica mog tomice. ove prve slike su od nedavno (pošli snijeg), tomica je tu paljen prvi put nakon kaj je 4 mjeseca kroz zimu stajal vani u šupi. Naravno da je upalil iz prvog pokušaja. Inače nema niti 500 sati, original gume su gore, a svjetla u polupana iz razloga jer smo ga zatjerali u vidograd di je jedva išal među redove.
Slike u nastavku su slike od predprošle godine u jesen kad smo sijekli stari vinograd i pripremali teren za novi. Prikolica je original tomekova, a ovak se radi istovar kad to sve skupa daš bagri u ruke :D

tv1m.jpg

tv2r.jpg

tv3um.jpg

tv4k.jpg

tv5f.jpg

tv6v.jpg

tv7z.jpg

tv8p.jpg

tv9z.jpg

tv10.jpg

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sto se tice kocnica
kolik osam shvatio da je samo problem u papucici i kljucevima jer nerazdvajuju najbolje,mozda papucica nije nastelana u najboljem polozaju

zwer dobre slike nema sta i tomica je dobar samo malo vise oronuo za tix 500 sati. moj tv420 koliko sam izracuno ima preko 12000 radnih sati

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

jpavic kaže:
Pozdrav !!
Potokario sam doboše ali je tokar rekao da su uredu te ih je samo počistio , nisu jajasti.
Najviše me zabrinjava ako zategnem španere do kraja papuče kočnica ipak propada do kraja, da je tad kočnica tvrda i ostane papuča kočnice iznad lima bar jedno 3 centimetra bilo bi uredu trebao bi pobrusiti pakne da dobro nalježu i kočnice bi bile ok .

Pozdrav!
Na ovaj sad tvoj komentar ja pretpostavljam da
su problem zatici koji drže vezu između osovine kočnica i
poluga kočnica. To zaključujem iz toga pošto veliš da kad
napneš španere da je ista priča da pedala propada do poda.

Daj zamjeni te zatike pa ćeš vidjeti što će biti dali će
biti poboljšanja ili ne?!?

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZDRAV SVIMA!

evo da se i ja uključim u raspravu o kočnicami.

moj savjet je da pokušaš zakočiti ručnom kočnicom, pa ak zakoči s bremzama je sve u redu.
Pogledaj i ak ti je sve spojeno (papuča s španerom, španer s polugom kočnice), jer ak tak propada nešto nije spojeno.
AK su pakne tvrde ili "meke" nebi smjelo tak propadat do kraja.
Pozdrav!

M

mucisoko

Guest

jpavic kaže:
Pozdrav !!
A koja serija Tome je u pitanju??

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

jpavic kaže:
Pozdrav svima!!!
Ja sam novi na forumu i tražim pomoć. Imam traktor Tomo Vinković TV826 iz 1992 godine i muče me kočnice.
Papuča kočnice propada skroz do lima ( držač za noge), promijeni sam pakne ( kočione obloge), očistio bubnje ,štelao na španerima ali ništa kočnica propada do lima i traktor koči ali loše. Kupio sam i nove ključeve kočnica misleči da ključevi dosta ne šire pakne pa zato ne koči, ali i to nije pomoglo. Podesio sam kočnice na španerima tako da je kotač malo kočio i kad je kočnica bila otpuštena ali i dalje je papuča kočnice propadala do kraja i traktor ja slabo kočio. Gledao sam traktor TV 420 i 730 papuča kočnice ide prema dolje kod kočenja ali jedno tri centimetra prije lima stane i možeš je stiskati koliko god hočeš ali ona više ne propada.Zvao sam mehaničara koji je rekao da ti traktori TV826 i onako nemaju baš neke kočnice te da je to greška u proizvodnji. Ja taj traktor vozim od prošle godine i neznam kakve su bile kočnice kad je bio nov.
Ima li ko kakva iskustva kako rješiti problem???

Unaprijed hvala .
Joža
serija 800 ujedno i tvoj 826 po mom misljenju ima najbolje kocnice od svih proizvedenih TV (naravno ako su pakne i dobosi OK)
naspanuj kocnice na onim zubima.....tamo na onoj osovini gdje je kljuc
osovina koja prolazi kroz anker-plocu, na kojoj je i sam kljuc ima na sebi polugu koja se nabije na zube.....ta poluga ima vijak koji otpustis, skines polugu sa osovine i zakrenes koliko moze......s tim sto osovinu/kljuc zakrenes klijestima ili cime vec prema naprijed, a polugu ce vratiti opruga nazad i tako uzubis...... :blackeye

ma uglavnom ce ti biti jasnije kad malo zaviris

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

Moj savjet je da ti je osovina nazubljena sa polugom koja širi pakne zapekla upravo na onom mjestu gdje širi ferode prije su stavljali mazalicu na to mjesto ali zašto nisu kasnije neznam na seriji 818 imam a na 826 nemam, ferodu operi u nitro razređivaču i doboš sastavi poštelaj i koći ali pažljivo da se ne kresneš u volan u zube porasipaš po haubi, garantiram da nemoraš kupiti nove ferode niti bubanj tokariti.... meni nakon 12 godina i 12000 sata ferode kao nove....samo kad zapekne alat u ruke i nitro rastaviš sastaviš ,zube na haubu i stvar gotova poslije štelanja kočnica imaš njalijepši osmijeh ....kroz koji kikiriki možeš ugurati...

S

sedo

Guest

POZDRAV--SVIMA--imam problem na tomi tv730 nedavno sam imao problema sa oduskom na mjenjacu nisam ga mogao nac gdje je e kad sam ga naso neki dan bio je zapusen i zaprljan skroz zacepljen i ocistio sam ga e dali je on mogao uzrokovat pa mi je izbio ulje dole na pola srede na semeringu na onoj spojnickoj osovini pa sad curi i kapa e sad kad ga otvorim i sve razvalim dali bi trebao promijenit i osovinu mozda je pojedena i onaj semering ja mislim da da nebi trebalo vise pustat ulje jer nema vise onog pritiska kao kad je imao kad je bio zacepljen odusak ako je samo on bio uzrok nije valda mogao toliki pritisak napravit ka je probio semering ili mozda grijesim :roll: :scratch

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

Ako si siguran da je bio začepljen i sada očiščen a ne curi onda stvar riješena ako curi i dalje onda je vjerojatnost da ti je jedan od ležaja otišao pa če biti potrebno rastaviti ali ne vjerujem da če morati biti nova osovina ako ne valja ležaj čuje se mora se čuti ili drobljenje ili udaranje ili jednostavno nešto nće raditi kako valja...odušak čist ne bi trebalo curiti na semering
ležaj ne valja curit če sto posto

G

GROF

Guest

... ej! novi forumašu i preponosni vlasniče izmedju ostali strojeva i maloga tome, tv-522!; ZWER!!!., dobro nam došal na ovaj najbolji poljoprivredni-forum! još bolje nas našal!., pa ja sam samo til tebe osobno pofalit za primjer drugima stotinama forumaša ča se ti neskrivaš, nesramiš i nebojiš slikanja sa "svojom" malom makinom!, /oprosti mislim samo na traktora tomu!, da nebi bilo zabune ili krivi navoda!/. Kada vidim tvoje vratolomije i sitne pizdarijice sa traktorićem odma se sitim sebe i moje družine ki smo to tako, slično, a nekada i puno gore izvodili!!! Zato ti dragi naš forumašu;
zwer! skidam kapu, onu pravu! onu LIČKU!., a ujedno ti se zahvaljujem na tvojoj orginalnosti i izravnosti. Sretno ti!

... pozdrav svima koliko nas ima!., Bog!., čitamo se...

S

sedo

Guest

pozdrav-darkohitner stvar je u tome jest bio zacepljen odusak i ja sam ocistio al on i dalje curi po malo to je vjerovatno posljedica kad je bio zacepljen pa je probio kroz semerig i lezaj od pritiska i sad kad sam ja ocistio mora curit ako je vec probio ne cuje se nista ne lupa sve radi u najboljem redu kad budem rasklopio promijenit cu i semering i lezajeve a osovinu cu vidjet kakva je ako nebude nista osteceno neme potrebe mijenjat ja mislim da kad izmijenjam neme sta vise bit uzrok pa da curi samo sto ima dosta tu posla i rasklapanja zar ne :cry: :scratch

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

e za to ce ti trebat neko da pogleda u karte....grah...ili nesto slicno
prije nego otvoris ne mozes nista znati, u svakom slucaju zamijeni oba semeringa kad vec otvaras......

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

sedo

Guest
pozdrav-edosoko netreba meni niko ogledat sam cu ja sebi ogledat :lol: al kad otvorim sve vidjet cu ma i onako sam planirao sve to unutra promijenit kad otvorim vec da se kasnije nebi opet zezo nije to mnogo para da se sve uradi ;)

evo par slika od mog rodaka njegovog tome

ovo radi tomo :lol: :

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

sedo kaže:

Pozdrav sedo!

Vidim da imaš prskalicu od Agromehanike Krajnj i koliko vidim da
se kopča na traktor u standardni način u 3 točke.
moje je pitanje kakav kardan koristiš i dali ju pogoniš
na lijevu stranu ili striktno u desno tj. da imaš kardan preko inverzije?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh