• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

BAGERISTA

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

firemanpeter kaže:
Vidiš kako kaže ZJ, sve objašnjeno. Može starter radit neovisno od polariteta. Vlastnik traktora je samo neuobičajno spojio priključke i ništa drugo nije u pitanju. Na njegovu sreču nema na traktoru ništa drugo od struje pa nema ni štete.

Akomulator je ok kao i sve ostalo.

Joe
Nisam budijo susjede u pola noči :D . Nit nisam ništa više testirao. Spojit ču kako treba i to je to.

E vidiš,to nisam stvarno zna,da može i kontra radit :scratch :scratch ali kako mu je punilo akumulator,,ili nije uopče punio???????

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

BAGERISTA kaže:
E vidiš,to nisam stvarno zna,da može i kontra radit :scratch :scratch ali kako mu je punilo akumulator,,ili nije uopče punio???????
Ima optimu , optima se ne puni :mrgreen:
edosoko kaže:
opet na kraju pitanje; kako uopste pokrene automat da uklopi bendiks i provede struju dalje ako je to kontradiktorno mojim igrarijama :scratch
Kad na alnaser dovedeš napon , zatvoren preko četkica i privlačnog namotaja automata , rotor se počne okretati , od tog početnog zakretnog momenta uzubi bendix preko spiralnih žljebova na osovini rotora .
Isprobaj tako da premostoš onu "debelu" od accu i (+ ) na ulazu u stator .

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
puknuti kaže:
Isprobaj tako da premostoš onu "debelu" od accu i (+ ) na ulazu u stator .
Da bi se poslije lakše odvrtala matica sa anlasera... :lol:

gvozdeni - lep posao odrađen za vađenje krompira...kad sam video kod GROF-a, i ja sam hteo takvu vadilicu praviti, samo uvek 100 poslova, pa nikad stići napraviti, a bilo je na prodaju kod GROF-a, uz dosta priloženih raznovrsnih veselica i pive!!! :madmana: i kad dođe vađenje krompira ja kačim plug pa izoravam,,,i onda pizdim dok razrćem svu zemlju rukama da pokupim krompire koju je zemlja zagrnula! Al u svakom slučaju bolje od ašova i motike...
[youtube:2g8cc7ew]OlHnNWooZNw[/youtube:2g8cc7ew]
Što se tiče curenja ulja iz upravljača...hmmm,,,verovatno ti je jako visok nivo ulja?
Kod mene svake godine ima viška ulja kad odvrnem vijak... :scratch a nikad ga ne dolivam, a nivo samo raste...
Moj stoji napolje pod vedrim nebom zvana "Vila Promaja",nekad i operem mlazom,,,pa mislim da odnekud ulazi voda u kućište volana, neznam gde, al ulazi!
Tako da mogu zamisliti, koliko vode imam u donjem delu kućišta...nesmem ni otvoriti...čekam dok na vijak nebude procurila čista voda... :lol:

petre - kako je samo vlasnik nakačio minus klemu, na plus pol akumulatora??? Bilo malo čekićanja... :lol:
Ja bi ti predložio da ostaviš kako je bilo...da cela šasija i limarija bude pod "+" potencialom...tako da će traktor zračiti pozitivnu energiju, i svi će biti veseli oko tomice... :lol:
Pozdrav Joe! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

joekiki kaže:
Da bi se poslije lakše odvrtala matica sa anlasera... :lol:
Isprobaj bez tereta , stisni dekompresor , tja snađi se ...nisi plejstejšen :lol:
Pozitivno zračenje ,
v5e24i.gif
29qazo8.gif

[youtube:35o1nmdt]OlHnNWooZNw[/youtube:35o1nmdt]
Kako je krenuo tvoj filmić ...izgledalo je da taj tvoj plug odmah uvrečava krumpir , pomislim -moram to imati :scratch , kad ono klinac

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

BAGERISTA kaže:

Od struje ispravni su samo anlaser i akumulator. Ostale struje srečom nema, regulator i alternator su još na traktoru ali oni su spojeni samo međusobno a dalje ne. Tako je to več puno godina. Vlastnik puni akomulator po potrebi kod kuče. A akumulator je odličan ova Optima. Stoji na traktoru več godinama (baš me zanima koje je godište) u zimi i u ljetu, stalno. Inače je suve izvedbe.

Joe kaže:
petre - kako je samo vlasnik nakačio minus klemu, na plus pol akumulatora??? Bilo malo čekićanja...
Ja bi ti predložio da ostaviš kako je bilo...da cela šasija i limarija bude pod "+" potencialom...tako da će traktor zračiti pozitivnu energiju, i svi će biti veseli oko tomice...
Pozdrav Joe! Pozdrav svima!

:lol: :lol: + potenciaj, ova ti je dobra :p Njegovim izgledom (izgledom traktora) težko da bi ja primao tu pozitivnu energiju. Kad ga samo pogledam :roll: ima posla na njemu puno.

