aronino kaže:
vuco25 kaže:Psdrav svima! imam pitanje koje mere kabla moram za struju useti? hocu sve novo praviti.
i sna netko kako mozem Ampermeter prekluciti i dje? Altenator ima 65A i Ampermetar je 50- i 50+ :?:
zbalija kaže:...
Što se tiče el. instalacije moje su preporuke sljedeće:
svi glavni vodovi (30), uključivanje automata anlasera (50), izvodi iz reglera (54) promjer kablova 4 mm2
izvdi od brave na prekidač na svjetla, izvodi na prekidač žmigavaca promjer kablova i ostale mase 2,5 mm2
svjetla duga, kratka i radna 1,5 mm2
pozicijska svjetla, žmigavci i kontrole 1 mm2
ZJ kaže:Nema veze s temom, ali treba naglasiti:
nisu kablovi, već kabeli...
Ovo o čemu ti govoriš su vodiči. Kabeli imaju izolaciju vodiča i plašt, dakle dvostruku izolaciju. Mogu biti jednožilni, a najčešće su višežilni.
ivan33 kaže:Jesam noviji na forumu i nije na meni da prigovaram, ali nećemo valjda o tome raspravljati, bitno je da se svi dobro razumijemo. Neka mi nitko ne zamjeri! Pozdrav
muhanicar kaže:Ako si par sto metara od mora ja dojdem na jedno dva vikenda po 7 dana i to ti riješimplaystation5 kaže:a da vi znate di ja živimAko ti ovi ljudi uz svu dobru volju i sa svim onim slikama i šemama nisu pomogli ......playstation5 kaže:vidim da mi nemožete pomoci..naci cu ja neki drugi forum...
A nikad se nezna možda na tom drugom forumu ugradite trofaznu struju :scratch
zbalija kaže:playstation5 kaže:Ajme ajme.....
Vi meni lipo govorite da nađen nekog elektrićara....a da vi znate di ja živim .....ma neda mi se sad o tome....vidim da mi nemožete pomoci..naci cu ja neki drugi forum...
SVIMA HVALA NA DOSADAŠNJOJ POMOĆI ...BOKKK :? :|
Ja ne znam kako bi ti bolje pomogli i objasnili.
Slike dosta slika ti je postavljeno oko alternatora, i još pitaš kako da ga montiraš.
A što se tiče drugog foruma, sretno ti bilo.
aronino kaže:kolega Zbalija oprosti sto nisam posve tocno opisao odakle je ispala opruga, ja na rezervoaru nemam cep za ispustanje ulja nego se on nalazi na hidraulicnoj pumpi. tu sam ispustio ulje i odatle mi je ispala opruga duzine 3 cm, evo slika da bude jasnije
ovdje ispod se nalazi cep, iz toga sam ispustio ulje,