A pitaš kako je nabacijo klemu? Kleme su inače oba dve od plusa, samo što jedna ima poturpijan znak + pa ga više nema. Inače su i one tak tak, loše stoje gore tako da treba ponekad rukom pridržat da dobije kontakt. Ma sve je nešto izkemijano na brzinu.

B

BAGERISTA

Guest

A uglavnom uvijek ista priča,,,ljudi isfušare sve šta se da i onda kad neide sijednu i plaču.,,,pa kad dovedu kod nekog da popravi očekuju da če se sve riješit s pol snage i naravno za male pare.......nekužim kako nekima nije nimalo stalo do strojeva :madmana:

Naš kako se kaže,,kakav gazda takav stroj :? :?

Posljednje uređivanje:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

Pozdav dobri ljudi!
Grofe, sa ovim sam zadovoljan, samo mu smeta trava. Nakupi se pa skuplja zemlju i tako ga izdigne. Mozda neke prepravke i bice dobro. Nisam video te vadilice u radu, posto nema u nasem kraju.
Majstore, najverovatnije moram rasklopiti. danas sam odvrnuo cep, a ulje tece napolje. Braon je boje.
Joe, posla uvek ima, na tomu sve manje vremena. Nije ni tvoj sistem los, samo je mnogo kopanja. To je jednobrazni plug? Probaj umesto daske, stavi resetku u obliku daske, da zemlja moze ispadati izmedju. Mislim da je dosta fi8. Neznam da li sam dobro objasnio? :scratch
Pozdrav svima!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bagerista
Tako je kako ti kažeš, ma sve si u pravu. A ona rečenica "Naš kako se kaže,,kakav gazda takav stroj " pogotovo ta sigurno drži.

Eto da vidiš stanje traktora. :lol:

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18008690.jpg

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18008695.jpg

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18008697.jpg

Prošle godine u isto doba kao sad doveo mi ovaj lik na popravku ovaj traktor. Limovi svi slupani (htijo da poravnam povarim), menjač (pozadi) izbaciva stalno, diferencijal totalno izheban: gotovi konusno tanjurasti par, slomljeno kučište difa, ma da ne nabrojavam i sve ostalo jer je bilo priče o tome tu.Ja sredim to dobro jer sve što sam uradijo izdržalo i drži još i danas a da ne govorim šta se sa traktorom radi.
Popravljao sam i neke sitne stvari malo na terenu malo kod kuče ali ništa strašno npr: lik otkinuo sjedalo, slomijo školjku sjedala, otkinuo držku za nogu vozača kod kuplunga, pocepala se sajla od kuplunge...

Sad doveo zbog kuplunge. Trebalo je več nekoliko puta skratit sajlu ali sad je pedala nešto jako tvrda. Šta če bit od toga neznam još. Nisam nit još pogledao.
Isto tako treba sredit kočnice (ne koči više), pa kaže lik da te dve greške u jedno vreme, to več postalo malo opasno :lol:
Treba još limariju malo poravnat, povarit (pogotovo haubu), ručica gasa da se sredi...još nekih takvih sitnica kojih ja vidim još dosta.
Da bude barem malo ličil na traktor. Sreča ovaj traktor nema puno stvari na sebi pa se nit ne mogu poderat.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,095

ljudi zamolio bi vas da ako neko ima onaj papir zaljepljen na traktoru onaj raspored brzina da slika pa da mi stavi ovdje na forum meni se izdero a neznam sve napamet hvala unapred

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Eto ti slike ali ona je u SLO jeziku. Inače mislim da jo ume svako razumit. Možeš si ju isprintat pa napravit naljepnicu.

Klikni na nju i biče večeg formata.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
gvozdeni1 kaže:
danas sam odvrnuo cep, a ulje tece napolje. Braon je boje.
Joe, posla uvek ima, na tomu sve manje vremena. Nije ni tvoj sistem los, samo je mnogo kopanja. To je jednobrazni plug? Probaj umesto daske, stavi resetku u obliku daske, da zemlja moze ispadati izmedju. Mislim da je dosta fi8. Neznam da li sam dobro objasnio? :scratch
Pozdrav svima!!!
Ulje pliva na vodi,,,dole u kućište volana je voda...pomalo rđa(a rđa je braon),,,ako nisi dosipao ulja, nema drugo - nego da je voda dole...ili neko krišom doliva ulje :lol:
Plug mi je dvobrazni, al skinem prednju dasku za vađenje krompira...razmišljao sam i ja o tim rešetkama umesto daske, al nikad da se nakanem, da prepravim...možda je bolje da nesijem krompir... :lol:
petre - hehehe..."Lesi se vraća kući",,,znači nastavak radova...pa neizgleda on tako loše :lol:
Pa kako prošli put nisi primetio okrenute kleme???
Jupiiiii...radi se nešto...bit će slika...
29qazo8.gif
kuplung me zanima...
puknuti kaže:
Kako je krenuo tvoj filmić ...izgledalo je da taj tvoj plug odmah uvrečava krumpir , pomislim -moram to imati :scratch , kad ono klinac
Nema na 818 dekompresor,,,ima 2,4KW anlaser - koji gužva radilicu... :lol: ...eeeee i ja bi volio da uvrečava krompir,,,al neće mamicu mu...moraš nokte pocrniti do vreće...
Valjalo bi odma pomfrit da izlazi... :lol:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,095

zakvaljujem se na slici ali ja to nis ne kontam meni je nes drukčije ako ima na hrv bilo bi super

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
petre - hehehe..."Lesi se vraća kući",,,znači nastavak radova...pa neizgleda on tako loše :lol:
Pa kako prošli put nisi primetio okrenute kleme???
Jupiiiii...radi se nešto...bit će slika...
29qazo8.gif
kuplung me zanima...

Ne izgleda ti loše? :scratch :roll:
Meni baš ne izgleda dobro. Neki ali samo solidni izgled je imao prošle godine kad je izišao iz moje garaže a vlastnik je onda (pošto sam ja limove povarijo i ispravijo) ofarbao lim četkom.

Kako nisam prošli put primetijo okrenute kleme? Pa nisam primetijo pošto nisu bile okrenute. Ovaj akumulator se puni u kuči pa se stoga vadi pa stavi nazad pa opet vadi...i ovaj poslednji put se stavijo tako da su polovi kontra nego uobično. :lol:

Ah kuplung :scratch nešto mi se neda odmontirat dole motora jer onda uvijek nađem puno toga- poderanog. Trebam prvo ispitat sve ostalo što je vani pa ako bude neki bolji rezultat pa da mi netreba skinut motora. :scratch

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Krumpironja kaže:
zakvaljujem se na slici ali ja to nis ne kontam meni je nes drukčije ako ima na hrv bilo bi super

Pozzz Joe! :mrgreen:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

Auuuuuuuuuu Fireman! Bice tu posla.... Ovaj je gori od mog... :lol: :lol: :lol:

Na to sam i ja mislio Joe! Samo neznam otkud voda! Kod mene je bilo ispod krova, ako nije kondenzvoda... mada ne verujem da toliko moze kondenzovati. Sutra posle posla zavrsavam prskalicu, pa vadilicu, pa posle volan ovih dana ako mogu. Probacu da slikam da vidimo kako cu uspeti.

Pozdrav svima!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Krumpironja kaže:

Ah ti bi na HR, a možda bi da ti ja jednu prevedem i pošaljem. Sad imaš od Joekikija jednu na SR. Oče bit ova dobra, jel nju kontaš :roll: :lol:

Izvini šalim se, nisam mogo odoljeti da se malo ne pošalim. Ja te razumem sasvim. Nemoj mi zamjerit. :mrgreen:
Ja sam ti dao ono na SLO jeziku jer je napravljena i pripremljena za print.

gvozdeni1 kaže:
Auuuuuuuuuu Fireman! Bice tu posla.... Ovaj je gori od mog... :lol: :lol: :lol:

Gvozdeni1, gori je gori sigurno.
I ja mislim da nemože bit drugo nego voda. Kako bi drugačije bil pun volan? Sad kad si ga posudijo rođaku, jel bijo na kiši, jel ga on oprao?

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

firemanpeter kaže:
I ja mislim da nemože bit drugo nego voda. Kako bi drugačije bil pun volan? Sad kad si ga posudijo rođaku, jel bijo na kiši, jel ga on oprao?
Prao sigurno nije, a gde je drzao, to ne znam... Vidi se da je simering raspao kod kape ispod obruca.
Pozdrav svima!!!

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Voda u volanu je opasna naročito zimi jer smrzne i onda kod minimalnog okretanja pukne kučište.
tomo-vinkovic-foto_15057894_15057909_15702086.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Gvozdeni1
I onak je samo tamo mogučnost da se napuni vodom tako visoko preko mjerača. Ako je i semering raspao onda je tolko veča mogučnost da je to to. Otvoriš poklopac dole i stvar če bit odmah jasna.

Da se puni uljem iznad mjerača- vijka koji postoji u te svrhe, može se samo ako se skine kapa- velika matica ispod obruča. A to ti nisi radijo, da jesi znao bi.

Sad vidiš i šta kaže Majstor. Znači to trebaš rješiti.

Majstor
Dobro napravljen posao, ljepo zavaren ljev.

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284

p2507101630.jpg

p250710163001.jpg

Ovako izgleda sada. Videcu kad skinem poklopac sa strane, sta ima unutra. :scratch Koliko vode?
Majstore,
lepa je slika sa varom :D :D :D Nedaj Boze da smrzne!!!!
Firemanpeter
Tako nesto nisam radio, ustvari nisam nista raskvario , hvala Bogu! Samo radim sa njim i prikljucna orudja namestavam. Izgleda, da cu sad morati da zapocnem raditi na traktoru. Kontrolnisraf sam izvadio iz stuba volana, ne curi nego sprica ulje. Jedino sa pritiskom bi mogli ovako napuniti sa tecnostom kroz kontrolni otvor.
Laku noc i pozdav svima!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh